Viihde

Hollywood-näyttelijä masentui ja alkoholisoitui vakavasti – salasi totuuden kaikilta: ”Ilman apua en olisi enää tässä”

Julkaistu:

Näyttelijä Simon Pegg salasi taistelunsa masennuksen ja alkoholismin kanssa vuosien ajan jopa lähimmiltä ystäviltään.
Brittiläinen näyttelijä ja koomikko Simon Pegg, 48, on tuttu kasvo monista supersuosituista Hollywood-elokuvista. Hänet on näytellyt muun muassa Benji Dunnia Mission Impossible -elokuvissa ja Montgomery ”Scotty” Scottia Star Trek -elokuvissa.

Suosikkinäyttelijällä on takanaan rankka menneisyys, josta hän on nyt avautunut The Guardianille antamassaan isossa henkilöhaastattelussa.

Pegg kertoo haastattelussa rankasta elämästään ja taistelustaan masennuksen ja alkoholismin kanssa. Hän paljastaa sairastuneensa masennukseen ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana.

Apua hän päätti hakea kuitenkin vasta vuonna 2005, ollessaan yli 30-vuotias.


Sitä ennen Pegg yritti kaikin keinoin peitellä alkoholismiaan ja masennustaan. Siksi hän kertoo lääkinneensä tilannettaan tarttumalla pulloon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli kamalaa, aivan kamalaa. Se hallitsi minua täysin, Pegg muistelee.

Uraa luovalla näyttelijällä ei ollut aikaa pysähtyä miettimään tilannettaan sen tarkemmin, sillä erilaiset elokuva- ja työprojektit pitivät hänet koko ajan kiireisenä.

Hän kertoo pysähtyneensä toden teolla vasta nähtyään itsensä Mission Imspossible III -elokuvassa vuonna 2006.

– Kun katsoin elokuvaa, huomasin missä tilanteessa olin. Hukassa, onneton ja alkoholisti. Kukaan ei tiennyt siitä, sillä peitin sen. Olen näyttelijä, joten näyttelin. Koko ajan, Pegg kertoo.

Edes miehen parhaat ystävät eivät tienneet tilanteesta mitään.


Kun Pegg asteli suoraan baariin palattuaan työmatkaltaan, hän päätti, että tilanteelle on tultava loppu. Hän hakeutui vieroitukseen päästäkseen irti alkoholiongelmastaan.

– Aloin päästä jyvälle siitä miksi tunsin niin kuin tunsin. En usko, että olisi täällä enää, jos en olisi saanut apua.

Nykyään Pegg voi hyvin. Hän ei enää juo, ja voi muutenkin paremmin. Isona tukena toipumisessa on ollut hänen vaimonsa Maureen McCannan, jonka kanssa Pegg astui avioon vuonna 2005.

Parilla on vuonna 2009 syntynyt tytär. Perhe viettää rauhallista ja onnellista arkea Hertfordshiressa Itä-Englannissa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Neljä kuoli joukkoammuskelussa Yhdysvaltain Marylandissa – tulen apteekin varastolla avannut nainen kuoli sairaalassa
   Ulkomaat
  3. Lukiolaisen epäillään raiskanneen opettajansa Ruotsissa – ”Olemme shokissa, järkyttyneitä ja närkästyneitä”
   Ulkomaat
  4. Jani Toivola ajeli eduskunnan taksikortilla myös sairauslomallaan – selittää EVS-ohjelmassa: ”Mun omatunto on puhdas”
   Kotimaa
  5. Napakymppi-parin romanssi tyssäsi heti alkuunsa – herra C paljastaa mitä tapahtui, kun kamerat sammuivat: ”Kumpikaan ei viehätä toista”
   TV & elokuvat
  6. Kavalluksesta syytetyn Miljonääriäidin avioliitto säröili aviomiehen eläessä: sotku Ferrarista, elämä ”yhtä rähisemistä”
   Kotimaa
  7. Pelaajilta rajua raippaa TPS:n kotihallin surkeille olosuhteille – ”Kun pelattiin Porissa, se oli kuin lomalle olisi mennyt”
   SM-liiga
  8. Herra ja neiti X jäivät nuolemaan näppejään: matkakumppanit pariutuivat salaa keskenään – ”Olimme kolmantena ja neljäntenä pyöränä”
   TV & elokuvat
  9. Laiva upposi Victorianjärvellä – jopa 200 pelätään kuolleen
   Ulkomaat
  10. Tunti sitten
  11. HIFK jatkoi voittoputkeaan – peräti kuusi maalintekijää: ”Iso merkitys pitkässä juoksussa”
   SM-liiga
  12. Kahden Napakymppi-parin matka muuttui käsittämättömäksi suhdesopaksi: neiti B vietteli neiti X:n miehen – totuus paljastui kesken loman
   Viihde
  13. Näytä lisää