Oscar-palkitun Kevin Spaceyn syöksykierre jatkuu: uusia poliisitutkintoja epäillyistä seksuaalirikoksista – näyttelijä katosi julkisuudesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Oscar-palkitun Kevin Spaceyn syöksykierre jatkuu: uusia poliisitutkintoja epäillyistä seksuaalirikoksista – näyttelijä katosi julkisuudesta

Yli 30 miestä on syyttänyt Kevin Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta. Joistain tapauksista on käynnistetty rikostutkinta. Toistaiseksi Spaceyta ei oikeudessa ole kuitenkaan syytetty mistään.

4.7.2018 14:24

Ahdistelukohussa ryvettynyt näyttelijä Kevin Spacey on useiden poliisitutkintojen kohteena Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Tiistaina BBC uutisoi, että näyttelijää epäillään kolmesta seksuaalirikoksesta, joiden kerrotaan tapahtuneen vuosina 1996–2013. Poliisi sai tiedon tapauksista helmikuun ja huhtikuun välillä tänä vuonna.

Yhteensä Britanniassa on käynnissä kuusi tutkintaa koskien Oscar-palkittua näyttelijää. Huhtikuussa kerrottiin, että Spacey oli tutkinnanalaisena Los Angelesissa, Yhdysvalloissa, koskien väitteitä seksuaalirikoksista.

Yli 30 miestä on syyttänyt Kevin Spaceyta ahdistelusta.

Spacey on voittanut kaksi Oscar-palkintoa rooleistaan elokuvissa American Beauty (2000) ja Epäillyt (1995). Hänen uransa päätyi kuitenkin syöksykierteeseen, kun useat miehet kertoivat näyttelijän ahdistelleen heitä.

Vyyhti sai alkunsa, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn käyttäneen häntä hyväksi. Rapp oli väitettyjen tapahtumien aikaan vain 14-vuotias, Spacey 26-vuotias.

Rapp kertoi Buzzfeedille, kuinka Spcaey kiipesi hänen päälleen sängyllä juhlissa, eikä nuori näyttelijä kyennyt poistumaan tilanteesta. Rapp sanoi, ettei koskaan puhunut asiasta kenellekään.

Spacey pyysi anteeksi Twitterissä julkaistussa lausunnossa ja kertoi, ettei muistanut kyseistä tilannetta.

– Jos toimin, kuten hän väittää, olen velkaa nöyrimmän anteeksipyyntöni äärimmäisen epäsopivasta, humalaisesta käytöksestä. Olen pahoillani, että hän on kantanut näitä tuntemuksia mukanaan kaikki nämä vuodet.

Kevin Spacey sai toisen Oscar-palkintonsa vuonna 2000 ilmestyneestä American Beauty -elokuvasta.

Rappin jälkeen yli 30 miestä on kuitenkin syyttänyt Spaceyta epäasiallisesta käytöksestä. Moni kertoi, kuinka Spacey oli ahdistellut etenkin nuoria miehiä kuvauspaikoilla. CNN julkaisi marraskuussa artikkelin, jossa kahdeksan Spaceyn tähdittämän House of Cards -sarjan työntekijää kuvaili näyttelijän tehneen työympäristöstä myrkyllisen.

Henkilöiden mukaan Spaceyn käytös oli ”saalistavaa” ja mies kosketteli ja laukoi raakoja kommentteja työntekijöille, jotka usien olivat nuoria miehiä. Spacey sai kohun myötä potkut huippusuositusta tv-sarjasta.

Kevin Spacey ei enää tähditä House of Cards -sarjaa.

Lisäksi viime vuonna lontoolainen Old Vic -teatteri tiedotti saaneensa 20 valitusta Kevin Spaceyn sopimattomasta käytöksestä. Spacey toimi teatterin taiteellisena johtajana vuosina 2004–2015.

Viimeksi tiistaina näyttelijä Guy Pearce kertoi, millaista oli työskennellä yhdessä Kevin Spaceyn kanssa. Kaksikko näytteli yhdessä elokuvassa L.A. Confidential (1997).

– Uskomaton näyttelijä. Mieletön näyttelijä. Hmm, Kevinin kanssa oli kyllä hieman vaikeaa. Hän on aika kosketteleva, Pearce kertoi australialaisessa talk show’ssa CNN:n mukaan.

– Onneksi minä olin 29 enkä 14.

Kevin Spacey on viime syksyn jälkeen viettänyt hiljaiseloa. Hän ei ole twiitannut mitään sen jälkeen, kun julkaisi lausunnon koskien Rappin väitteitä. Miestä ei myöskään ole näkynyt punaisella matolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?