Me Naiset: Antti Rinne ja Heta-vaimo avoimina lapsettomuudesta: ”Kaikki mahdollinen tehtiin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Me Naiset: Antti Rinne ja Heta-vaimo avoimina lapsettomuudesta: ”Kaikki mahdollinen tehtiin”

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja hänen puolisonsa Heta Ravolainen-Rinne kertovat Me Naisten haastattelussa lapsettomuudestaan.

Heta Ravolainen-Rinne ja Antti Rinne ovat olleet aviossa pian vuosikymmenen.­

20.6.2018 10:29

Pian kymmenettä hääpäiväänsä viettäville Antti Rinteelle, 55, ja Heta Ravolainen-Rinteelle, 44, ei ole siunaantunut lapsia yrityksistä huolimatta.

Me Naiset -lehden haastattelussa pari kertoo avoimesti tahattomasta lapsettomuudestaan ja sen herättämistä tunteista.

– Parisuhteemme vaikeinta aikaa on ollut se, kun yritimme naimisiin mentyämme lasta, mutta emme onnistuneet, Heta kertoo haastattelussa.

Antti Rinteellä on kaksi biologista lasta, vuonna 1993 syntyneet Ilona ja Roosa avioliitostaan Merja Rinteen kanssa. Lisäksi Antti Rinne on kertonut pitävänsä ex-vaimonsa Merjan aiemmassa liitossa syntyneitä Emmaa (s. 1985) ja Millaa (s. 1988) kuin omina lapsinaan. Rinteellä on myös kolme lastenlasta.

Me Naisten haastattelussa Antti Rinne kuvailee lapsettomuushoitojen herättäneen vuoroin toivoa ja epätoivoa.

– Kaikki mahdollinen tehtiin, ja kun ei onnistunut, tuntuihan se pahalta, hän kertoo.

Me Naisissa Ravolainen-Rinne sanoo, että biologinen lapsi olisi ollut toiveiden täyttymys. Hän kertoo olevansa onnellinen miehensä lapsista ja lapsenlapsista.

Romanssi alkoi työn merkeissä

Avioliitto Hetan kanssa on Antti Rinteen kolmas. Hän on aiemmin kertonut Ilta-Sanomille raskaasta avioerostaan ja uusperheen rikkoutumisesta.

Ravolainen-Rinne ja Rinne ovat tavanneet aikanaan työn merkeissä. Ravolainen oli ammattiliitto Pron edeltäjän Toimihenkilöunionin valtuuston varapuheenjohtaja ja Rinne puheenjohtaja.

Heta Ravolainen-Rinne ja Antti Rinne valtiopäivien avajaisten baletissa vuonna 2015.­

Ravolainen-Rinne on työskennellyt muun muassa lukkoseppänä, vartijana, rauhanturvaajana Bosniassa sekä taksikuskina. Hän on myös harrastajateatterilainen ja Mensan jäsen. Ravolainen-Rinne on pyrkinyt kahdesti eduskuntaan, ja nykyisin hän työskentelee Insinööriliiton asiamiehenä. Hän on myös Mäntsälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

IS:n haastattelussa Antti Rinne on aiemmin kiitellyt vaimoaan siitä, että Rinteestä on avioliiton myötä tullut helpompi ihminen.

– Hetan läsnäolo on auttanut minua ymmärtämään, mikä elämässä on tärkeää, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?