Yle jatkaa voimakkaasti kritisoidulla linjalla: Suomen euroviisuedustaja valitaan myös ensi vuonna kutsukilpailusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Yle jatkaa voimakkaasti kritisoidulla linjalla: Suomen euroviisuedustaja valitaan myös ensi vuonna kutsukilpailusta

Suomen euroviisuedustajan valinta toteutetaan myös tulevana vuonna kutsukilpailuna.

15.6.2018 15:53

Tänä vuonna Suomen euroviisuedustaja, Saara Aalto, valittiin pestiinsä kutsuttuna artistina. Perjantaina Yle ilmoitti, että myös tulevana vuonna käytetään samaa metodia ja Suomen euroviisuedustajan valinta toteutetaan jälleen kutsukilpailuna.

– Vuoden 2018 UMK osoitti, että kutsukilpailun kautta pystymme panostamaan enemmän esityksiin ja muuhun sisältöön. Jatkamme konseptin kehittämistä nyt tästä näkökulmasta, UMK:n tuottaja Anssi Autio kertoo tiedotteessa.

Kilpailun lopullinen muoto, eli kutsutaanko mukaan yksi vai useampi artisti, on kuitenkin vielä auki.

– Olemme saaneet yhteydenottoja ja olleet itse myös yhteydessä levy-yhtiöihin, tuottajiin, biisinkirjoittajiin ja artisteihin. Tunnustelemme ja pohdimme nyt eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, Autio sanoo.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestettiin syksyllä 2017 ensimmäistä kertaa kutsukilpailuna. Tänä keväänä yleisö ja kansainvälinen raati äänestivät kolmesta Saara Aallolle tehdystä kappaleesta voittajan Euroviisuihin.

Aallon Monsters-kappaleella Suomi pääsi neljän vuoden tauon jälkeen euroviisufinaaliin.

UMK-lähetys tavoitti 1,4 miljoonaa katsojaa, ja Euroviisujen semifinaali- ja finaalilähetykset kaikkiaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Verkon kokonaistavoittavuus UMK:n finaaliviikolla oli 289 000 eri selainta, mikä oli UMK:n historian ennätys. Kaikille UMK18-kappaleille kertyi 5 miljoonaa katselua ja kuuntelua.

– Olemme kokonaisuuteen tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Autio toteaa tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?