Ex-poikaystävän tilaama julma happoisku ajoi tv-tähden syöksykierteeseen – valvoi yöt kitaten alkoholia: ”Join tullakseni tunnottomaksi”

Katie Piperin kasvot tuhoutuivat kymmenen vuotta sitten happoiskussa, jonka hänen entinen poikaystävänsä tilasi. Isku aiheutti paitsi fyysistä, myös henkistä kärsimystä, jota tv-tähti yritti lääkitä alkoholilla.

17.6.2018 15:01

Malli ja tv-tähti Katie Piper, 34, joutui hirvittävän happoiskun kohteeksi kymmenen vuotta sitten. Tuolloin Piperin väkivaltaisen poikaystävän tilaama rikkihappoisku aiheutti vakavia palovammoja hänen kasvoihinsa, käsiinsä ja rintakehäänsä. Piper menetti iskussa myös näkönsä toisesta silmästä.

Iskun tilasi Piperin ex-poikaystävä, mutta suoritti toinen mies. Molemmat jäivät kiinni ja heidät tuomittiin vankilaan.

Katie Piper pian happoiskun jälkeen vuonna 2008.

Piper on kertonut julkisuudessa avoimesti happoiskusta ja sen aiheuttamista vammoista. Hänelle suoritettiin iskun jälkeen yli 200 erilaista toimenpidettä, jossa hänen kasvonsa pyrittiin pelastamaan mahdollisimman hyvin. Piper kertoi Daily Mailille vuonna 2011 miltä tuntui, kun hän näki vaurioituneet kasvonsa peilistä.

– Hengitin syvään ja pidin peiliä kasvojeni edessä. Se pieni peili oli ikkuna helvettiin. Ihoni oli raa’an punainen. Silmäluomeni olivat turvoksissa ja niiden alla silmäni ulkonivat sarjakuvamaisina palloina, Piper muisteli.

Piper kesäkuun alussa.

Nyt Katie kertoi The Mirrorin mukaan What’s In My Head -ohjelmassa, että happoiskun aiheuttavat traumat ajoivat hänen elämänsä syöksykierteeseen. Piper turvautui alkoholiin saadakseen lohtua järkyttävään tilanteensa ja vajosi yhä syvemmälle. Hän myöntää, että oli vähällä tuhota koko elämänsä.

– Minä melkein tuhosin itseni 6–7 vuoden toipumisen jälkeen, Piper sanoi The Mirrorin mukaan.

Lehden mukaan Piper joi turruttaakseen tunteensa. Välillä hän joi koko yön aina aamuun asti, jotta hänen ei tarvitsisi tuntea mitään.

– Join viiniä, siirryin vaarallisiin viinoihin, sitten serkkuni syntymäpäiväsamppanjaan – sitten kuulet äänen ja se on naapurisi, joka on menossa töihin ja kello on seitsemän aamulla, Piper kuvaili juomiseen käyttämiään öitä.

– Join tullakseni tunnottomaksi. Etten tuntisi yhtään mitään ja kunnes tunsin tajuttomuuden. Join ollakseni joku muu.

Piper auttaa happohyökkäysten uhreja hyväntekeväisyysjärjestönsä avulla.

Piper puhuu nyt ensimmäistä kertaa ongelmista, joita happoisku hänelle vuosia myöhemmin aiheutti. Hän on kertonut terveyshuolista, mutta ei ahdistuksesta, jonka hän hukutti alkoholiin.

– Voin helposti puhua iskusta ja järkyttävistä kuvista, mutta tästä osuudesta minun on vaikea puhua, sillä en ole kertonut siitä aiemmin, hän sanoi.

Piper kiittelee aviopuolisoaan Richard Suttonia siitä, että tämä pysyi hänen rinnallaan kaikesta huolimatta. Pari tapasi vuonna 2013, kun Piper oli pohjalla ja joi kaikista eniten.

Pipe ja hänen puolisonsa Richard Sutton viime syksynä.

Alkoholista eroon päästäkseen Piper hakeutui lopulta terapiaan, jossa hän pääsi käsittelemään ongelmiaan ja ymmärsi, ettei viina ole ratkaisu niihin.

– Rikoin sen kierteen, jossa käytin alkoholia laastarina, turruttajana ja ratkaisuna – ja tein sen hakemalla apua.

Nykyään Piper on onnellisesti naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Hän tekee töitä tv-juontajana ja hyväntekeväisyysjärjestössä. Piperin johtama järjestö auttaa happoiskujen uhreja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?