Suosikkilaulaja Vesta teki surullisen havainnon netissä – julkaisi rehellisen kirjoituksen somen kääntöpuolesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikkilaulaja Vesta teki surullisen havainnon netissä – julkaisi rehellisen kirjoituksen somen kääntöpuolesta

Vesta on törmännyt suosionsa myötä nettivihaan.

Vesta on yksi suomipopin tämän hetken kuumimmista nimistä.­

10.7.2018 10:09

Laulaja-lauluntekijä Vestalla piti kiirettä Ruisrockissa. Nuori laulajalupaus kävi festariperjantaina laulamassa jopa neljän eri esiintyjän keikalla, joiden lisäksi hän veti vielä oman keikkansa Ruissalon rantalavalla lauantai-iltana.

– Juoksentelin vaan lavalta toiselle, ja ihan hullun hommaa se oli. On helppo sanoa, että "ei enää ikinä", vaikka tietty heti tekee uudestaan, kun täytyy ja saa ja pääsee, Vesta kirjoittaa Instagramissa.

Vesta esiintyi Ruisrockin rantalavalla.­

Keikkakiireidensä lisäksi 24-vuotias tähti avautuu julkaisussaan nettivihasta, johon hän on nousevan suosionsa myötä törmännyt.

– Sanon itselleni usein noihin feattaamisiin liittyen, että se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

– Sitten kävin myös netissä, nyt kun tässä istuu vaan ja kuluttaa aikaa, niin sieltä löytyi muun muassa tämä kuva, joka nauratti mua, mutta löytyi myös juttuja, jotka eivät naurattaneet. Ihan hassu tuo nettiviha, jota on niin helppo lörväyttää tuonne langoille ja sanoa kauheuksia. Ne jäävät sinne ja ovat aina siellä. Se joka leikkii ryhtyy, se leikin kestäköön? Ei. Voin valita, että ei, Vesta kirjoittaa.

Mustavalkoinen tukka on Vestan tavaramerkki.­

Itseään naurattaneella kuvalla laulaja viittaa hänestä muokattuun otokseen, jossa häntä verrataan Disneyn 101 Dalmatialaista -elokuvasta tuttuun pahikseen, Cruella de Viliin. Naisia nimittäin yhdistää mustavalkoinen tukka. Vesta jakoi kyseisen kuvan avautumistekstinsä yhteydessä.

– Mun ei tarvitse kestää ilkeitä tai tahallaan paskasti sanottuja juttuja ja voin sulkea silmät ja selaimen.

– Ei anneta vihan voittaa tänäänkään. Pessimismi ei kannata, ei se toimi kuitenkaan, laulaja päättää.

Vesta ei päivityksessään avaa sen tarkemmin, millaiseen nettivihaan hän on törmännyt. Naisen kantaa ottava somejulkaisu on kerännyt yli 2 000 tykkäystä.

Vesta keräsi katsomon täyteen Ruisrockissa.­

– Hei Vesta! Oot aivan ihana tyyppi ja fiilaan sua aivan täysillä. Oot ihan pelkkää hyvää energiaa, mitä välität kaikille. Antaa niiden heittajien heittaa ja laula sä vaan lovee, joku kannustaa.

– Tosi kurjaa, että suhun kohdistuu tuollaista kiusaamista. Luulisi aina, että aikuiset osaisi jo käyttäytyä, mutta ei se vaan niin mene. Sä teet loistavaa musiikkia ja jokaisella on oikeus olla oma itsensä ilman häirintää, komppaa toinen.

– Aina jos joku vi**uilee tai on ilkeä, on mukava ajatella että, oi, onneksi en oo itse toi ihminen, niin voi kääntää sen ihmisen ilkeyden victoryksi ja nosteeksi itselleen.

Ruisrock on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali.­

Ilta-Sanomat tapasi Vestan, eli Vesta Burmanin viime kesänä, jolloin hän vasta haaveili omasta keikasta Ruisrockin suurella rantalavalla.

– Kun viime vuonna pääsin Ruisrockissa lavalle, mulle avautui, minkä takia teen tätä työtä. Totta kai tämä on tärkeää mulle, mutta hitsi kun se on tärkeää myös yleisölle, että käyn esittämässä sen minkä olen saanut ulos itsestäni, Vesta kertoi tuolloin.

Edellisvuosina nuori artisti oli festareilla aivan toisenlaisissa hommissa, nimittäin myymässä olutta.

Lue lisää: Viime vuosina kaljaa festareilla myynyt nuori nainen ylitti itsensä – esiintyy Ruisrockin megayleisölle

Vestan esittää pääosin folk-vivahteista poppia. Itseoppinut artisti on tehnyt yhteistyötä muun muassa Pyhimyksen, Kauriinmetsästäjien ja Töölön Ketterän kanssa.

Artistin keväällä 2018 julkaistu esikoisalbumi nousi Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle kolmeksi viikoksi heti julkaisemisen jälkeen. Levyn tunnetuin kappale on nimeltään Ota varovasti.

Oletko törmännyt nettivihaan? Keskustele kommenteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?