Carlos Santana kutsui lavalle todellisen yllätysesiintyjän – hehkutti suomalaiskitaristi Erja Lyytistä yleisölle: ”Olen saanut tänään uuden ystävän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Carlos Santana kutsui lavalle todellisen yllätysesiintyjän – hehkutti suomalaiskitaristi Erja Lyytistä yleisölle: ”Olen saanut tänään uuden ystävän”

Santana kehui Erja Lyytistä uudeksi ystäväkseen.

Julkaistu: 18.6.2018 22:28

Kitaristit olivat vaikuttuneita toistensa soitosta.

Kun musiikki oli soinut Santanan konsertissa noin 50 minuuttia, oli yhdeksännen kappaleen - ja jymy-yllätyksen aika.

– Haluan kutsua lavalle vierailijan, Carlos Santana kuulutti.

– Olen saanut tänään uuden ystävän.

Blueskitaristi Erja Lyytinen ja Santana olivat keskustelleet pitkään yhdessä sen jälkeen, kun suomalaissoittaja oli hoitanut oman lämmittelijäesiintyjän keikkansa.

Lavalla taituroi kitaristi Erja Lyytinen.

Santana sanoi kuunnelleensa ja katsoneensa keikan.

– Oli inspiroivaa kuulla hänen soittoaan. Se oli tulevaisuudesta. Ja minä pidän tulevaisuudesta!

Sanavalmis Santana ei jäänyt ihmettelemään ilmeisen haastavaa suomalaista sukunimeä, vaan rinnasti Lyytisen bluesin legendaan.

– Kutsun häntä nimellä Lightning - koska hän on kuin Lightning Hopkins!

Santana kehui Erja Lyytistä uudeksi ystäväkseen.

Lyytinen viipyi lavalla kahden runsaasti riemukasta jammailua sisältäneen kappaleen verran, yhteensä lähes 15 minuuttia.

Kitaristit katsoivat toisiaan silmiin, kumpikaan ei tosiaankaan ollut ensimmäistä kertaa jammailemassa. Santana antoi Lyytiselle runsaasti tilaa - ja sen suomalaissoittaja käytti keskittyneesti, mutta leveä hymy kasvoillaan.

Ensimmäisen biisin jälkeen soittajat läimäyttivät yläfemmat, toisen jälkeen Santana kumartui halaamaan ja antamaan poskipusun.

Kun Lyytinen poistui lavalta, siirryttiin sähkökitaroiden revittelystä akustisvetoiseen lattaritunnelmointiin kappaleessa Mona-Lisa.

– Koska Meksiko voitti Saksan jalkapallossa, annamme nyt ilmaisen espanjankurssin.