Viihde

Iskelmätähti Reijo Kallio on kuollut

Julkaistu:

Reijo Kallio on menehtynyt 84-vuotiaana.
Iskelmälaulaja Reijo Kallio on kuollut, kertoo artistin lähipiiri. Kallio kuoli Espoossa 18. kesäkuuta. Hän oli 84-vuotias.

Kallio aloitti musiikkiuransa jo 1950-luvulla. Kallio tunnettiin etenkin hiteistä Yksinäinen ja Viikonloppuisä. Edellistä on myyty 86 000 ja jälkimmäistä 75 000 kappaletta. Hän julkaisi ensilevynsä Kultasydän vuonna 1955.


Kalliolla on kuusi kultalevyä ja neljä platinalevyä. Kallio vähensi keikkailua 80-luvun puolessa välissä ja lopetti keikkailun kokonaan vuonna 2009.

Kallio kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2015 nauttineensa keikkailusta suuresti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Keikkavuodet olivat hienoja vuosia. Rakastin sitä hommaa, Reijo Kallio sanoi.

– Monet kappaleeni olivat aika surullisia, mutta suomalainen kuuntelee mielellään surullisia ja viihtyy suruissa. Viikonloppuisä on järkyttävä tarina. En laulanut sitä keikoilla, mutta kaikilla keikoilla piti laulaa Suvivalssi.

Kallio kertoi tuolloin Ilta-Sanomille, että hänen viimeiseksi jääneestään keikasta jäi ikävä maku. Keikkajärjestäjän mielestä Reijo Kallio ei laulanut riittävästi. Ei, vaikka hän aloitti ennen iltakahdeksaa ja lopetti puolenyön jälkeen.

– Keikanjärjestäjä maksoi satasen vähemmän kuin oli sovittu, koska en muka laulanut tarpeeksi. Se oli huono keikka. Ikävä lopettaa sellaisella mielellä, Kallio harmitteli.


Hieman ennen keikkailun lopettamista Reijo Kallio oli ajanut pahan kolarin. Aitaa kaatui monta metriä, mutta mies selvisi.

Vuoden kuluttua kolarista ajokortti otettiin pois.

– Kortin menettäminen oli sääli. Tykkäsin ajaa.

Unelmoi jo lapsena laulamisesta

Helsingin Oulunkylässä työläisperheessä varttunut Kallio kertoi Ilta-Sanomille halunneensa aina laulajaksi. Veri veti esiintymislavoille ja lopulta tanssinjärjestäjä Klaus Varvikko osui Kallion keikalle. Hän pyysi miestä mukaansa kiertueelle.

– Minulla oli hyvä kansankoulunopettaja, joka kannusti laulamaan. Hän oli myös kova raittiusmies, joka kiersi puhumassa ympäri Suomea. Kuljin mukana näillä matkoilla laulamassa.

Lempeästä äänestään tunnettu Kallio jatkoi keikkailua 1960-luvun puoliväliin asti sekä Veikko Huuskosen että Paavo Tiusasen orkestereissa. Kun keikkoja oli vähemmän, hän toimi autokoulunopettajana Helsingissä.

Tanssiravintolakeikalla Lahdessa 1959 hän tapasi myös vaimonsa Inkerin.

– Laulajan ammatin varjopuoli on, että pitää olla paljon poissa kotoa, Kallio muisteli IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt