Ujosta pikkukaupunkilaispojasta kasvoi Hollywood-tähti – James Corden ei uskonut menestykseensä itsekään

Julkaistu:

Henkilö
James Corden oli syrjitty ja ujo pikkukaupungin poika. Nyt maailman tunnetuimmat ihmiset jonottavat hänen autonsa kyytiin.
James Cordenin ei tavitse anella maailman tunnetuimpia ihmisiä autonsa kyytiin, vaan he jonottavat sinne.

Carpool Karaoke -sarjasta, jossa muusikkovieraat laulavat omia hittejään Cordenin kanssa autokaraokena, on tullut pikavauhdilla maailmanlaajuinen ilmiö.

Lähes yhtä pitkä on julkkisten tungos Cordenin The Late Late Show -keskusteluohjelman studioon. Virallisesti karaoketuokio on yksi keskusteluohjelman osuus, mutta se on muodostunut huippusuosituksi itsenäisenä kokonaisuutena.

Hollywoodiin muuttanut brittikoomikko käärii miljoonia niin seteleinä kuin katsojina – samoin kuin hänen vieraansa. Nyt kaikkien aikojen suosituin rockyhtye on ponkaissut takaisin levylistoille Cordenin imussa.

Melko hyvin ylipainonsa vuoksi syrjityltä pikkukaupungin pojalta.


James Kimberley Corden, 39, on paitsi koomikko, myös näyttelijä ja käsikirjoittaja. Hän loi läpi ensin Euroopassa ja nyt Yhdysvalloissa paitsi harvinaisen nopeasti, myös näyttävästi.

Niin ei pitänyt käydä. Corden ei ole unohtanut, miten häneen suhtauduttiin uran alkupuolella. Hän avautui The Sunday People -lehdelle siitä, kuinka vaikeaa ylipainoisen miehen oli saada rooleja.

Corden kasvoi High Wycombessa Buckinghamshiressa noin 50 kilometriä Lontoosta länteen. Hän törmäsi monenlaisiin esteisiin tukevan ulkomuotonsa takia.

– Ainoastaan sillä oli merkitystä, miltä näytän. Hain rooleja kahdesti kuussa Lontoossa, mutta en kelvannut, hän on muistellut.

Epävarmuus ennen Amerikan-valloitusta johtui todennäköisesti aikaisemmin koetusta vähättelystä.

– Kun muutimme, vuokrasimme talon ja huonekalut, koska muistan sanoneeni vaimolleni Julesille, että ei ole järkevää ostaa niitä, sillä joudumme kuitenkin myymään ne pian.


Suosiota Corden pääsi maistamaan vasta 2007 BBC:n tuottamassa draamakomediassa Gavin ja Stacey. Corden kirjoitti sarjan Ruth Jonesin kanssa ja näytteli sivuroolin päähenkilöiden ystävänä.

– Historiassa riittää ihmisiä, jotka ovat yrittäneet läpimurtoa Yhdysvalloissa siinä onnistumatta, Corden sanoi The Sunin haastattelussa.

– Kun ajattelee kuinka iso juttu myöhäisillan talk show -ohjelmat Yhdysvalloissa ovat, ei High Wycombesta kotoisin olevalla paksukaisella pitänyt olla kummoisia mahdollisuuksia.

Corden väittää, että ei uskonut lyövänsä läpi Yhdysvalloissa. Hän on kertonut varautuneensa palaamaan saarivaltioon ”häntä koipien välissä”.

– Olen vieläkin yllättynyt. Ihan oikeasti, hän sanoi The Sun -lehdelle maaliskuussa.

 

Muistan sanoneeni vaimolleni Julesille, että ei ole järkevää ostaa huonekaluja, sillä joudumme kuitenkin myymään ne pian.

Mikäli olisi järjestetty vedonlyönti, Cordenin kertoimilla kohdalle olisi osunut jättipotti. CBS-kanava valitsi hänet 2015 The Late Late Show’n juontajaksi. Hänen edeltäjänsä Craig Ferguson juonsi ohjelmaa melkein kymmenen vuotta ja sai sekä Peabody-palkinnon että Emmy-ehdokkuuden.

Cordenin läpimurtoa ja suosiota on tehostanut taitava sosiaalisen median hyödyntäminen. Samalla kun hänestä tuli Hollywoodissa odottamattoman iso tv-tähti, hänen suosionsa nousi ehkä vielä suuremmaksi YouTube-sivustolla, podcasteissa ja ylipäätään somessa.


