Roope Salminen kritisoi muita artisteja rajusti – Hausmylly-tähti tylyttää takaisin: ”Kaikki eivät ole syntyneet kultalusikka suussa”

Julkaistu:

musiikkimaailma
Hausmylly-yhtyeen Enzo Pulkkinen julkaisi Roope Salmiselle osoitetun kipakan kirjoituksen Facebook-tilillään.
Muusikko, näyttelijä ja juontaja Roope Salminen otti viime viikolla kipakasti kantaa suomalaisartistien keikkakäyttäytymiseen. Salminen julkaisi Instagram-tilillään tekstin, jossa hän kritisoi rankasti sitä, että artistit eivät aina ole valmiita ”antamaan itsestään kaikkea” lavalla yleisölleen.

Roope Salminen & Koirat -yhtyeensä kanssa ahkerasti keikkailevan Salmisen mukaan artistien velvollisuus on antaa yleisölle jokaisella keikallaan mahdollisimman paljon. Hän ihmetteli käytöstä, jossa artisti nousee lavalle antamatta itsestään koko keikan aikana mitään.

– Jos bäkkärillä ei ollu viinaa, vaihtoaika oli liian lyhyt tai lava on liian pieni niin arvaa mitä: SE EI OLE SEN PAIKALLA OLEVAN YLEISÖN SYY, Salminen tilitti.

– Arvosta sun yleisöä ja tee sun duuni, hän jatkoi.

Salminen myös totesi, ettei hän osoittanut avautumistaan suoraan kenellekään tietylle artistille, vaan yleisesti suomalaismuusikoille, sillä hän kertoi ilmiön olevan varsin yleinen. Hänen mukaansa artistit valittavat usein monista seikoista sen sijaan, että keskittyisivät vetämään keikkansa täysillä.

Salmisen kirjoitus on kirvoittanut keskustelua musiikkipiireissä. Lauantaina Hausmylly-yhtyeestä tuttu Enzo Pulkkinen otti aiheeseen kipakasti kantaa julkisella Facebook-sivullaan. Enzo kritisoi Salmista ja totesi tämän olevan varsin uusi kasvo musiikkialalla.

– Kaikella kunnioituksella Roopea ja Roopen uraa kohtaan. Olemme artisteina kaikki erilaisia ja esiintymiset sen mukaan eri luokkaa. Toinen tykkää heilua lavalla, toinen haluaa olla iisimmin. Mutta Roope sitten kun olet tehnyt tätä hommaa noin 40 vuotta niin varmasti sen ymmärrät. Olet kuitenkin vielä pikkupoika näissä piireissä eikä tuollainen tylytys oikein osu kohilleen, Enzo kirjoitti ja jatkoi:

– Meistä kaikki eivät ole syntyneet kultalusikka suussa, vaan joutuneet tekemään ihan oikeasti töitä uransa eteen, eikä kaikkea ole tarjoiltu eteen valmiina. Sinuna alkaisin arvostelemaan muita artisteja siinä vaiheessa, kun olet itse tehnyt jotakin urasi eteen, ja kun uraa on takana enemmän kuin yhden hitin verran, hän näpäytti.


Enzon kirjoituksen kommenteissa mielipiteet jakautuivat. Osan mielestä Salmisen alkuperäinen kirjoitus oli ollut asiallinen, kun taas osa ilmoitti kovin sanankääntein, ettei pidä Salmisesta lainkaan. Pulkkinen tykkäsi kommentista, jossa Salmista haukuttiin rajusti.

Sunnuntaina Salminen kommentoi itse Pulkkisen kirjoitusta Enzolle osoittamassaan viestissä.

– Itse en tiedä mikä on sopiva määrä hittejä, mikä ihmisellä täytyy olla alla, että saa kehottaa kollegoitaan tekemään joka keikalla parhaansa. Ilmeisesti Sinun mielestäsi se on ainakin enemmän kuin yksi, Salminen kirjoitti.

Salminen kertoi arvostavansa Hausmyllyä yhtyeenä paljon, ja pitävänsä heidän musiikistaan.

– Hausmyllyllä on enemmän ikivihreitä hittejä kun yhtyeelläni tulee ikinä olemaan (Yksin Sateeseen on oma suosikkini, Et Jättää Saa hyvä kakkonen), ja minulla ei tule koskaan olemaan samanlaista kymmenien vuosien keikkakokemusta kuin Sinulla. Jos töissä ”iisisti ottaminen” toimii Teidän yleisöllenne niin mielestäni se on loistava juttu.


Salminen totesi kommentissaan, että mikäli Enzo luki hänen alkuperäisen kirjoituksensa kunnolla, uskoo hän tämän huomanneen, että vain puolivaloilla tehty työpanos ja turhasta valittaminen ärsyttävät häntä. Salmisen mukaan jokainen artisti voi esiintyä, miten parhaaksi kokee, kunhan tekee sen täysillä.

– Tekopirteys ja innoton, koreografioitu hyppiminen voivat olla keinoja paeta kiinnostuksen puutetta sen iltaista (tai päiväistä) työtaakkaa kohtaan siinä missä aurinkolasit päässä paikaltaan hoilattu settikin. Jokainen esiintyköön omalla tyylillään, kunhan arvostaa yleisöään.

– En tule koskaan olemaan edes murto-osa siitä muusikosta, joka Sinä olet. Yksi isompikin ero meissä kuitenkin on: toisin kuin Sinä, minä en myöskään koskaan tule tykkäämään kommentista, jossa Sinua haukutaan runkuksi läskipääksi ja Sinun kuolemaasi toivotaan. Itse saat pohtia kummalle laitan enemmän painoarvoa, Salminen päätti pitkän kirjoituksensa.
Roope Salmisen yhtye Roope Salminen & Koirat on perustettu vuonna 2010, ja se nousi kuuluisuuteen jättihitillä Madafakin darra vuonna 2015. Sittemmin yhtye on julkaissut useita singlejä, kuten Kusipää, Vilmasen Iinan bileet ja Sinulle mutsi.

Hausmylly puolestaan on vuonna 1989 perustettu dancemusiikkia esittävä yhtye. Yhtye kiertää tällä hetkellä Suomea jäähyväiskiertueellaan, joka päättyy joulukuussa.

Lue lisää: ”Roope Salminen julkaisi raivoisan kirjoituksen, jossa kritisoi ankarasti muita artisteja – musiikkialan vaiettu ilmiö”