Legendaarinen James Bond -repliikki oli jäädä lausumatta – Bond-tyttö pelasti tilanteen ovelasti: Sean Connery joutui turvautumaan vodkaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Legendaarinen James Bond -repliikki oli jäädä lausumatta – Bond-tyttö pelasti tilanteen ovelasti: Sean Connery joutui turvautumaan vodkaan

Sean Connerya jännitti niin paljon, että kaikkien aikojen ensimmäinen Bond-tyttö Eunice Gayson joutui hieman puijaamaan häntä.

Eunice Gayson joutui hieman puijaamaan Sean Connerya, että mies saatiin rentoutumaan.­

25.6.2018 7:23

Vuosien varrella James Bond -elokuvien Bond-tyttönä on nähty useita kaunottaria.

Ihka ensimmäinen Bond-tyttö oli Eunice Gayson, joka kuoli kesäkuun alussa 90 vuoden ikäisenä.

Britanniassa syntynyt Gayson näytteli James Bondin tyttöystävä Sylvia Trenchia elokuvissa Salainen agentti 007 ja tohtori No (1962) ja Salainen agentti 007 Istanbulissa (1963). Elokuvissa Bondin roolissa nähtiin Sean Connery.

Vuonna 2012 julkaistiin Gaysonin elämäkerta The First Lady of Bond. Kirjassa nainen kertoo, millaista oli esittää ensimmäistä Bond-tyttöä.

Eunice Gayson ja Sean Connery nähtiin legendaarisissa rooleissaan ensimmäistä kertaa vuonna 1962 elokuvassa Salainen agentti 007 ja tohtori No.­

Gayson kertoo kirjassa, ettei hänellä ollut pienintäkään aavistusta, kuinka legendaarisesta elokuvasta ja tilanteesta kuvauksissa oli kyse.

– Minulla ei olut aavistustakaan, kuinka parin päivän kuvaukset vuonna 1962 tulisivat muuttamaan minun elämääni. Itse asiassa yksi elokuvan repliikeistä elää edelleen voimakkaana, hän kertoo kirjassa.

Gaysonin ja Sean Conneryn ensimmäisen yhteinen kohtaus kuvattiin kasinolla baccarat-pöydän ääressä.

– Jos sanon, että hän oli hermostunut, niin se on vähättelyä.

Gaysonin piti sanoa Connerylle: ”Ihailen onneasi, herra...?” ja Conneryn piti vastata siihen ”Bond. James Bond”. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti.

Äärimmäisen hermostunut Connery ei onnistunut repliikissään eikä saanut tuotua siihen haluttua tunnetta. Ohjaaja ja tuottajakin alkoivat kirjan mukaan olla hermostuneita ja epäillä sitä, tekivätkö he oikean valinnan näyttelijän suhteen.

Ensimmäinen yhteiskohtaus baccarat-pöydän ääressä tuotti ongelmia.­

– Lounasaikaan ohjaaja Terence Young veti minut sivuun ja sanoi: ”Eunice, vie Sean alas ravintolaan ja annan hänelle pari drinkkiä. Rauhoita häntä ja sitten kokeilemme uudestaan”, Gayson kertoo tilanteesta.

Gayson kertoo napanneensa Conneryn kainaloonsa ja sanoneensa hänelle, että nyt mennään ottamaan muutamat, koska tarvitsen sitä rauhoittaakseni hermoni. Todellisuudessa hänen hermoissaan ei ollut mitään vikaa, vaan hän hieman huijasi Connerya.

– Sinä juomassa! En usko sitä! Minä olen se, joka on hermostunut! Connery oli vastannut.

Loppujen lopuksi Connery kumosi kolme vodkashottia, ja lounastauon jälkeen mies oli huomattavasti rennompi.

– Sanoin oman repliikkini ja Sean sai omansa purkkiin ensimmäisellä otolla: ”Nimeni on Bond. James Bond.” Terence huusi ”poikki” ja oli todella innoissaan.

Kyseinen lausahdus on noussut todella legendaariseksi, eikä maailmasta löydy montaa, jotka eivät olisi sitä kuulleet. Ilman Gaysonia ja muutamaa vodkashottia tämäkin olisi saattanut jäädä kokonaan kuulematta.

Eunice Gayson kuoli kesäkuun alussa 90-vuotiaana.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?