Viihde

Marco Bjurströmin sapattivuodet ovat ohi – palaa televisioon Uutisvuodon paikalle: ”Tuli vähän puskista ja yllättäen”

Julkaistu:

Marco Bjurström palaa ruutuun neljän vuoden tauon jälkeen juontamaan uutta visailua.
Keväällä Marco Bjurströmiltä kysyttiin, haluaisiko hän lähteä juontamaan uudenlaisen formaatin visailuohjelmaa. Muutamaa kuukausi myöhemmin mies on elementissään Ylen Studiotalon lavalla. Energisenä esiintyjänä tunnettu juontaja juttelee rennosti yleisölle, vitsailee kilpailijoiden kanssa ja intoutuu välillä ottamaan muutaman tanssiaskeleenkin.

– Ihanaa olla televisiossa, Bjurström iloitsee kuvausten päätteeksi.

Bjurström juontaa ensi syksynä alkavaa Hyvät katsojat -ohjelmaa, jossa tv-tähdet kilpailevat tv-tietämyksellään. Ohjelma nähdään lauantai-iltaisin Uutisvuodon paikalla. Vuonna 1998 alkanut Uutisvuoto loppui viime kuussa.


Vaikka Uutisvuoto oli vakiinnuttanut paikkansa monen suomalaisen lauantainvietossa, ei Bjurströmiä jännitä hypätä suosikkiohjelman tilalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun on itse saanut tehdä kaikkea maailman sivu, en koe, että jännittää. Ja tämä ohjelma on kuitenkin ihan erilainen. Uutisvuoto on ihan legendaarisen hieno ohjelma eikä sen lopettamisessa ollut mitään draamaa. On kunnia päästä siihen paikalle.

Bjurström ponnahti aikoinaan suursuosioon BumtsiBum-musiikkivisasta. Hittiohjelman jälkeen mies on muun muassa juontanut Tanssii tähtien kanssa -kilpailua ja toiminut Nelosen uutisankkurina. Kun uutisankkurin pesti päättyi tammikuussa 2014, Bjurström katosi ruudusta.

Teatteri- ja tanssiprojektit ovat pitäneet Bjurströmin kiireisenä neljän vuoden tv-tauon aikana. Niitä juontaja jatkaa, vaikka onkin televisioon palannut.

– Minun ei ole onneksi pakko saada tehdä televisiota. Tämäkin tuli vähän puskista ja yllättäen.


Viihdeohjelmia Bjurström ei ole tehnyt käytännössä lähes vuosikymmeneen.

– Kun menen jonnekin, ihmiset tulevat kysymään, miksi lopetin BumtsiBumin, miksi en tee sitä uudestaan, miksi en ole enää televisiossa. Se on kauhean ihanaa.

Kun BumtsiBumin uudesta versiosta uutisoitiin, Bjurströmin sähköposti täyttyi viesteistä.

– Ihmiset ensin innostuivat, kun luulivat, että tulen siihen. Sitten he joutuivatkin pettymään. Sain lämpöä, lempeä ja osanottoja ja se oli vähän kiusallista. Mutta onneksi se on takana ja nyt mennään kohti uusia.

Hyvät katsojat -kuvauksissa Bjurström haluaa kuulla kilpailijoiden muistoja televisiosta. Musta ori mainitaan, samoin Tarkastaja Gadget.


Juontajan rakkaimpia tv-muistoja ovat Niksulan TV ja sen Kasper-nukke ja 1980-luvun alussa Suomessa nähty yhdysvaltalaissarja Kupla (eng. Soap)

– En ymmärtänyt, kun se Suomeen tuli, että se parodioi saippuasarjoja, koska meillähän ei silloin ollut saippuasarjoja. En ymmärtänyt siitä siis ihan kaikkea, mutta siitä huolimatta se oli valloittavan kontroversiaali, rohkea ja hullun hauska sitcom. Tänä päivänä katson paljon kansainvälisiä draamasarjoja, kuten Game of Thrones ja Westworld.

Bjurström kaipaisi televisioon muutakin kuin pitkälti improvisaatioon nojaavia sketsiohjelmia.

– Soitinmenot oli megalomaanisen hieno ohjelma. Siinä näki, että joku on säveltänyt, joku on käsikirjoittanut, oikein miettinyt sitä ja miettinyt uudestaan.

– Sitä kaipaisin, että tehdään aivan viimeisen päälle eikä vain niin, että siinä hetkessä syntyvää. Se on ehkä tämän päivän ilmiö, joka ehkä on ihan tärkeä, mutta siihen vastapainoksi.