Apu: Nina Mikkonen toipuu leikkauksesta ja on sairauslomalla – sairastui keskivaikeaan masennukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Apu: Nina Mikkonen toipuu leikkauksesta ja on sairauslomalla – sairastui keskivaikeaan masennukseen

Nina Mikkonen IS:n kuvauksissa huhtikuussa 2017.

Nina Mikkonen IS:n kuvauksissa huhtikuussa 2017.

Julkaistu: 9.7.2018 10:56

Nina Mikkonen joutui hautaamaan vuoden sisään kolme läheistä ihmistä. Nyt hän kertoo tilanteestaan Apu-lehden haastattelussa.

Mediapersoona Timo T. A. Mikkosen leskellä Nina Mikkosella ei ole ollut helpoin mahdollinen vuosi. Tammikuussa selvisi, että hän saa pitkän odotuksen jälkeen tekonivelen lonkkaansa.

Leikkauspäivänä tammikuussa tuli kuluneeksi tasan vuosi hänen puolisonsa kuolemasta.

Nyt Apu-lehti kertoo, että Mikkonen toipuu leikkauksesta, mutta sairastui keskivaikeaan masennukseen. Hän on tällä hetkellä toipilaana.

– Minulla on vihdoin ja viimein uusi potka. Olen sairaslomalla ja pyrkinyt virkistämään itseäni, Mikkonen kertoo Savonlinnan oopperajuhlissa Apu-lehden toimittajalle.

Hän toteaa haastattelussa, että joutui hautaamaan vuoden sisään kolme todella läheistä ihmistiä, nimittäin puolisonsa, äitinsä ja isotätinsä. Vaikka Mikkonen arvioi olevansa peruspositiivinen luonne, menetykset ottivat todella koville.

– Iski keskivaikea masennus ja kävin sitä hoitamassa terapiassa. Onneksi tulee päiviä, jolloin mielessä on iloisia asioita. Siitä tietää, että toipuminen on alkanut, hän sanoo.

Muutto kerrostaloon helpotti taloustilannetta

Kuvituskuva

Nina Mikkonen kertoi muuttuneesta elämäntilanteestaan marraskuussa IS:n haastattelussa. Mikkonen kertoi tuolloin järjestäneensä asumisasiansa kokonaan uudelleen Timo T. A:n poismenon jälkeen. Mikkonen ja tämän kaksi poikaa asuvat nykyään Helsingissä Mellunmäessä kerrostaloasunnossa.

– Tämä on vuokra-asunto, joka on meille kuin mittatilausratkaisu tähän tilanteeseen. Oli todella huojentavaa päästä omistamisen ikeestä ja ison pihan hoitamisesta lumitöineen, Mikkonen sanoi.

Aiemmin perhe asui kolmikerroksisessa omakotitalossa Myrskylässä. Mikkonen kertoi IS:lle avoimesti siitä, miten menetti yöunensa pelätessään, että jokin menee omakotitalossa yllättäen rikki ja hän ei selviydy laskuistaan.

– Ison talon omistaneena tiedän, minkä kaiken eteen voi joutua, jos pahan päivän varaa ei taloudellisesti ole korjauksia varten, hän sanoi.

Lue lisää: Nina Mikkonen menetti puolisonsa – käytännöllinen ratkaisu helpotti perheen arkea: Taloustilanne parani valtavasti

Tuoreimmat osastosta