Viihde

Morsiusparin esittämä pyyntö hääkutsussa oli liikaa – Vauva.fi-palstalla roihahti raivo: ”Mietin, että jätän tahallaan menemättä”

Julkaistu:

häät
Häihin liittyvät etiketit puhuttavat taas. Eräs kutsuvieras tuohtui täysin morsiusparin hääkutsuun kirjaamasta toiveesta.
Kesä on edennyt jo heinäkuuhun, ja moni on päässyt nauttimaan upeista kesäjuhlista helteen helliessä.

Kesä on aina ollut erityisen suosittua aikaa astella alttarille rakkaansa kanssa, ja siksi häihin liittyvät etiketit nousevat aina kesän kynnyksellä erityisen suureksi puheenaiheeksi.

Suositulla Vauva.fi-keskustelufoorumilla on viime päivinä käyty vilkasta keskustelua aiemminkin puhuttaneesta aiheesta, nimittäin imettämisestä häissä.

Erittäin tuohtunut häävieras kertoi keskustelupalstalla postiluukusta tipahtaneesta hääkutsusta. Ilahtuminen tulevista häistä oli muuttunut kutsun saaneen kirjoittajan silmissä pian ärtymykseksi, sillä morsiuspari esittänyt kutsussa imetykseen liittyvän toiveen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meidät on kutsuttu miehen ystävän häihin. Hääkutsussa luki viimeisenä toivomuksena, että imetys ei tapahtuisi kenenkään silmien alla. En tiedä, miten tuohon pitäisi suhtautua. Meillä on seitsemän kuukauden ikäinen lapsi, jota imetän vielä. Tuntuu kylmältä tuo suhtautuminen lapsiin. Minun mielestäni imetys on ihan luonnollinen asia. Mietinkin tässä, että mitäs jos jätänkin tahallaan menemättä tuonne. Saavatpahan miettiä syytä keskenänsä, häävieras tylyttää keskustelupalstalla.

Anonyymin kirjoittajan avautuminen morsiusparin toiveesta on poikinut Vauva.fi-keskusteluun satoja viestejä lyhyessä ajassa.

Osa keskustelijoista kertoo ymmärtävänsä hääkutsun aiheuttaman tuohtumuksen. Heidän mielestään morsiusparin tilannetaju on pettänyt täysin kutsuja tehdessä.

– Painattikohan ne tuon saman tekstin joka kutsuun. Joka tapauksessa aika tyylitöntä laittaa kutsuun. Huolehtisivat siistin ja mukavan tilan imettämiselle ja laittaisivat selkeän opasteen jos asia mietityttää morsiusparia etukäteen.

– Mielestäni kertoo enemmänkin siitä, että hääpari on todella pikkumaisia, jos viitsivät nipottaa kutsussa tuollaisesta asiasta. Tai ovat ilkeitä ja haluavat näpäyttää juuri tuota imettävää äitiä. Luulisi omana hääpäivänä kiinnittävän aivan johonkin muuhun huomionsa. Itse en ainakaan olisi hääpäivänäni huomannut tuollaista pikku seikkaa! Onkohan kutsussa ollut pitkä lista "virheistä", mitä vieraat ei saa tehdä!

Suurin osa kommentoijista on kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että morsiusparin pyyntö oli täysin perusteltu ja imettämisen säästäminen sivummalle tulisi olla itsestäänselvyys arvokkaissa juhlissa, kuten häissä.

– Miksi et vaan tällä kertaa kunnioittaisi pyytäjää, ja tekisi niin kuin pyydetään, ja ihan ilman mitään draamaa ja diivailua?

– Tuskinpa sinä ja lapsesi traumatisoidutte, jos vauvan elämästä yhtenä päivän imetys tapahtuu jossain muualla kuin kaikkien silmien edessä. Kannatan julkista imetystä, mutta niin ikään olen sitä mieltä, että tilannetajua kannattaa käyttää.

– Olisit kiitollinen että saat ylipäätään ottaa sen kersasi mukaan. Monia häitä vietetään vain aikuisten kesken ja näin itsekin tekisin. On aika pieni vaiva tuon verran säilyttää juhlallisuutta, ettei vedä rintoja esiin häävieraiden keskellä..

– Kun itse imetin vauvojani, todellakin toivoin, että juhlissa olisi ollut erillinen imetystila, jossa olisi voinut olla rauhassa vauvan kanssa. En tajua, miksi joku varta vasten haluaa esim. ruokapöydässä läväyttää hinkkinsä vieraiden ihmisten pällisteltäväksi.

Minkälaisia ohjeita olet saanut häävieraana imettämiseen liittyen? Miten sinä järjestit imettämisen omissasi häissäsi? Keskustele ja kommentoi!

Ota kantaa

Saako häissä imettää kaikkien silmien alla?

Totta kai 24% Itse en tekisi niin 47% Ei tietenkään 29%
Ääniä yhteensä 73307

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt