Mitä tapahtui Kauniit ja rohkeat -tähdille? Tosielämä täynnä vauhdikkaita käänteitä: vakavia sairauksia, traaginen kuolema ja täysin uusi ura - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä tapahtui Kauniit ja rohkeat -tähdille? Tosielämä täynnä vauhdikkaita käänteitä: vakavia sairauksia, traaginen kuolema ja täysin uusi ura

Julkaistu: 7.7.2018 8:55

Kaikkien saippuasarjojen äiti on ihastuttanut ja vihastuttanut lähes katsojiaan jo yli 30 vuoden ja 7000 jakson ajan. Draamaa ei ole puuttunut näyttelijöiden oikeasta elämästäkään.

Absurdia perhedraamaa, sensaatiomaisia häitä ja shokeeraavia yhteenottoja ja jumalaisia ihmisiä pirullisine pyrkimyksineen. Muotitalot saattavat kahnata, mutta Kauniit ja Rohkeat on kuin pikkumusta: ajaton klassikko.

Sarja sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa vuonna 1987 ja Suomessa 1992, viisi vuotta myöhemmin.

Nykyään ”Kaunareita” esitetään yli sadassa maassa – Bulgariasta Saudi Arabiaan. Katsotuin se on Yhdysvaltojen ulkopuolella Italiassa, Australiassa ja Etelä-Amerikassa.

Parhaimmillaan sarjaa seurasi Suomessa yli 900 000 katsojaa. Vaikka osa suomalaisista vaihtoi Kaunareiden niin sanottuun kotimaan-versioon, Salattuihin elämiin vuonna vuonna 1999, sarja jaksaa porskuttaa edelleen. Ovatpa näyttelijät vierailleet useaan otteeseen myös Suomessa.

Roolihahmojen tie sarjassa on ollut värikäs, mutta draamaa ei ole puuttunut myöskään näyttelijöiden oikeasta elämästä.

Ronn Moss

Yksi sarjan legendaarisimmista ja tunnetuimmista näyttelijöistä on 66-vuotias Ronn Moss, joka näytteli sarjassa Ridge Forresteria 25 vuoden ajan. Vuosien vieriessä komistuksen tumma kuontalo on harmaantunut, mutta miehen charmi on säilynyt.

Raamikas Ronn Moss hurmasi myös suomalaiset, kun Kauniit ja Rohkeat alkoi Kolmoskanavalla tammikuussa 1992. Kuva vuodelta 1998.

Moss lopetti sarjassa dramaattisesti viisi vuotta sitten. Hän joutui vaimonsa kanssa auto-onnettomuuteen, joka sai miehen miettimään, mikä on elämässä oikeasti tärkeää.

– Ajattelin, että pieni tauko töistä olisi paikallaan. Pyysin, ettei rooliani annettaisi toiselle näyttelijälle. He tekivät tarjouksen ja sanoivat, että ota tai jätä. Päätin olla ottamatta, Moss tilitti IS:lle vuonna 2017.

Ron Moss helmikuussa 2018.

Moss riitautui tuotantoyhtiön kanssa eikä häntä kutsuttu edes ohjelman 30-vuotisjuhliin. Hän harmitteli, että hänen roolinsa annettiin eteenpäin, sillä mies viihtyi kuvauksissa ja oli läheinen muiden näyttelijöiden kanssa. Moss oli jopa paikalla, kun yksi sarjan legendaarisista kasvoista, Sally Spectraa näytellyt Darlene Conley kuoli vuonna 2007.

Darlene Conley esitti Sallya, Stephanien (Susan Flannery) verevää vihamiestä, 19 vuoden ajan. Suomessakin useaan otteeseen 1990-luvulla vieraillut Conley kuoli vatsasyöpään 72-vuotiaana.

Kun Conley sairastui vatsasyöpään vuonna 2006, Moss vei irlantilaissyntyiselle naiselle sairaalaan pullon irlantilaista viskiä. Myöhään eräänä iltana Moss sai puhelun siitä, että hänen rakkaan ystävänsä ja kollegansa viimeiset hetket olivat käsillä.

– Hän sanoi, että jos haluat nähdä hänet vielä, sinun on parasta tulla heti. Kiiruhdin paikalle. Sanoin, että me kaikki rakastamme häntä – annoin hänelle luvan lähteä. Hän kuoli syliini. Tunsin, että hänen henkensä kulki lävitseni, Moss muisteli viimeistä kohtaamista IS:lle viime vuonna.

Darlene Conley Kaunareiden kulta-aikana 1990-luvulla.

John McCook

Jo Kaunareiden alkuaikoina katsojille kävi selväksi, että Stephanie ja Eric olivat Forresterin mahtisuvun koossa pitävät voimat. Vaikka Ericiä näyttelevä John McCook on tv:ssä lankoja käsissään pitävä muotitalon patriarkka, hänen oikea elämänsä ei ole sujunut kupruitta: tosirakkaus löytyi vasta kolmannesta avioliitosta.

