Toni Wirtanen pääsee Sipe Santapukin naapuriksi luksustontille, kun maksaa siitä Heinolan kaupungille 197250 euroa

Julkaistu:

tonttikauppa
Toni Wirtasen ja Heinolan välinen tonttikauppa on kaupunginhallituksen päätettävänä maanantaina.
Apulanta-yhtyeen Toni Wirtasesta tulee bändikaverinsa Sipe Santapukin naapuri, kun hän latoo Heinolan kaupungin kassaan 197 250 euroa.

Muhkea rahasumma on hinta, jonka kaupunki ja Apulanta-yhtyeen nokkamies ovat neuvotelleet rantatontista.

Tonttikauppa on maanantaina kaupunginhallituksen päätettävänä. Ruotsalaisen rannalla oleva rakennuspaikka on kooltaan 5950 neliötä. Rakennusoikeutta on tiedossa 500–600 neliötä.

Jo muutama kuukausi sitten kaupunki ja rokkari tekivät sopimuksen tonttikaupasta ja kauppaan liittyvästä osapuolten markkinointisopimuksesta. Tontin hintaa ei tuolloin vielä ratkaistu.


Kotikaupunkiaan myönteisessä valossa julkisuudessa pitänyt Toni Wirtanen ryhtyy sopimuksen mukaan Heinolan markkinamieheksi.

Tontin hinnoittelu perustuu kaupungin pyytämiin kahden ulkopuolisen asiantuntijan hinta-arvioihin. Alueen kaavoitus on edelleen kesken.

Toisen asiantuntijan esittämä hinta oli 178 500 euroa ja toisen 216 000 euroa. Kauppahinnaksi laskettiin asiantuntijoiden esitysten keskiarvo.

Heinolan vetovoima on viime vuosina hiipunut ja väkiluku on kääntynyt reippaaseen laskuun.

Kaupungin päättäjät ja virkamiehet pitävät Toni Wirtasen huomioarvoa niin merkittävänä, että sillä voidaan markkinointisopimuksen mukaan edistää Heinolan myönteistä mielikuvaa, tunnettuutta ja kaupungin elinvoimaisuutta.

Toni Wirtasen kotipaikkakunta on nykyään Hollola.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt