61-vuotiaana kuolleen Anthony Bourdainin toksikologinen raportti on valmis: tulokset paljastivat olennaisen seikan tv-kokin kuolemasta - Viihde - Ilta-Sanomat

61-vuotiaana kuolleen Anthony Bourdainin toksikologinen raportti on valmis: tulokset paljastivat olennaisen seikan tv-kokin kuolemasta

Anthony Bourdainin verestä otetuista kokeista ei löytynyt huumaavia aineita.

23.6.2018 13:13

Huippukokki ja tv-persoona Anthony Bourdainin kuolema järkytti koko maailma kaksi viikkoa sitten perjantaina.

Tv-sarjojensa ja kirjojensa ansiosta jättisuosioon noussut Bourdain löydettiin elottomana hotellihuoneestaan Ranskassa sijaitsevasta Kaysersbergin kylästä, jossa hän oli kuvausmatkalla Parts Unknown -sarjansa tiimoilta.

Mies oli kuollessaan 61-vuotias ja viranomaisten mukaan hän teki itsemurhan. Ranskan viranomaiset lopettivat tapauksen tutkinnan heti kuoleman jälkeisenä viikonloppuna ja vahvistivat, ettei Bourdainin kuolemaan liity muita osapuolia.

Vaikka tapauksen tutkinta lopetettiinkin, niin viranomaiset jäivät odottamaan verikokeiden tuloksia eli toksikologista raporttia, jolla selvitettiin, oliko Bourdainin veressä hänen kuolemansa aikaan myrkyllisiä aineita tai lääkkeitä.

Verikokeiden tulokset ovat nyt valmiit ja Ranskan viranomaiset ovat vahvistaneet The New York Times -lehdelle, että Boudainin verestä ei löytynyt ylimääräisiä lääkkeitä tai huumaavia aineita – ainoastaan terapeuttisiin tarkoituksiin käytettyjä lääkkeitä, joilla ei ole huumaavaa tai päihdyttävää vaikutusta.

Kuoleman jälkeen monet lähteet kertoivat, että huumeet varjostivat miehen elämää vuosia. Monet siis uskoivat, että ne saattoivat olla osasyy myös Bourdainin kuolemaan.

Bourdain kertoi Biographylle vuonna 2016, että hän pääsi eroon heroiinista 1980-luvulla. Kokki kertoo, että hänen 1970–1980-lukujen ystävänsä ovat päässeet kuiville 5, 6 tai ehkä 10 vuotta sitten.

– Me olemme niitä onnekkaita. Me selvisimme hengissä. On paljon tyyppejä, jotka eivät päässeet yhtä pitkälle, hän kertoi Biographyn haastattelussa.

Vuonna 2001 Telegraphille antamassaan haastattelussa Bourdain kertoi Guinnessin äärellä, sytytettyään kolmannen tupakkansa 10 minuutin sisään, mikä on hänen mielipiteensä heroiinista.

– Pidän heroiinista, se tuntuu todella hyvältä. En vain voi enää käyttää sitä.

Peoplen haastatteleman lähteen mukaan Bourdainin pimeä puoli ”oli aina olemassa”.

– Se on se juttu hänessä, ja hän olisi ollut ensimmäisenä myöntämässä sen. Hänen pimeä puolensa oli aina olemassa, mutta pimeys oli aina ikään kuin pari askelta hänen takanaan. Hän ikään kuin onnistui pakenemaan sitä, kirjaimellisesti, sillä hänhän teki pitkiä seikkailuja. Mutta se [pimeys] ei koskaan todella lähtenyt, kertoo Peoplen haastattelema lähde.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?