John McCook keväällä 2017.

McCook kävi viihdyttämässä suomalaisia 1994 ja palasi jo seuraavana vuonna takaisin. Yhdysvaltalaishurmuri keikkaili tuolloin näyttävästi Suomessa, ja Ikaalisten lähellä sijaitsevalla Luomajärvellä noin 700 juhannusvierasta sai kuulla Johnin tulkinnan Leijonakuningas-elokuvan tunnusballadista.

Susan Flannery

Susan Flannery antoi sydämenmuotoiset kasvonsa Stephanie Forresterille yli 25 vuodeksi. Muotisuvun matriarkka on selvinnyt muistinsa ja yrityksensä menettämisen lisäksi sydänkohtauksesta, ampumisesta ja syövästä.

Susan Flannery, (1999)

Flannery tiesi omasta kokemuksesta, millaista on taistella syöpää vastaan: hän sairasti paksusuolen syövän vuonna 2000, mutta piti asian visusti omana tietonaan.

– Kävin leikkauksessa ja palasin töihin kolmen viikon kuluttua, hän kertoi lyhytsanaisesti medialle vasta kymmenen vuotta myöhemmin.

Susan Flannery 2012

Kun Flannery ilmoitti jättävänsä sarjan vuonna 2012, käsikirjoittajat tarttuivat uudelleen sekä hahmon että naisen itse jo selättämään sairauteen. Roolihahmon kohtaloksi koitui lopulta keuhkosyöpä.

Kimberlin Brown

Kaunareiden käänteissä on nähty kaikenlaisia juonijoita ja pahiksia, mutta niiden kruunaamaton kuningatar on ehdottomasti Sheila Carter. Sheila, alias Kimberlin Brown, 56, jätti sarjan 1998, mutta teki tänä vuonna siihen kieron paluun.

Kimberlin Brown vuonna 1994.

Tv-paluunsa lisäksi Brown teki urallaan hiljattain täysin uuden aluevaltauksen: nainen on puhunut julkisuudessa avoimesti työstään avokadofarmarina. Onpa kaikkien suosikkipahis vaikuttanut republikaanien riveissä myös politiikassa.

Kimberlin Brown, John McCook 2017.

Winsor Harmon

Ericin ja Stephanien Thorne-poikaa on ehtinyt vuosien varrella näytellä kolme eri miestä. Suuri yleisö muistaa Thornen kuitenkin Winsor Harmonin näköisenä. Harmon esitti Ericin ja Stephanien poikaa vuosina 1996–2016.

Winsor Harmon vuonna 1999. Thornea on näytellyt sarjassa kolme näyttelijää, mutta moni muistaa yhä Harmonin.

Kun Harmon sai potkut sarjasta, hänen elämänsä lähti rajuun alamäkeen. Hänet on pidätetty julkisella paikalla virtsaamisesta ja poliisit ovat löytäneet miehen myös useaan otteeseen sammuneena autostaan. Mies ajaa nykyään Uber-keikkaa katumaasturillaan.

Winsor Harmon 2016

Katherine Kelly Lang

Harmonin uhkaava syöksykierre näyttää katkenneen ajoissa – kiitos Kaunarit-kollega Katherine Kelly Langin. Jopa 12 kertaa ohjelmassa avioon astellutta Brooke Logan Spenceriä näytellyt Lang on vuosien varrella herättänyt huomiota erityisesti ikinuorella ulkonäöllään.

Katherine Kelly Lang 2017

Liikunnan ja urheilun tiedetään olevan näyttelijälle erittäin tärkeä osa elämää ja hän harrastaa muun muassa ratsastusta, pyöräilyä ja triathlonia.

Brooke ja Ridge ovat Kauniiden ja rohkeiden ikimuistoisimpia hahmoja. Kuva vuodelta 2004.

Carrie Mitchum

Carrie Mitchum näytteli Brooken siskoa Donna Logania ensimmäiset 14 vuotta. Hän jätti sarjan vuonna 2001 ja näytteli vielä muutamassa tuotannossa sen jälkeen, mutta kaunottaren oikea intohimo oli muualla.

Carrie Mitchum vuonna 1998.

Mitchum jätti näyttelemisen pysyvästi toteuttaakseen pitkäaikaisen unelmansa: hän opiskeli Ranskassa kokiksi ja työskentelee nykyään kalifornialaisravintolassa.

– Näyttelyn jättäminen ei ollut vaikeaa. Olen aina rakastanut ruoanlaittoa, joten päätös oli helppo. Ainut totuttelemista vaativa asia on ollut se, kuinka paljon työtä kokkina toimimisessa on, hän tuumasi vuonna 2016.Lähteet: People, E! Entertainment, Highlight Hollywood, News24, TMZ, Desert Sun, IMBd, Daily Mail

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?