Legendaarisen Ruutuysin juontaja Jorma Pulkkinen, 78, tahkoaa edelleen töitä – kohtaamiset fanien kanssa aiheuttavat ongelmia: ”Yritän olla kohtelias”

Ruutuysin juontajana kansan tietoisuuteen ponnahtanut Jorma Pulkkinen ei hidasta tahtia.

Jorma Pulkkinen ei kaavaille eläkkeelle jäämistä.

17.6.2018 8:02

Juontajalegenda Jorma Pulkkinen nähdään Hyvät katsojat -ohjelman erikoisvieraana. Rallissa kartturinakin toiminut Pulkkinen muistetaan erityisesti Ruutuysi-visailuohjelman juontajana.

– Silloin, kun Maikkarilla olin, ei sillä tavalla ollut ohjelmapäivystystä, johon voi soittaa, vaan silloin keskus oli siinä, kun ovesta tuli sisään. Sanottiin, että Jorma, älä nyt tänään sano mitään pahaa, kun taas oli soitettu, että Pulkkinen sanoi sitä ja tätä. Kaiken kaikkiaan palaute oli kuitenkin hyvää, Pulkkinen muistelee.

Jorma Pulkkinen juonsi Ruutuysiä, joka myöhemmin alkoi uudelleen Ruutuässänä.

Ruutuysi, joka myöhemmin tunnettiin Ruutuässänä, alkoi MTV:llä vuonna 1984. Takavuosien suosituimpiin ohjelmiin kuuluneessa visassa katsoja soitti ohjelmaan ja yritti arvata, mikä kuva oli piilotettu luukkujen taakse.

Visan myötä Pulkkisesta tuli koko kansan tuntema ja mies esiintyi useissa muissa ohjelmissa.

– Tein vaikka mitä, en edes muista kaikkea. Se meni siinä, humussa ja sumussa.

Työtahti on rauhoittunut sitten kiireisempien vuosien. Eläkkeelle ei Pulkkisella ole kuitenkaan aikeita jäädä, vaikka ikää on 78 ja puoli vuotta.

– En vielä. Tulin juuri laivakeikalta, olin vähän aikaa sitten Silja Europa -laivalla, jossa oli 1500 ihmistä. Kyse oli Senioriliiton tapahtumasta, jossa oli oikeusministeri Antti Häkkänen ja muita haastateltavinani, mies kertoo.

Tänä kesänä Pulkkinen selostaa Järvi-Radiolle Suomen Ilmavoimien 100-vuotisjuhlanäytöksen ensi viikonloppuna. Heinäkuussa hän suuntaa Jyväskylään kuuluttamaan Neste-rallin.

Töiden lisäksi Pulkkinen tapaa Suomessa perhettään. Miehen kaksi poikaa ovat seuranneet isänsä jalanjälkiä moottoriurheilun ja median maailmaan. Tomi Pulkkinen kuvaa F1-kilpailuita ja autourheilutoimittajana tunnettu Timo Pulkkinen tekee töitä Ylelle.

Jorma Pulkkinen ei kaavaille eläkkeelle jäämistä.

Lapsiensa lisäksi Pulkkinen viettää aikaa kuuden lapsenlapsensa kanssa.

– Reippailua ja kävelyä, pojanpojan jalkapalloharjoituksia, toisen pojan tyttären vientiä leikkijuttuihin, mies kuvailee kesän suunnitelmia.

Suosikkijuontaja tunnistetaan edelleen. Usein fanit haluavat muistella aiempaa kohtaamistaan Pulkkisen kanssa, mikä välillä aiheuttaa kiusallisia tilanteita – paljon ihmisiä tavannut julkkis kun ei voi kaikkia muistaa.

– Ennen kaikkea tullaan kertomaan, missä he ovat minut aiemmin nähneet. Välillä se on ongelmakin. Yritän olla, että joo totta kai muistan Pihtiputaalla siellä ja täällä. Yritän olla kohtelias, koska niin äiti on minulle opettanut, Pulkkinen kertoo.

Syyskuussa mies matkustaa takaisin Espanjaan, jossa hänellä on vaimonsa Anna-Liisan kanssa ollut asunto jo 32 vuotta. Pariskunta on jo vuosien ajan viettänyt suuren osan vuodesta Etelä-Euroopan lämmössä.

– Olen siellä kolmisen kuukautta kerralla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?