Vesivehmaan Jenkkapirtissä pyörähdellään juhannustunnelmissa – Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen antavat vinkkinsä tanssilavoille - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesivehmaan Jenkkapirtissä pyörähdellään juhannustunnelmissa – Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen antavat vinkkinsä tanssilavoille

Julkaistu: 22.6.2018 15:06

IS seurasi suorassa lähetyksessä torstain lavatansseja legendaarisessa Jenkkapirtissä. Julkaisemme nyt yleisön pyynnöstä lähetyksen parhaat palat!

Torstaina Ilta-Sanomat pääsi tunnelmoimaan Vesivehmaan Jenkkapirttiin, jossa on järjestetty tansseja sellaisenaan jo vuodesta 1969. Tunnelma oli katossa, kun lavatanssikansaa viihdytti illan aikana Heidi Pakarinen, tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja iskelmälegenda Kake Randelin.

  • Katso yllä olevalta videolta parhaat palat esijuhannuksen lavatansseista!

Videolla Pakarinen ja Mäkimattila kertovat juhannussuunnitelmistaan, tanssilavakulttuurin kehittymisestä ja siitä, kuinka itselleen saa kaapattua parketilla tanssiparin.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

– Kun tansseihin lähtee, perus käytöstavat riittävät. Tämä maailma ottaa omakseen ja sen voi ihan itse päättää, kuinka paljon perehtyy paritanssin salaisuuksiin. Niissä ei kukaan tule koskaan valmiiksi. Ei tämän hienompaa tapaa ole tutustua vastakkaiseen sukupuoleen tai samanhenkisiin ihmisiin, kannustaa Kyösti Mäkimattila.

– Lavatansseissa on ihanaa, kun saa mennä toisen ihmisen lähellä musiikin rytmissä ja virrassa. Jos olet vielä aloittelija, rohkeutta vaan. Koskaan ei pidä jännittää sitä, menevätkö askeleet oikein. Tärkeintä on, että liikkuu musiikin parissa. Kaikki askeleet ovat oikeita, komppaa Heidi Pakarinen.

Ikäjakauma tansseissa oli valtavan laaja. Nuorimmat IS:n löytämät tanssijat olivat vain 18-vuotiaita – toisaalta nuorisolla oli kirkkaasti muistissa kevättalvella pyörähdellyt vanhojentanssit.

Tangokuningatar Heidi Pakarinen.

IS kiertää tänä juhannuksena Päijänteen ja pureutuu neljänä päivänä reaaliaikaisesti legendaarisimpiin juhannustapahtumiin.

Toimittaja Wilma Ruohisto ja kuvaaja Viena Kytöjoki selvittävät keskikesän juhlan salat juhannustaikojen toimivuudesta siihen, mitä tapahtuu reaaliajassa Himoksen juhannusfestivaalien bäkkärillä.

Tänään juhannusaattona mökkeillään! Matkaamme Päijänteen itäpuolelle Sysmään, jossa haistelemme aitoja karavaanaritunnelmia ja fiilistelemme juhannusaaton tunnelmia Suopellon kärjessä.

Oman jännityksensä aattoon tuo juhannussää: syttyvätkö kokot illansuussa, vai kuluuko aatto sateensuojassa kärvistellessä?

Testaamme yötöntä yötä varten myös legendaarisimmat ja erikoisimmat juhannustaiat.

Täältä pääset seuraamaan suorat lähetystä matkan varrelta.

Lauantaina kiertue huipentuu Himos Juhannukselle, jossa katsojat pääsevät virittäytymään festaritunnelmiin livelähetyksen kautta. Tiedossa on artistihaastatteluja, tunnelmia ja kurkistus päälavan bäkkärille.

Satoi tai paistoi, voit seurata IS:n sivuilla suomalaisten juhannuksen viettoa torstain perinteisestä kauppareissusta sunnuntaiseen juhannuksen paluuruuhkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?