Heidi Pakarinen, 42, nauttii sinkkukesästä – tangokuningattarelle satelee erikoisia treffipyyntöjä: ”En halua sellaisia tyrmätä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Heidi Pakarinen, 42, nauttii sinkkukesästä – tangokuningattarelle satelee erikoisia treffipyyntöjä: ”En halua sellaisia tyrmätä”

Laulaja Heidi Pakarinen on löytänyt elämäänsä aivan uudenlaista energiaa. Kesä sujuu keikkaillen ja sinkkuelämästä nauttien.

16.6.2018 8:04

Laulaja Heidi Pakarisen, 42, suuri unelma toteutui kesällä 2013, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi. Siitä lähtien hän on kuulunut tanssilavojen kirkkaimpiin tähtiin.

– Olin haaveillut tangokuningattaren kruunusta 13-vuotiaasta saakka. Siihen meni liki neljännesvuosisata! Sitten kun saa tehdä sitä unelmiensa työtä, niin tuntuuhan se valtavan hyvältä.

– Kyllä kruunu muutti elämäni. Se oli suuri saavutus ja jonkinlainen palkinto pitkästä matkasta kohti unelmaa. Osoitus siitä, että unelmat ovat saavutettavissa. Matkalle mahtui monia pettymyksen kyyneliä, mutta siltikin kyynelten jälkeen tuli aina se tunne, että rakastan tangoa niin paljon, että tangokuningattaruus on se, mitä haluan.

– Hiljainen kylätie oli se tango, joka minua ensi kertaa sykähdytti. Tango on ikirakkauteni. Olen vanha sielu ja olisin mielelläni elänyt sitä lavatanssikulttuurin kulta-aikaa.­

Tangokuningatarvuoden jälkeen Pakarisen elämässä on tapahtunut paljon. Hän on päässyt kiertämään ympäri Suomea rakastamansa ammatin parissa, ja rakkaus tangomusiikkia kohtaan roihuaa yhtä voimakkaana kuin viisi vuotta sitten, jolloin hänet kruunattiin Tangomarkkinoilla.

Vuosiin on mahtunut myös vastoinkäymisiä, joiden hän ei ole antanut lannistaa tai kovettaa sydäntään.

– Elämä on oppikoulu ja se on hyvä asia. Kukaan ei ole valmis ja kaikista kokemuksista oppii, hän painottaa.

– Ajattelen, että niiden kaikkien asioiden on vain pitänyt tapahtua, että ollaan päästy tähän pisteeseen. Tango on jollain tavalla ollut elämässäni punainen lanka, joka kantaa. Musiikki on ollut se ikuinen rakkauteni, jota kukaan ei ole pystynyt musertamaan.

Artistina Heidi Pakarinen haluaa olla mahdollisimman helposti lähestyttävä ja samaistuttava, eikä halua kadota esiintyjäroolin taakse. – Tykkään halata, jutella ja käydä tanssimassa keikan jälkeen ja keikan aikanakin, jos minulla on aikaa.­

Pakarinen nauraa ja hymyilee paljon, ja katsoo suoraan silmiin puhuessaan. Hän hymyilee kuulleensa ihmisiltä, että hänestä huokuva itsevarmuus ja ilo on välittynyt yleisölle myös keikkalavoilla.

– Minulla on tosi hyvät energiat nyt, todella hyvä olla. Se on hauskaa, jos se välittyy ihmisille.

– Elämässä on valoa ja iloa. Jossakin kohtaa ne ovat olleet vähän heikommassa hapessa. Ei kadoksissa, mutta nukuksissa. Elämässä täytyy tehdä päätöksiä, että omat energiat saa takaisin. Mikään ei ole parempaa, kuin tuntea itsensä onnelliseksi ja energiseksi, hän tietää.

Pakarinen on ollut sinkkuna pian vuoden, eikä kiirehdi uuteen suhteeseen. Yksin on ollut hyvä olla ja kuunnella rauhassa omia tuntemuksia siitä, mitä hän tulevaisuudelta haluaa.

– On ollut mahtavaa, että olen oppinut itsestäni todella paljon. Olen oppinut tunnistamaan tietynlaisia tunnetiloja ja energioita. Jos ei ole hyvät energiat, niin silloin minä en ole minä.

Hän nauttii kahden tyttärensä kanssa touhuilusta ja pitkistä lenkeistä koiran kanssa. Paljon aikaa kuluu toki myös keikkamatkoilla. Luontoa rakastava laulaja saattaa pysähdellä kesken automatkan ottamaan kuvia kauniista maisemista ja auringonlaskuista.

– Ei sinkkuus tarkoita sitä, että vouhottaisin tuolla menemään! On kiva ja helppo olla oma itsensä. Kävimme me kyllä parhaan ystävän kanssa helluntai-iltana satamassa siiderillä. Tosi villiä, hän purskahtaa nauruun kuvaillessaan sinkkuelämäänsä.

Näyttävä laulaja on saanut viestejä ja treffipyyntöjä useilta miehiltä, mutta touhukkaan Nestori-koiran lisäksi muunlaista miesseuraa hän ei kotiinsa tällä hetkellä kaipaa.

– Olen käynyt muutamilla treffeillä, mutta ei niistä ole tullut mitään sen suurempaa. On ollut hyvin tunteikkaitakin lähestymisiä, että joku on kokenut syvää kiintymystä ja ihastusta. En halua sellaisia tyrmätä, vaan olen ilmoittanut, että elämäntilanteeni on hyvä ja nyt haluan olla näin.

Hän sanoo unelmoivansa avioliitosta ja siitä, että rinnalle löytyisi jonain päivänä kumppani, jonka kanssa jakaa arjen ilot ja surut. Nyt hän keskittyy kuitenkin täysillä kahteen tyttäreensä ja keikkailuun.

– Lavatanssikulttuuri ei ole mielestäni hiipumassa, päinvastoin. Lavatanssit ovat nostaneet selvästi profiiliaan viime aikoina. Se on niin käsittämättömän hieno kulttuuri, lavatangon SM-kisoja Tangomarkkinoilla tuomaroiva laulaja sanoo.

– Olen itse ihan hyvä tanssija. Jokunen vuosi eräs vanhempi herra sanoi tanssistani, että tämä oli kyllä enemmän kuin sata jänistä. Se on ilmeisesti erittäin hyvä! Eräs perjantai kävin tansseissa ja minua tanssittanut herra sanoi, että tämähän on kuin tanssien Ferrari. Siitä riitti kyllä hyvää mieltä, Pakarinen muistelee nauraen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?