Bay City Rollersin Alan Longmuir on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Bay City Rollersin Alan Longmuir on kuollut

Alan Longmuir kuoli 70-vuotiaana sairastuttuaan Meksikossa.

2.7.2018 12:34

Skotlantilaisen pobändin Bay City Rollersin perustajiin kuulunut basisti Alan Longmuir on kuollut, Independent uutisoi. Lehden mukaan Longmuir kuoli 70-vuotiaana sairaalassa läheistensä ympäröimänä. Muusikko oli sairastunut Meksikossa ja hänet oli lennätetty takaisin kotiin.

– Olemme järkyttyneitä jakaessamme uutisen, että Alan menehtyi rauhallisesti perheensä ympäröimänä, muusikon perhe totesi tiedotteessa Edinburgh Newsin mukaan.

– Hän oli poikkeuksellinen mies, jolla oli poikkeuksellinen sydän. Hän toi niin paljon rakkautta ja ystävällisyyttä kaikille, jotka tapasi, ja hän jättää suuren aukon perheeseemme.

Alan Longmuir esiintymässä vuonna 2015.­

Longmuir perusti Bay City Rollersin yhdessä nuoremman Derek-veljensä kanssa 1960-luvun lopussa. The Saxons -nimellä aluksi tunnettuun yhtyeeseen kuului myös Longmuirien koulukaveri, laulaja Gordon ”Nobby” Clark.

Sittemmin yhtyeen kokoonpano on kuitenkin vaihdellut paljon. Yhtyeen klassiseen kokoonpanoon kuuluvat Longmuirien lisäksi laulaja Les McKeown, kitaristi Stuart Wood ja kitaristi Eric Faulkner.

Bändin huippusuosio ajoittuu 1970-luvun puoliväliin. Yhtyeen hitteihin kuuluvat muun muassa kappaleet Remember (Sha La La La), cover-versio The Fours Seasonsin kappaleesta Bye, Bye, Baby ja Give A Little Love.

Bay City Rollers esiintyi klassisella kokoonpanolla Suomessa vuosina 1975, 1976 ja 1978. Yhtye nähtiin Suomessa myös vuonna 1991.

Bay City Rollersin faneja Helsingissä vuonna 1976.­

Longmuir lähti yhtyeestä vuonna 1976, mikä aiheutti niin suurta hysteriaa bändin faneissa, että jopa Britannian parlamentin alahuoneessa keskusteltiin siitä, kuinka paljon vaikutusvaltaa yhdellä poptähdellä saattoi olla nuoriin ihmisin.

Longmuir palasi Bay City Rollersiin kaksi vuotta myöhemmin.

Juttua korjattu kello 12.52: Vaihdettu kuva, sillä ensimmäisessä kuvassa ei ollut Alan Longmuiria.

Alan Longmuir, Les McKeown, Eric Faulkner, Stuart Wood ja Derek Longmuir.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?