Katri Helenan juhannuskeikka keskeytyi äkillisesti terveysongelmien vuoksi: toipuu nyt kotona – palaa estradeille jo tällä viikolla - Viihde - Ilta-Sanomat

Katri Helenan juhannuskeikka keskeytyi äkillisesti terveysongelmien vuoksi: toipuu nyt kotona – palaa estradeille jo tällä viikolla

Juhannuskeikkansa äkillisesti keskeyttänyt Katri Helena palaa keikkalavoille jo torstaina.

Katri Helenalle tulee tänä vuonna täyteen 55 vuotta esiintyvänä taiteilijana.­

25.6.2018 12:35

Juhannuskeikkansa sairastumisen takia keskeyttänyt iskelmätähti Katri Helena lepää kotonaan eikä peru tulevia keikkojaan.

Laulajan on määrä nousta seuraavan kerran lavalle Himoksen Iskelmä festivaaleilla Jämsässä 28.6.

– Näillä näkymin keikka on toteutumassa normaalisti, festivaalien promoottori Timo Isomäki kertoi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Myös Katri Helenan tilanteesta perillä oleva henkilö kertoo, että laulajan tarkoituksena on päästä esiintymään Himoksella. Maanantaiaamuna hän vahvisti Ilta-Sanomille, että Katri Helena aikoo esiintyä torstaina Iskelmä festivaaleilla.

Katri Helena saatettiin keikan keskeytymisen jälkeen ambulanssille.­

Katri Helenan keikka Power Parkissa juhannuslauantaina alkoi hieman ennen kello kymmentä illalla. Paikalla olleen Ilta-Sanomien lukijan mukaan laulaja kuitenkin lopetti yhtäkkiä laulunsa kesken hänen suurimpiin hitteihinsä kuuluvan Katson autiota hiekkarantaa -kappaleen.

Paikalle hälytettiin ambulanssi ja laulajan nähtiin kävelevän ensihoitajien saattamana autolle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan laulajalla oli ollut huono olo jo ennen konserttia ja hänen vointinsa heikkeni keikan aikana. Iskelmälegenda sairastui flunssaan ennen juhannusta ja Ilta-Sanomien tietojen mukaan keikalla iskenyt huonovointisuus johtui siitä, ettei laulaja ollut vielä toipunut taudista täysin.

– Hän on ollut kipeänä ja mennyt lavalle kuumeisena, ja tuntenut sitten olonsa todella voimattomaksi, Ilta-Sanomille kerrottiin lauantaina.

– Mitään vakavampaa tässä ei taustalla ole.

Power Parkin juhannuksen viestintävastaava Pekka Kaidesoja vahvisti Ilta-Sanomille keikan päättyneen ennen aikojaan.

– Jonkun verran keikasta jäi soittamatta, Kaidesoja sanoi.

Kaidesojan mukaan keskeytyminen tapahtui keikan loppuvaiheessa.

Katri Helenalle tehtiin paikan päällä ambulanssissa asianmukaiset tarkastukset ja kokeet. Laulajaa ei kuitenkaan kuljetettu hoitoon, vaan hän lähti kotiin lepäämään.

Katri Helenan esityksen jälkeen kello 23.00 Tanssipalatsin lavalle nousi Markku Aro. Päälavalla esiintyi puolestaan 69 Eyes.

– Aikataulun mukaan meni ilta, Kaidesoja toteaa.

Tapahtumassa esiintyi perjantain ja lauantain aikana useita suomalaisen iskelmän ja rockin kärkinimiä, kuten Eino Grön, Popeda ja Matti & Teppo.

Suomen suurimpiin iskelmän supertähtiin kuuluvalla Katri Helenalla riittää keikkaa tänä kesänä. Ensi viikolla tähdellä on hänen nettisivujensa mukaan kaksi keikkaa: Himoksen Iskelmä festivaalin lisäksi laulaja esiintyy lauantaina Tohmajärven Potsitansseilla.

Heinäkuussa laulaja puolestaan esiintyy muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinoilla, Kiuruveden Iskelmäviikolla ja Kotkan Meripäivillä.

Katri Helenan kesän keikat huipentuvat Himoksen Finnhits Festivaaleille, jotka järjestetään Jämsässä 10–11.8. Sen jälkeen laulajalla on edessä reilun kuukauden keikkatauko.

Katri Helenalle tulee tämän vuoden myötä täyteen 55 vuotta taiteilijana. Syksyllä on edessä lisää merkkivuotta juhlistavia konsertteja.

Laulajan pitkä ura alkoi vuonna 1963 Poikien kuvat -kappaleella. Hänen ensimmäinen albuminsa Vaalea valloittaja ilmestyi seuraavana vuonna. Sen jälkeen Katri Helenalta on julkaistu vielä yli 30 pitkäsoittoa ja useita kokoelmalevyjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?