Somen voima siivitti viraali-ilmiöksi myös autokaraoken uuden jakson. Beatles-legenda Paul McCartney astui Cordenin kyytiin Carpool Karaoke -sarjan jaksossa kesäkuun 21. päivä.

– Tarvitsen jonkun – enkä aivan ketä tahansa, Corden puhui puhelimeen jakson aluksi.

Sillä hän viittasi Beatles-hitti Helpin lyriikkaan ”I need somebody / Not just anybody”. Pelkääjän paikalle putkahtikin ei aivan kuka tahansa, Sir Paul.

Juttu alkoi luistaa saman tien, ja pian ratissa oli Beatles-legenda itse. Miehet lauloivat Drive My Caria, ja McCartney innostui antamaan kaasua katumaasturille. Seurasi lisää Beatles-hittejä, kuten Penny Lane, Let It Be ja A Hard Day's Night. Korttelirallin jälkipyörteissä Beatlesin kokoelmalevy 1 singahti takaisin brittilistan top 40:een, sijalle 31.


McCartney oli Carpool Karaoken 45. vieras. Häntä ennen ohjelmassa on nähty muun muassa Madonna, Elton John, Foo Fighters, Missy Elliot sekä saman jakson yllätysvieras Michelle Obama.

Ajelua McCartneyn kanssa katsottiin lyhyessä ajassa lähemmäs 24 miljoonaa kertaa. Jaksoista onkin tullut valtaisia hittejä The Late Late Show’n YouTube -kanavalla. Esimerkiksi Adele-karaoke on kerännyt yli 180 miljoonaa osumaa.

Ensimmäinen karaokevieras oli Mariah Carey maaliskuussa 2015. Suurin osa jaksoista on kuvattu Yhdysvalloissa, mutta Sir Paulin kanssa Corden ajeli Beatlesin kotikaupungissa Liverpoolissa.The Late Late Show on Cordenin aikana kokenut muodonmuutoksen. Yökyöpeleille suunnatulla ohjelmalla on pitkät perinteet, mutta nyt se on täynnä viraalivideoita, jotka leviävät netissä. Yhdessä Corden lukee uutisia, jotka on kirjoitettu pelkillä emoji-symboleilla, toisessa hän on pukeutunut koulutytöksi Meghan Trainorin All About That Bass -videolle.

Erittäin suosittuja ovat Cordenin stuntit, joissa hän ”näyttelee” tunnettujen filmitähtien kanssa näiden suosikkielokuvien kohtauksia. Hän seikkaili 2016 Tom Cruisen kanssa niin Top Gunissa kuin Vaarallinen tehtävä -elokuvien kohtauksissa. Video on kerännyt kohta 12 miljoonaa YouTube -katsojaa.

 

Kun ajattelee, kuinka iso juttu myöhäisillan talk show’t Yhdysvalloissa ovat, ei High Wycombesta kotoisin olevalla paksukaisella pitänyt olla kummoisia mahdollisuuksia.

Silti Corden on muutakin kuin nettisukupolven hauskuuttaja. Kun maailman huomio kohdistui Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin Windsorin linnassa toukokuun 19. päivänä, oli näkyvässä roolissa jälleen Corden. Koomikko oli saapunut Kaliforniasta juhlimaan kotimaansa kuninkaallisia vaimonsa Julia Careyn kanssa ja päätyi seremoniamestariksi loppuyön salaisille jatkoille.

– James Corden pisti parastaan, ja se oli mahtavaa, eräs juhlavieras kuvaili The Sunille.

– Hän jopa juonsi tanssikisan Harryn, Charlesin ja Williamin välillä. Kaikki nauroivat, sillä sitä ei osattu odottaa.


Puheiden jälkeen Corden ilmaantui paikalle kuningas Henry VIII:ksi pukeutuneena ja esitti kirjoittamansa laulun hääparille. Palattuaan Los Angelesiin Corden kertoi The Late Late Shown katsojille joutuneensa pulaan ”yhdessä upeimmista seremonioista, joissa olen koskaan ollut”.

– Katsokaas, siellä oli kukkia joka puolella, kauneimpia mitä olen ikinä nähnyt. Sattuu vain olemaan niin, että olen pahasti allerginen. Allergia puhkeaa, kun joudun kukkien lähelle, Corden sanoi ja imitoi tilannetta, jossa hän pidätteli aivastusta samalla, kun hääpari lupautui toisilleen.

– Ajattelin: älä aivasta. Ja sitten minun piti aivastaa – sisäänpäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt