Näyttelijäkomistus julkaisi kuvan muuttuneesta hiustyylistään – ihmiset raivostuivat totaalisesti: ”Todella ajattelematonta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijäkomistus julkaisi kuvan muuttuneesta hiustyylistään – ihmiset raivostuivat totaalisesti: ”Todella ajattelematonta”

Näyttelijä Zac Efronin julkaisema kuva hänen uudesta hiustyylistään aiheutti valtavan keskusteluryöpyn kulttuurisesta omimisesta.

Zac Efronin muuttunut tyyli hämmästytti ja aiheutti paljon keskustelua.­

7.7.2018 18:35

Näyttelijäkomistus Zac Efron aiheutti aikanaan sydämentykytyksiä yhdelle jos toisellekin nuorelle tytölle. Disney High School Musical -elokuvista tähteyteen ponnahtanut näyttelijä on nykyään aikuinen hurmuri, joka on esiintynyt muun muassa uudessa Baywatch-elokuvassa lihaksiaan esitellen.

Nyt 30-vuotias Efron näyttää kuitenkin vaihtaneen karistaneen lopullisesti entisen tyylinsä.

Mies julkaisi kuvapalvelu Instagramissa mustavalkoisen otoksen 36 miljoonalle seuraajalleen. Kuvassa Efron poseeraa alaspäin katsoen aurinkolasit silmillään.

Huomio kiinnittyy muuttuneeseen hiustyyliin, sillä ruskeakutrisena tunnettu Efron näyttää kuvasta päätellen vaihtaneen rastoihin.

Efronin uusi hiustyyli aiheutti valtavan mellakan sosiaalisessa mediassa. Asiasta kertoi muun muassa Mirror-lehti.

Ihmiset eivät olleet niinkään ärsyyntyneitä itse tyylimuutoksesta, vaan siitä, että Efron oli päättänyt ottaa juuri rastat. Kommentoijien mukaan Efronin tulisi kunnioittaa sitä tosiasiaa, että rastojen alkuperä on Jamaikan rastafarikulttuurissa, joka on paitsi Raamattuun pohjaava uskonto, myös elämäntapa. Yksi tunnetuimmista rastafarikulttuurin edustajista on edesmennyt reggae-muusikko Bob Marley.

Osa kommentoijista totesikin Efronin syyllistyneen kulttuuriseen omimiseen.

Lue lisää: Mikä ihmeen kulttuurinen omiminen? Tästä on kyse ilmiössä, johon sinäkin olet saattanut syyllistyä

– Kai sinä tajuat, että rastoilla on kulttuurinen ja uskonnollinen merkitys ja tausta? Se ei ole sama asia kuin hiusten suoristaminen tai värjääminen, eräs kommentoija huomauttaa Efronin Instagramissa.

– Tämä on todella ajattelematonta jamaikalaisia kohtaan. Poista tämä kuva, ystävä hyvä, kommenteissa pyydetään.

– Zac Efron rastoilla. Nyt olen nähnyt kaiken. Melkoista kulttuurista omimista, kommenteissa ihmetellään.

– Jos kyse ei ole elokuvaroolista, tulee hänen ajaa nuo välittömästi pois, eräs kommentoija toteaa.

Tuohtumusta oli omiaan lisäämään Efronin kuvateksti, joka antoi ymmärtää, ettei kyseessä ole ainakaan elokuvaroolia varten tehty tyylimuutos.

– Vain huvin vuoksi, Efron sanoo.

Aihe jakoi kommentoijat kahteen leiriin. Osa puolusti Efronia ja sanoi, että hänellä on täysi oikeus käyttää rastoja.

– Hienoa! Nytkö hiuksetkin ovat rodullinen asia?

– Ihmiset loukkaantuvat näinä aikoina ihan mistä tahansa. Koko puhe kulttuurisesta omimisesta on yksi tyhmimmistä asioista mitä olen pitkään aikaan kuullut.

– Hei! Viikingit, egyptiläiset ja monet muut ovat suosineet rastoja. Ei voi sanoa, että rastat edustaisivat vain yhtä kulttuuria.

Missä kulttuurisen omimisen rajat menevät? Kommentoi ja keskustele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?