Miss Israel ja Miss Irak poseerasivat jälleen yhteiskuvassa – kaunottarien edellinen selfie poiki tappouhkauksia - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Israel ja Miss Irak poseerasivat jälleen yhteiskuvassa – kaunottarien edellinen selfie poiki tappouhkauksia

Miss Irakin perhe joutui edellisen yhteiskuvan jälkeen jättämään kotimaansa.

14.6.2018 19:26

Puoli vuotta sitten Miss Universum -kilpailussa Irakia ja Israelia edustaneiden Sarah Idanin ja Adar Gandelsmanin yhteisselfie sai aikaan kohun, jonka myötä Idanin perhe joutui pakenemaan Irakista. Nyt kaksikko on julkaissut Israelissa otetun yhteiskuvan, joka on ilmeisesti otettu lehden kuvauksista, BBC kertoo.

– Siskojen jälleennäkeminen, kuvan yhteydessä lukee.

Idan oli Irakin ensimmäinen edustaja Miss Universum-kisoissa 45 vuoteen. Las Vegasissa järjestetyssä kilpailussa kaunotar tapasi Israelia edustaneen Gandelsmanin ja kaksikko päätyi ottamaan yhteiskuvan. Joidenkin mielestä Idan petti kuvallaan palestiinalaiset.

– Rauhaa ja rakkautta Miss Irakilta ja Miss Israelilta, Instagramissa julkaistun kuvan yhteydessä luki.

Kuva poiki kuitenkin muutakin kuin rauhaa ja rakkautta, sillä Idan sai jopa tappouhkauksia otoksen suututtamilta faneilta. Israelilla ja Irakilla ei ole diplomaattisuhteita eikä Irak ole tunnustanut vuonna 1948 syntynyttä Israelin valtiota. Maiden välejä hiertää muun muassa palestiinalaisten kohtelu Israelissa.

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta, jotka käsittivät kuvan olevan loukkaava palestiinalaisia kohtaan, koska se ei ollut tämän julkaisun tarkoitus. Se oli pikemminkin veto rauhan ja toivon puolesta, Idan lisäsi kuvaan, muttei suostunut poistamaan otosta kuvapalvelusta.

Sarah Idan pyysi perhettään jättämään Irakin saatuaan tappouhkauksia.­

Idan, joka asuu Yhdysvalloissa, joutui pyytämään perhettään muuttamaan maahan kovasanaisten uhkausten jälkeen.

– Heräsin puhelinsoittoihin perheeltäni ja Irakin missiorganisaatio oli sekoamassa. Netissä saamani tappouhkaukset olivat niin pelottavia, Idan kertoi tuolloin CNN:lle.

– Itkin äidilleni ja minusta tuntui, että se oli minun syytäni, että he joutuivat lähtemään maasta. Hän sanoi: ”Ei ole sinun syy, että elämme näin sekaisin olevassa yhteiskunnassa.”

Adar Gandelsman edusti Israelia Miss Universum -kisoissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?