Elina, 26, julkaisi paljonpuhuvan kuvan – huima muodonmuutos: ”En ollut luurankona onnellinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Elina, 26, julkaisi paljonpuhuvan kuvan – huima muodonmuutos: ”En ollut luurankona onnellinen”

Fitnessmalli- ja Miss Suomi -kilpailuista tuttu kaunotar kärsi syömishäiriöstä.

Elina Leskinen tuli Fitnessmalli 2017 -kilpailussa kolmanneksi.­

4.7.2018 18:36

Entinen Miss Suomi -finalisti Elina Leskinen on aiemmin kärsinyt vakavasta syömishäiriöstä ja itseinhosta. Hän on puhunut julkisuudessa useaan otteeseen sairaudestaan.

Kaunotar on Miss Suomi -finalisti vuodelta 2013. Fitnessmalli 2017 -kilpailussa Leskinen tuli kolmanneksi.

Nyt hän on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, josta käy ilmi kahdeksan vuoden aikana tapahtunut kaunottaren huima muodonmuutos.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Leskinen kertoo kuvatekstissä saaneensa sosiaalisessa mediassa kyselyjä, että miksi hän puhuu kehopositiivisuuteen ja itsensä hyväksymiseen liittyvistä asioista, kun on niin hyvässä kunnossa.

– Tekisi mieli kiroilla tässä kohtaa, mutta jätän väliin.

–  Ihmettelen, että miksi kehopositiivisuus ja itsensä hyväksyminen vieläkin rinnastetaan olemaan sidoksissa painon tai ulkonäön tai ulkomuodon kanssa. Body Positive -ajatusmaailma kuuluu kaikille koosta riippumatta – pääasia mielestäni on, että tulisi toimeen itsensä kanssa. Niin on varmasti mukavin elää tässä maailmassa, Leskinen kirjoittaa.

–Tänä päivänä tiedän, että riitän juuri sellaisena kuin olen, Elina Leskinen kirjoittaa Instagramissa.­

Leskinen on aiemmin kertonut Ilta-Sanomille kärsineensä vaikeasta syömishäiriöstä ennen misseyttään. Sairaus vei nuoren ja ahdistuneen naisen terapiaan.

Leskinen muistelee olleensa Englannissa kielimatkalla, kun syömishäiriö alkoi.

– Syömishäiriön ja vaikean aikuistumisen läpikäyneenä, tiedän todella hyvin, että kehoa (ja itseä ylipäänsä) kohtaan voi olla hyvinkin ristiriitaiset ja vaikeat tuntemukset – vaikka olisi minkä kokoinen tahansa. En ollut luurankona onnellinen.

– Sitten oli myös se aika, kun kroppa (ja koko tyttö) oli niin totaalisen tukossa, että kuukauden tai parin aikana painoa humpsahtikin 10 kg lisää. Ei tuntunut kivalle. Se tunne, kun ajattelet ettet ikinä riitä ja ettet ole omassa kehossa, on hirveintä ikinä. Sitä tunnetta en toivo kenellekään, Leskinen kirjoittaa Instagramissa.

– Olen suunnattoman kiitollinen siitä, että tänä päivänä en ole hyppäämässä kaivoon tai aloita sairaalloista oksentamiskierrettä siitä, jos ja kun vaaka näyttää muutaman kilon enemmän. Olen kiitollinen myös siitä, ettei mun tarvitse laskea ruokien kaloreita ja vääntää itkua lenkkipolulla, jotta saisi jokaisen salaatinlehdenkin kulutetuksi. Tänä päivänä tiedän, että riitän juuri sellaisena kuin olen. Ja mä rakastan hamppareita ja irttareita, niin sitten mä syön hamppareita ja irttareita. Piste, Fitness-kaunotar päättää.

Miss Suomi -kilpailuun hakeminen toimi yhtenä motivaattorina Leskisen parantumisessa.­

Leskinen on aiemmin kertonut, että Miss Suomi -kilpailuun hakeminen toimi yhtenä motivaattorina parantumisessa. Leskisen mukaan parantuminen alkaa, kun on tarpeeksi motivoitunut.

– Halusin nauttia elämästä ilman omantunnontuskia ja pitää hauskaa. Oivalsin, että elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin paino ja ulkonäkö. Totta kai sitä haluaa olla hyvännäköinen ja hyvässä kunnossa, mutta nyt osaan toteuttaa kaiken oikealla tavalla eli syöden riittävästi ja monipuolisesti sekä treenaamalla järkevästi.

Leskinen puhuu terveellisen ja monipuolisen ruokavalion puolesta.­

Leskinen on omalla tarinallaan ja esimerkillään halunnut auttaa syömishäiriöstä kärsiviä ja on iloinen, että on löytänyt tasapainoisen ja terveellisen elämäntavan.

– Voin luvata, että se on kaiken vaivan arvoista. Parantumisessa oleellista on, että muutos lähtee itsestä, Leskinen kertoi Ilta-Sanomille vuosi sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?