Rikhard osti 10 000 eurolla bilebussin, jossa majoittui 16 henkilöä: tältä Himoksen leirintäalueella näytti kolmantena festaripäivänä - Viihde - Ilta-Sanomat

Rikhard osti 10 000 eurolla bilebussin, jossa majoittui 16 henkilöä: tältä Himoksen leirintäalueella näytti kolmantena festaripäivänä

Himoksella jaksettiin juhlia vielä kolmantenakin festivaalipäivänä. IS jalkautui katsomaan, kuinka festarikansa majoittuu leirintäalueella

24.6.2018 20:47

IS:n juhannuskiertue huipentui juhannuspäivänä Himokselle, jossa järjestettiin juhannusfestivaali jo 20. kertaa. Vaikka suurin osa juhlijoista oli aloittanut juhlinnan jo torstaina, virtaa riitti jos jonkinlaiseen aktiviteettiin.

Yli kahden tunnin mittaisen livelähetyksen aikana tutustuimme artistien ja bäkkärin lisäksi festarijuhlijoihin ja heidän majoitusratkaisuihinsa.

  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka Himoksella jaksettiin juhlia vielä lauantainakin!

Himoksen camping-alueella on tuhansia auto- ja leirintäpaikkoja. Loppuunmyydyllä leirintäalueella oli juhlittu tunnelma, kun saavuimme sinne lauantai-iltapäivällä.

Moni oli tullut paikalle festaribussilla, jonka viereen oli asennettu teltta – jos jaksettiin.

Toiset bussit ovat koristeltu vastaamaan riehakasta festivaalitunnelmaa. Toimittajan huomio osuu retrotyyliseen bussiin, jonka katolle on asennettu peniksen mallinen rantalelu.

Bussin taakse on asennettu katos, jonka suojissa päivää paistattelevat sen asukit. Ajoneuvon omistajaksi ilmoittautuu Rikhard.

– Kyllä sinne saa mennä katsomaankin, hän tuumaa.

Kiitos, mielellämme.

Bussin sisältä paljastuu erikoinen kokoelma nahkapenkkejä ja tarjoilutiskiä. Sen takaosaan on viritetty viisi askeettista sänkyä.

– Siellä nukutaan, jos ehditään, Pete tietää kertoa.

Rikhard ilmoittaa Peten olevan porukan vakikuljettaja. Pete korkkaa oluen.

Onneksi bussi ei ole vielä tänään liikkumassa minnekään. Miehet kertovat juhannuksen vieton Himoksella olevan seurueelle pitkä perinne.

– Tänne ollaan tultu joka vuosi jo monena vuonna putkeen, he pohtivat.

Pihalla kuulemme vielä porukan majoituskäytännöistä.

– Tämä bussi on rekisteröity kahdeksalle henkilölle. Meitä on tässä 16, kertoo Juha. Paanasen Juha, jos tarkkoja ollaan.

Juha esittelee myös bussin erikoisominaisuuden, niin sanotun ”sikaosaston”.

– Sinne joutuu nukkumaan viimeisenä paikalle saapunut, jolle ei riitä tilaa yläkerrassa. Tai jos ei uskalla tuoda naistaan ylös, niin voi mennä nukkumaan alaluukkuun, hän lohkaisee ja koko porukka puhkeaa nauruun.

Puhumme vähän myös rahasta. Kuinka suuren loven retrobussin omistaminen tekee lompakkoon?

– Kyllä tällaisen kymppitonnilla voi itselleen hankkia, mies summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?