Tylysti jätetty Frederik havahtui surulliseen tosiseikkaan – ero jätti syvät haavat: ”Rakastin häntä tosi kovaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tylysti jätetty Frederik havahtui surulliseen tosiseikkaan – ero jätti syvät haavat: ”Rakastin häntä tosi kovaa”

– Minulla on yksinäinen fiilis, ehkä vähän masentunutkin, sanoo jätetty Frederik.

Frederikin pitkä parisuhde päättyi eroon viime syksynä.­

20.6.2018 8:27

Frederikin maailma mureni viime syksynä, kun hän palasi etelänlomalta tyhjään kotiin. Iskelmätähden pitkäaikainen puoliso Riikka oli Frederikin mukaan pakannut kamppeensa ja jättänyt miehen kuin nallin kalliolle.

Lue lisää: Frederik palasi matkoilta kotiin ja purskahti itkuun – avovaimo oli pakannut tavaransa ja lähtenyt

Siitä saakka Frederikin, eli Ilkka Sysimetsän, 73, elämässä on ollut nelikymppisen naisen mentävä aukko, jota hän ei ole onnistunut täyttämään.

– Elämä on suhteellisen yksinkertaista ja yksitoikkoista sen jälkeen, kun on tottunut olemaan pitkässä suhteessa. Olimme aamusta iltaan kuin paita ja pylly, mies kertoo ja kiteyttää ajatuksensa kahteen sanaan:

– Olen yksinäinen.

Frederik tutustui vaaleatukkaiseen faniin Kalajoen hiekkasärkillä, jossa junttidiskon kuningas oli keikalla. Siitä alkoi ”Reetun” ja Riikan romanssi, joka johti yhteiseen kotiin ja 15 vuotta kestäneeseen suhteeseen. Parilla on 38 vuoden ikäero.

– Tulimme hyvin toimeen. Meillä oli hauskaa yhdessä, mies muistelee.

Nyt ex-pari ei ole enää missään tekemisissä toistensa kanssa.

– Koetin keskustella hänen kanssaan, mutta riitahan siitä tuli. Hänen mukaansa olen ylikatkera.

Frederikin mukaan suhteessa oli ongelmia jo useamman vuoden ajan. Yksi kiistanaihe oli laulajan julkinen ammatti, jonka takia miehestä oli tullut puolisonsa silmissä itsekäs.

– En ehkä huomioinut häntä tarpeeksi, mutta toisaalta artistin on oltava hieman narsisti pärjätäkseen viihteen maailmassa.

Muutamia vuosia sitten pariskunta yritti myös lastenhankintaa, mutta tuloksetta. Frederik kertoo senkin jättäneen oman haavansa parisuhteeseen.

Vaikka Reetun ja Riikan suhteessa riitti tulta ja tappuraa, iskelmätähti ei epäröi kysyttäessä, vieläkö hän huolisi entisen naisensa takaisin.

– Kyllä mä ottaisin hänet takaisin. Rakastin häntä tosi kovaa.

Riikka ei ole halunnut kommentoida eroasiaa Ilta-Sanomille.

Pitkän parisuhteen päättyminen havahdutti vauhdikkaan miehen myös toiseen surulliseen tosiasiaan. Eron myötä Frederik huomasi, ettei hänellä ole juuri ystäviä.

– Mulla ei ole sellaista kaveripiiriä, koska olen aina ollut viikonloput keikoilla. Eli ystäviäkään ei ole, aika rauhassa saa siis olla, mies toteaa alakuloisena.

Muilta osin tähden elämän peruspilarit ovat kunnossa: hän on pysynyt terveenä, raha-asiat ovat reilassa ja hänellä on lämpimät välit jälkikasvuunsa. Frederikillä on kaksi aikuista lasta, joista toinen asuu perheensä kanssa Floridassa.

Kesällä on keikkaakin, tosin ei aivan siinä määrin, mitä mies olisi toivonut. Juhannuksena Frederik esiintyy Pudasjärven Iso-Syötteellä ja Kaavissa Pohjois-Savossa.

– Mulla olisi virtaa tehdä vielä muutama vuosi keikkaa.

Vaikka Reetu kaipaa Riikkaansa, hän ei ole jäänyt nuolemaan näppejään ja jaksaa jo heittää huulta naisasioista. Iskelmätähden ihannenainen on noin nelikymppinen ja lapseton, tai sellainen, jonka lapset elävät jo omillaan.

Mies on kuitenkin huomannut kyseisen lajin olevan harvinaista laatua.

– Jos nelikymppinen nainen on lapseton ja sinkku, niin siinä on oltava jotain vikaa, hän vitsailee.

Frederik on seikkaillut myös deittisovellus Tinderissä. Lopputulema ei kuitenkaan ollut miehen mieleen.

– Se laittoi minut sellaiselle eläkeläismummo-osastolle, että en sitten oikein viihtynyt siellä. Haluan vielä elätellä toiveita vauhdista ja vaarallisista tilanteista.

Lue lisää: Tylysti jätetty Frederik, 72, liittyi heti Tinderiin – järkyttyi naisten ehdotuksista: ”Eivät ole painokelpoista tekstiä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?