Hurja väite: Dokumenttiohjaaja paljastaa mystisen yksityiskohdan Whitney Houstonin kuolemasta – ”Huoneessa saattoi olla joku toinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hurja väite: Dokumenttiohjaaja paljastaa mystisen yksityiskohdan Whitney Houstonin kuolemasta – ”Huoneessa saattoi olla joku toinen”

Whitney-dokumentti pureutuu laulajatähden elämään.

Poptähti löydettiin kuolleena luksushotellin kylpyammeesta helmikuussa 2012.­

6.7.2018 14:32

Rakastettu laulajatähti Whitney Houston kuoli traagisesti vain 48-vuotiaana. Popsoulin kuningatar kamppaili pitkään päihdeongelmien kanssa, ja spekulaatiot laulajan kuolinsyystä ovat vuosien varrella velloneet villinä.

Palkittu ohjaaja Kevin Macdonald pyrkii uudessa Whitney-dokumentissaan kertomaan, millainen tähti oikeasti oli julkisen kuvansa takana ja mikä sai lahjakkaan laulajan elämän menemään alamäkeä, kertoo The Mirror.

Dokumentin mukaan Houstonin avustaja väittää laulajan uskoutuneen hänelle ja kertoneensa, että laulajan naispuolinen serkku olisi käyttänyt Houstonia hyväksi tämän ollessa lapsi.

Whitney Houston esiintyi Suomessa lokakuussa 1999.­

Ohjaaja kertoi The Press Associationille, että tapahtunut jätti syvät arvet laulajaan koko hänen loppuelämäkseen ja vaikutti suuresti hänen ihmissuhteisiinsa ja itsetuntoonsa.

– En usko, että yksittäinen tapahtuma, kuten tuo, välttämättä määrittää kaikkea henkilössä. Luulen kuitenkin, että Whitneyn tapauksessa, kun kuulet niin monen puhuvan asiasta ja sen vaikutuksista laulajaan, on se luultavaksi yksi suurimpia selittäviä tekijöitä hänen käytökselleen.

Dokumentissa on haastateltu useita Houstonin sukulaisia, ystäviä ja kollegoja mukaan lukien hänen ex-miehensä Bobby Brown sekä The Bodyguard -elokuvan kanssanäyttelijä Kevin Costner.

Laulajatähti nähtiin Suomessa myös 2010 muutama vuosi ennen kuolemaansa.­

Whitney-dokumentti koskettaa The Guardian-lehden mukaan myös huhua, joka väittää laulajan olleen suhteessa ystävättärensä Robyn Crawfordin kanssa. Crawfordia itseään ei elokuvassa näy.

Ehkä mielenkiintoisimman dokumenttiin liittyvän yksityiskohdan paljastaa kuitenkin brittiläinen musiikkisivusto NME. Dokumentin lopussa oli vielä alkuperäisessä versiossa osuus, jossa keskusteltiin paljon spekulaatiota herättäneestä laulajan kuolemasta. Ohjaaja kertoo päätyneensä leikkaamaan osuuden lopulta pois, koska se tuntui ylimääräiseltä.

– Hänen (Houstonin) avustajansa kertoi minulle uskoneensa, että huoneessa on saattanut olla kuolinhetkellä myös joku toinen henkilö, koska lattialla oli niin paljon vettä, mutta kylpyammeen vesihanat oli suljettu. Vesihanojen on täytynyt olla päällä, koska kylpyamme tulvi, mutta kuka käänsi ne pois päältä?

– Puhuin kaikille, jotka ovat olleet mukana kuolemaa edeltävissä tapahtumissa – useille epämääräisille yksilöille – ja kuolemasta kerrottiin mielenkiintoisia asioita. Mutta tuo osuus tuntui hyvin pitkältä 15 minuutin pätkältä elokuvan lopussa. Tuntui, että se ei ollut sitä, mistä elokuvan oli tarkoitus kertoa, ohjaaja paljasti haastattelussa.

Suosittu laulaja kamppaili pitkään päihdeongelmien kanssa.­

Poptähti löydettiin kuolleena luksushotellin kylpyammeesta Los Angelesissa helmikuussa 2012. Houstonin elimistössä kerrottiin olleen kokaiinia, marihuanaa, vahvoja psyykenlääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Kuolinsyytutkijan mukaan kokaiinin vaikutukset olivat osittain syynä siihen, että laulaja hukkui kylpyammeeseen.

Los Angelesin kuolinsyytutkija kertoi myöhemmin omaisille, että Houstonin keuhkoissa ei ollut tarpeeksi vettä, jotta kuolinsyy olisi voinut olla hukkuminen, raportoi TMZ.

Iltasanomat uutisoi 2012 perhelähteiden kertoneen, että laulajan kuolinsyy olisi ollut Xanaxin ja muiden reseptilääkkeiden yhdistäminen alkoholiin. Perheen mukaan oli hyvin paljon mahdollista, että Houston oli kuollut, ennen kuin hänen päänsä oli vajonnut pinnan alle.

Whitney Houston oli naimisissa Bobby Brownin kanssa vuosina 1992–2007.­

Whitney Houston oli naimisissa Bobby Brownin kanssa vuosina 1992–2007. Heidän myrskyisän suhteensa käänteet päätyivät usein lehtien kansiin. Parin tytär Bobbi Kristina Brown kuoli 22-vuotiaana heinäkuussa 2015 saattohoidossa vaivuttuaan ensin koomaan kylpyammeessa. Myös hänen elimistöstään löytyi päihdyttäviä aineita.

Houstonin suurimmaksi hitiksi muodostui countrykuningatar Dolly Partonin kirjoittama mahtipontinen balladi I Will Always Love You. Megahitti soi Bodyguard-elokuvan (1992) soundtrackilla, ja Houston myös näytteli elokuvan naispääosan.

Houstonin muita menestyslauluja ovat esimerkiksi Saving All My Love For You, I Wanna Dance With Somebody ja Greatest Love Of All.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?