Eeva: Hanna Sumari sai pysäyttävän diagnoosin hetkeä ennen tv-kuvauksia – suusyöpä pelasti koko perheen tsunamilta - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Hanna Sumari sai pysäyttävän diagnoosin hetkeä ennen tv-kuvauksia – suusyöpä pelasti koko perheen tsunamilta

Hanna Sumarilta löydettiin syöpä suusta vuonna 2004.

27.6.2018 9:25

Tv-juontaja Hanna Sumari muistelee Eeva-lehdessä hetkeä, joka mullisti hänen elämänsä. Sumari oli käynyt lääkärillä vuonna 2004 tarkistuttamassa suustaan löytyneen pienen patin. Möykky paljastui suusyöväksi.

– Olin juuri menossa televisio-ohjelman kuvauksiin, kun sain tietää syövästäni. Soitin heti itkien miehelleni ja kerroin uutisesta maskeeraajalle, mutta vannotin häntä, että muulle kuvausryhmälle ei saa hiiskua sanaakaan, Sumari kertoo lehdelle.

Vaikka kasvaimen leikkaus onnistui eikä se ollut ehtinyt lähettää etäpesäkkeitä, suositteli kirurgi Sumaria perumaan Thaimaan-matkansa. Sumari oli perheineen lähtemässä jouluksi Khao Lakiin, mutta lääkärin kehotus sai perumaan matkan.

Tapaninpäivänä alkoi tihkua uutisia tsunamista ja seuraavina päivinä paljastui luonnonkatastrofin laajuus: yli 200 000 ihmistä oli kuollut. Kuolonuhreista suomalaisia oli 179.

– Tuntuu uskomattomalta, että syöpäni pelasti todennäköisesti koko perheemme tsunamilta. Tapaus muistutti, että vastoinkäymiselläkin on tarkoitus, vaikka emme sitä sillä hetkellä ehkä ymmärrä.

Sumari on kertonut syövästään aiemmin myös Ilta-Sanomien haastattelussa. Vuonna 2015 suosikkijuontaja kertoi kiittävänsä omalla tavallaan sitä päivää, kun sai kuulla sairastavansa syöpää, koska sen takia hän ei ollut Thaimaassa tsunamin aikaan.

Sumari kertoi myös olevansa kiitollinen siitä, että kasvain oli vain yhdessä paikassa ja se saatiin hoidettua pois. Jatkohoitoja juontaja ei tarvinnut.

– Siinä mielessä olin tietysti onnekas, että selvisin syövästä. Toki hoitojen jälkeen meni viisi vuotta ennen kuin lääkärit pystyivät antamaan minulle puhtaat paperit, Sumari kertoi tuolloin.

Sumari nousi julkisuuteen Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmasta 1990-luvun alkupuolella. Sen hälkeen hän on juontanut muun muassa T.i.l.a- ja Divaani-ohjelmia. Nykyisin hän tuomaroi Suomen kaunein koti -ohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?