Michael Jacksonin kuolema shokeerasi maailmaa tasan 9 vuotta sitten – nyt popin kuninkaan isä on kuolemaisillaan: ”Ei ole paljoa aikaa jäljellä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Michael Jacksonin kuolema shokeerasi maailmaa tasan 9 vuotta sitten – nyt popin kuninkaan isä on kuolemaisillaan: ”Ei ole paljoa aikaa jäljellä”

Popin kuningas Michael Jackson kuoli tasan yhdeksän vuotta sitten. Nyt perhettä on kohtaamassa jälleen suuri suru.

25.6.2018 15:16

Popin kuningas Michael Jackson kuoli tasan yhdeksän vuotta sitten 25. kesäkuuta 2009.

Maailman tunnetuimpiin kuuluvaa poptähteä jäivät suremaan miljoonat fanit sekä tietysti hänen läheisensä ja perheensä, kuten hänen kolme lastaan Paris, Prince Michael ja Blanket sekä hänen äitinsä Katherine ja isänsä Joe.

Jacksonin perhe ja suku ovat olleet vuosien varrella monessa mukana ja kokenut yhtä sun toista, mutta nyt heitä on jälleen kohtaamassa suuri suru, sillä perheen isä, 89-vuotias Joe Jackson, on vakavasti sairas. Hän on sairastunut parantumattomaan syöpään eikä hänellä ole enää paljoa elinaikaa jäljellä.

Daily Mailin mukaan Joe joutui viime viikolla sairaalaan eikä halunnut ensin perhettään luokseen.

– Kukaan ei tiennyt mitä on tekeillä – meidän ei pitäisi joutua anelemaan ja taistelemaan, että pääsemme näkemään isämme, varsinkaan tällaisena aikana. Olemme todella loukkaantuneita, Joen poika Jermaine Jackson kertoo lehdelle.

Lopulta perhe kuitenkin pääsi Joen luokse ja he ovat kuvailleet miehen olevan todella hauras.

– Hän on todella hauras. Hänellä ei ole enää paljoa aikaa jäljellä, Jermaine kertoi.

Daily Mailin saamien tietojen mukaan Joe on päässyt sairaalasta kotiin ja hän on antanut tarkat ohjeet siitä, ettei hän halua vierailijoita eikä kukaan hänen perheestään saa nähdä häntä tai hänen terveystietojaan.

Joe Jacksonilla ei ole enää montaa päivää elinaikaa jäljellä.

Joe tunnetaan ankarana isänä, joka kasvatti lapsiaan kurissa ja nuhteessa – käyttäen myös väkivaltaa. Hän on myös luotsannut lapsiaan pienestä pitäen kohti viihdemaailmaa.

Joe on myös itse myöntänyt kurittaneensa lapsiaan fyysisesti ja piiskanneensa heitä vyöllä.

Joen tytär, poptähti Janet Jackson, 52, avautui hiljattain Essence-lehdessä, että koki jo lapsena valtavia paineita menestymisestä, ja tilanne kärjistyi myöhemmin vakavaksi masennukseksi. Hän ei tarkemmin kertonut, että kuka häntä painosti, mutta Joe-isä toimi lapsuudessa hänen managerinaan.

Viime perjantaina Janet kuitenkin puhui isästään todella kauniisti Hollywoodin Dolby-teatterilla järjestetyn tapahtuman yhteydessä.

– Se tekee nöyräksi, kun sinut todetaan ihmiseksi, jolla on positiivinen vaikutus ihmisiin. Mutta olen ollut onnekas, sillä olen voinut vaikuttaa ihmisten elämään siksi, että ympärilläni on ollut niin paljon positiivisia ihmisiä, Janet kertoi People-lehden mukaan.

– Äitini ravitsi minua ylenpalttisella rakkaudella, isäni, minun uskomaton isäni, sai minut tekemään parhaani kaikessa. Sisarukseni ovat uskomattoman taitavia taiteilijoita. Joskus positiivinen vaikutus voi tulla pelkästään hymystä, kättelystä tai halauksesta, hän jatkoi.

Jane Jackson kehuu vuolaasti isäänsä.

Sunnuntaina Joe rikkoi hiljaisuuden ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hänen sairautensa tila tuli ilmi.

Hän julkaisi Twitter-tilillään herkän kuvan, jossa näkyy hänen hahmonsa katsomassa kohti auringonlaskua.

– Olen nähnyt enemmän auringonlaskuja kuin mitä tulen enää näkemään. Aurinko nousee, kun sen aika on ja haluaa sitä tai ei, niin se myös laskee, kun sen aika on, Joe kirjoittaa Twitter-päivityksessään.

Joella ei ole todennäköisesti enää montaa päivää elinaikaa jäljellä. Jos hän menehtyy lähipäivinä, niin suru kohtaa perhettä jälleen kesäkuun lopussa.

Joen poika, popin kuningas, Michael Jackson kuoli 25. kesäkuuta vuonna 2009.

Michael Jackson teki pitkän ura musiikissa ennen kuin kuoli 50-vuotiaana 9 vuotta sitten.

50-vuotias laulaja lyyhistyi kotinsa lattialle ja samasta osoitteesta soitettiin hätänumeroon. Lääkärit yrittivät elvyttää tähteä tunnin ajan, mutta turhaan. Jacksonin elimistöstä löytyi ainakin kolmea kipulääkettä, kahta erilaista rauhoittavaa lääkettä, lihasrelaksanttia, närästyslääkettä ja mielialalääkettä.

Tähden lääkäri Conrad Murray sai lopulta tuomion kuolemantuottamuksesta. Syytteen mukaan lääkäri annosteli Jacksonille kuolettavan määrän rauhoittavia lääkkeitä. Murray on kiistänyt syytteet, ja hänen mukaansa Jackson otti yliannostuksen itse.

Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään maanantaina kuluneeksi 9 vuotta.

Vaikka kuolemaan johtaneista syistä ollaan montaa mieltä, on yksi asia selvä: tieto popin legendan kuolemasta vaikutti seuraavina päivinä koko maailmaan.

Suru-uutisen tullessa julki ihmiset halusivat vahvistuksen tiedolle ja etsivät asiasta tietoa Googlesta. Tietoa haettiin niin paljon, että maailman käytetyin hakurobotti sekosi. Michael Jacksonin levyjä myytiin niin paljon, että ne loppuivat koko maailman kaupoista ja miehen kappaleet nousivat jälleen listaykköseksi, 12 miehen fania teki itsemurhan, ja jopa Yhdysvaltain silloin presidentti Barack Obama kirjoitti surunvalittelukirjeen Jacksonin omaisille.

Michael Jackson tunnettiin popin kuninkaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?