Viihde

Entinen Nirvana-tähti avautuu harvinaisessa haastattelussa Kurt Cobainin kuolemasta – surutyöllä järisyttävät seuraukset

Julkaistu:

Suru
Dave Grohl kertoo käyneensä elämässään läpi hyvin vaikean ajanjakson bändikaverinsa kuoleman jälkeen.
Legendaarinen Nirvana nousi kaikkien tuntemaksi grunge-yhtyeeksi 90-luvun taitteessa, kun bändi siirtyi muutamassa vuodessa räkäisistä kellareista isojen festareiden päälavoille. Syksyllä 1991 ilmestyi yhtyeen tunnetuin yksittäinen kappale Smells Like Teen Spirit.

Suuri suru valtasi rock-maailman, kun yhtyeen keulahahmo Kurt Cobain kuoli 5. huhtikuuta vuonna 1994 vain 27-vuotiaana. Huumeongelmien kanssa pitkään paininut Cobain päätti päivänsä tekemällä itsemurhan.


Huippusuositun Foo Fighters -yhtyeen perustajajäsen ja Nirvanan pitkäaikainen rumpali Dave Grohl kertoo CBS Newsin haastattelussa, että hän joutui käymään elämässään läpi hyvin vaikean aikakauden ystävänsä kuoleman jälkeen. Laulaja tunsi olevansa ”täysin eksyksissä”.

– Kävin läpi hyvin synkän ajanjakson, jolloin en pystynyt kuuntelemaan edes radiota, koska pelkkä musiikin kuuleminen rikkoi sydämeni.


Myöhemmin haastattelussa Grohl kertoi, että tilanne parani kuitenkin vähitellen, kun hän alkoi kirjoittaa biisejä ja tehdä omaa musiikkia. Tämä johti lopulta Foo Fighters -yhtyeen syntyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Foo Fighters on saavuttanut kakkiaan neljä Grammy-palkintoa parhaasta rock-albumista. Yhtye sai myös parhaan rock-kappaleen Grammy-pystin biisillään ”Run”.


Kuten kaikkien suurten tähtien, myös Cobainin kuoleman ympärillä on vellonut vuosien saatossa useita salaliittoteorioita.

Yhden foliohattuteorian mukaan Cobainin vaimo Courtney Love olisi yrittänyt palkata palkkamurhaajaan. Eldon Hoke -niminen mies on jopa väittänyt Nick Broomfieldin ohjaamassa dokumenttielokuvassa Loven olleen häneen yhteydessä murha mielessään, mutta mies ei ollut ottanut naisen puheita tosissaan.

Hokea pidetään yleisesti huijarina, mutta salaliittoteoreetikot saivat lisää vettä myllyynsä miehen kuoltua epäselvissä olosuhteissa vain pari kuukautta dokumentin teon jälkeen.

Cobainin fanit eivät hyväksyneet itsemurhaa kuolinsyyksi. Monet ovat jopa vaatineet kuolemantapauksen uudelleenkäsittelyä. Myös itsemurhaviestin viimeisten rivien uskotaan olevan jonkun muun kirjoittamia.


Cobainin vaimo ja tytär ovat taistelleet pitkään, ettei kuolinpaikkakuvia julkaistaisi. Tytär Frances Bean on vedonnut hienotunteisuuteen ja perheen yksityisyyteen.

Francesin elämä ei ole ollut helpoimmasta päästä, sillä hänet huostaanotettiin raisua rokkielämää elävien vanhempien luota vastasyntyneenä. Myöhemmin hänen isoäitinsä nimettiin hänen lailliseksi huoltajakseen.

Tänä päivänä Frances on kuitenkin varsin varakas. Hän saa joka kuukausi lähes 100 000 euroa tekijänoikeuspalkkioita Nirvanan megahiteistä. Hänen yhteenlasketun omaisuuden arvo on yli kymmenen miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt