Sara Sieppi, Lola Odusoga, Lotta Näkyvä... Kuka on upein juhannusneito?

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Äänestä, kuka on upein Ilta-Sanomien juhannuslehden kansikaunotar.
Tänä juhannuksena Ilta-Sanomien kannessa säihkyy hallitseva Miss Suomi Michaela Söderholm. Myös usein aiemmin juhannuslehden kannessa on ollut missi.


Söderholm kertoo haastattelussa pitkästä tiestään itsevarmaksi ja rennoksi naiseksi.


Viime vuonna juhannuslehden kannessa poseerasi kesäisesti bikineissä vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä. Näkyvä oli poseerannut kannessa myös vuonna 2016 ja paljon oli tapahtunut kuvausten välissä.


Viime vuoden haastattelussa Näkyvä kuvasi vuotta elämänsä rankimmaksi: missin isä, arvostettu urheilulääkäri Aki Hintsa menehtyi syöpään marraskuussa 2016. Lisäksi kaunottaren elämässä ei juuri hengähdystaukoja riittänyt, kun yliopisto-opinnot ja työ pitivät kiireisinä. Välillä hän matkusti myös Ruotsiin, jossa aviomies, jääkiekkoilija Kristian Näkyvä pelaa.


Toisaalta rankka vuosi oli opettanut paljon.

– Minulle on tullut luotto tulevaan ja itseeni. Tuli eteeni mitä tahansa, niin siitä selvitään.


Vuonna 2015 juhannuslehden kannessa poseerasi vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen. Pumpanen oli juhannusneitona myös vuosina 2011 ja 2012.


Pumpanen on haastatteluissa kertonut juhannuksestaan, johon kuulu mökkeilyä vailla kiirettä tai stressiä. Pumpasen perheen mökillä vesi tulee kaivosta ja valo öljylampusta.


– Olen taikauskoinen ja luonnonhenkien ystävä. En epäile, ettenkö olisi joskus juhannuksena heitellyt yrttejä ja heiluttanut luutaa, mutta tarkkoja muistoja juhannustaioista ei ole, Pumpanen kertoi vuonna 2012.


Reilussa kymmenessä vuodessa ainoa kerta, jolloin missi ei juhannuslehden kannessa ollut, oli vuonna 2014. Tuolloin kannessa poseerasi näyttelijä Iina Kuustonen. Putous-tähti kertoi, kuinka sketsiohjelma oli auttanut saamaan erilaisia rooleja.


– Putouksen tekeminen on auttanut ohjaajia laajentamaan roolittamistani. Kun olen vetänyt tekarit suussa 6-vuotiaana ärrävikaisena poikana ja thaimaalaisena prostituoituna, minua ei niin helposti yritetä lokeroida mihinkään muottiin, Kuustonen pohti.


Vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi poseerasi vuonna 2013 Ilta-Sanomien juhannuslehden kannessa. Haastattelussa Sieppi paljasti viettävänsä juhannusta ulkomailla ystävänsä Anni Uusivirran kanssa.


– Tosi moni tuntui etukäteen stressaavan omista juhannussuunnitelmistaan, joten me päätimme, että me emme stressaa! Päätimme unohtaa koko juhannuksen ja lähteä etelään juhlimaan ja ottamaan aurinkoa!


Vuoden 2008 Miss Suomi Satu Aarnio (o.s. Tuomisto) on poseerannut juhannuslehden kannessa kolmena peräkkäisenä vuotena. Vuosina 2008–2010 kannessa hehkunut Aarnio on kertonut muun muassa juhannusperinteistään.


– Ryynimakkara! Sitä ilman ei tule Sadun juhannusta. Ryynimakkara on ehdoton grilliherkkuni, Aarnio paljasti vuonna 2009.


Vuonna 2007 kannessa poseerasi Lola Odusoga. Vuoden 1996 Miss Suomi odotti tuolloin juhannusta ja kesän grilliherkkuja.


– Tykkään ihan älyttömästi ribseistä. Ja makkaran pitää olla kunnon jauhoista kakkosluokkaa!


Vuonna 2006 juhannuslehden kannessa nähtiin Karita Tykkä (o.s. Tuomola). Vuoden 1997 Miss Suomi kertoi tuolloin viettävänsä kaupunkijuhannusta yhdessä avopuolisonsa Petri Tykän kanssa.


– Juhannuksena kaupungissa on jännä fiilis, kun koko kaupunki on ihan tyhjä ihmisistä ja autoista. Silloin vain harvat kaupat ja ravintolat ovat auki. Se on kiva tunne, koska on tottunut siihen, että kaupunki on yleensä täynnä elämää.

Petri ja Karita Tykkä avioituivat vuonna 2008.


Alla vielä vuosien 2006–2017 juhannuskannet.

Ota kantaa

Kuka on suosikkisi juhannusneidoista?

Michaela Söderholm 7% Lotta Näkyvä 14% Viivi Pumpanen 21% Iina Kuustonen 16% Sara Sieppi 10% Satu Aarnio 7% Lola Odusoga 17% Karita Tykkä 9%
Ääniä yhteensä 38205

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt