Yksi twiitti tuhosi Roseanne Barrin uran – koomikko murtui kyyneliin selitellessään kirjoitustaan: ”Menetin kaiken” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksi twiitti tuhosi Roseanne Barrin uran – koomikko murtui kyyneliin selitellessään kirjoitustaan: ”Menetin kaiken”

Roseanne Barr sai potkut hittikomediasta rasistisen twiitin jälkeen. Viikonloppuna julkaistussa haastattelussa Barr selittää twiittiään.

25.6.2018 13:12

Koomikko ja näyttelijä Roseanne Barr on kommentoinut kohutwiittiään sunnuntaina ilmestyneessä haastattelussa. Barrin rasistinen twiitti toukokuussa sai tv-kanavan lopettamaan hänen tähdittämänsä ohjelman. Twiitissään Barr vaikutti rinnastavan presidentti Barack Obaman neuvonantajana toimineen afroamerikkalaisen Valerie Jarrettin apinaan.

Sunnuntaina ilmestyneessä haastattelussa kyynelehtivä Barr pyytää anteeksi kirjoitustaan.

– Kadun sitä todella paljon. Oletko tosissasi? Menetin kaiken ja kaduin sitä twiittiä jo ennen kuin menetin kaiken ja sanoin Jumalalle: ”Olen valmis hyväksymään kaikki mahdolliset seuraukset, koska olen toiminut väärin,” Barr sanoo rabbi Shmuley Boteachin podcastissa.

Roseanne Barr sanoo kohutwiittinsä olleen epäselvä ja typerä, mutta sen tarkoituksena ei ollut olla rasistinen.­

Jerusalem Postin julkaisemassa haastattelussa Barr väittää, ettei hänen tarkoituksenaan ollut sanoa Jarrettin olevan apina. Barr myös sanoo, ettei tiennyt Jarrettin olevan afroamerikkalainen.

– Olen paljon asioita, olen hölösuu ja kaikkea muuta, mutta en ole tyhmä herrajumala sentään, Barr sanoi itkuisena.

– En ole koskaan tarkoituksella kutsunut ketään tummaihoista ihmistä apinaksi. En tehnyt niin. Ja se, että ihmiset uskovat minun tehneen niin, se satuttaa.

Barr myös kertoo olleensa unilääkkeen vaikutuksen alaisena.

Barr kuitenkin sanoo, ettei yritä puolustella twiittiään vaan ymmärtää, että ihmiset suuttuivat siitä.

Roseanne palasi ruutuihin viime keväänä. Nyt lopetetulle ohjelmalle kaavaillaan spin off -sarjaa, jossa ei Roseanne Barria nähdä.­

ABC-kanava antoi Barrille potkut pian tämän twiitin aiheuttaman kohun jälkeen toukokuun lopussa.

– Roseannen Twitter-lausunto on vastenmielinen, inhottava ja ristiriidassa arvojemme kanssa. Olemme päättäneet perua hänen ohjelmansa, ABC julisti.

The Blast -julkaisun mukaan viikonloppuna julkaistu haastattelu nauhoitettiin pari päivää potkujen jälkeen. Tuolloin Boteach kuitenkin päätti olla julkaisematta haastattelua.

Hittikomedia Roseanne ilmestyi ABC:n ohjelmistoon ensimmäisen kerran lokakuussa 1988. Se kiri pian kotimaansa kolmen suosituimman sarjan joukkoon.

Roseanne Barr sai vuonna 1993 Emmy-palkinnon roolistaan Connerin työläisperheen vaimona. Sarja kahmi myös Golden Globe -palkintoja ja sen tekemistä jatkettiin yhdeksän kautta, vuoteen 1997 asti.

Roseanne Barr ja hänen aviomiestään Roseanne-sarjassa näytellyt John Goodman vuonna 1988.­

Barrin ura on täynnä poikkeuksellisia ulostuloja ja hän on viime vuosina herättänyt kohua muun muassa kannattamalla näkyvästi Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä Donald Trumpia ja jakamalla oikeistopropagandaa ja jopa vihapuheeksi luokiteltavia kirjoituksia.

Toisaalta Barr on pitkään ollut vähemmistöjen ja liberaalien ikoni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?