Tällainen on Anthony Bourdainin testamentti – oikeuspapereista paljastui yllättävä yksityiskohta huippukokin omaisuudesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällainen on Anthony Bourdainin testamentti – oikeuspapereista paljastui yllättävä yksityiskohta huippukokin omaisuudesta

Huippukokki Anthony Bourdain oli kuollessaan 61-vuotias.

6.7.2018 10:35

Anthony Bourdainin testamentti paljastaa uusia tietoja huippukokin taloudellisesta tilanteesta.

Bourdainin kuolema järkytti kesäkuussa koko maailmaa, kun hänet löydettiin elottomana hotellihuoneestaan Ranskassa sijaitsevasta Kaysersbergin kylästä, jossa hän oli kuvausmatkalla Parts Unknown -sarjansa tiimoilta. CNN:n mukaan Bourdain teki itsemurhan. Huippukokki oli kuollessaan 61-vuotias.

  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka Anthony Bourdain vieraili suomalaisperheessä ja nauttii perinneruokia.

Oikeuspapereista selviää, että Bourdainin todellinen omaisuus oli miehen kuolinhetkellä noin 1,21 miljoonan dollarin eli reilun miljoonan euron luokkaa. Aiemmin omaisuuden on väitetty olevan jopa noin 16 miljoonaa dollarin arvoinen, People-lehti ja brittilehti Daily Mail raportoivat.

Bourdain itse kommentoi väitettä vuonna 2017 sanomalla, että kyseiset arviot ovat merkittävästi liioiteltuja.

– Luulen, että ihmiset, jotka näitä laskevat, olettavat minun elävän paljon järkevämmin kuin oikeasti elän.

Tv-sarjat ja kirjat nostivat kokin jättisuosioon.­

Laillisten asiakirjojen mukaan Bourdainin varat käsittivät muun muassa noin 425 000 dollaria käteisenä ja säästöinä, 250  000 dollarin edestä henkilökohtaista omaisuutta ja noin 500 000 dollarin verran aineetonta omaisuutta kuten tekijänoikeuskorvauksia.

Asiakirjoista selviää myös, että Bourdainilla oli noin 1,1 miljoonan dollarin arvoinen asuntolaina.

Huippukokki teki koko elämänsä töitä, jotta hän saattoi varmistaa tyttärelleen turvatun tulevaisuuden. Vuonna 2016 kirjoitetun testamentin mukaan suurimman osan Bourdainin omaisuudesta perii hänen 11-vuotias tyttärensä Ariane.

Koska Ariane on alaikäinen, määrätään hänen omaisuuttaan valvomaan holjooja. Jos Ariane olisi kuollut ennen isäänsä, olisi omaisuus siirtynyt hänen lastenhoitajansa Myra Quizonin haltuun, Page Six -lehti raportoi.

Anthony Bourdain ja hänen ex-vaimonsa Ottavia Busia kuvattiin yhdessä syyskussa 2009.­

Bourdainin ex-puoliso Ottavia Busia nimettiin pesänselvittäjäksi. Busia vastasi myös huippukokin hautajaisjärjestelyistä ja ruumiin palauttamisesta Yhdysvaltoihin. Pari oli naimisissa vuosina 2007–2016.

Bourdain jätti Busialle kaikki henkilökohtaiset tavaransa, jotka hän voi luovuttaa eteenpäin tavalla, jonka hän uskoo olevan Bourdainin toiveiden mukainen. Jäämistöön kuului muun muassa autoja ja huonekaluja, Fox News kertoo.

Pariskunta erosi vuonna 2016 yhdeksän yhteisen aviovuoden jälkeen, mutta he säilyivät toisilleen läheisinä.

Lue lisää: 61-vuotiaana kuolleen Anthony Bourdainin toksikologinen raportti on valmis: tulokset paljastivat olennaisen seikan tv-kokin kuolemasta

Bourdain reissasi vuosia ympäri maailmaa osana suureen suosioon nousseita tv-ohjelmiaan. Mies vieraili myös Suomessa vuonna 2012.­

Bourdain oli naimisissa myös Nancy Putkoskin kanssa vuosina 1985–2005.

Viime aikoina Bourdain seurusteli italialaisnäyttelijä Asia Argenton, 42, kanssa. Pari oli viihtynyt yhdessä jo reilun vuoden ajan.

Huippukokki nousi jättisuosioon tv-sarjojensa ja kirjojensa ansiosta.

Muokattu kello 13.35. Asia Argentonin ikä korjattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?