Viihde

Potkut saanut Tomi Metsäketo haastoi Mamma Mia! -musikaalin tuotantoyhtiön oikeuteen

Julkaistu:

Laulaja Tomi Metsäketo on riitauttanut oikeudessa irtisanomisensa Mamma Mia! -musikaalista.
Laulaja Tomi Metsäketo jätti toukokuussa käräjäoikeuteen haasteen, jonka aiheena on työsuhteen irtisanominen tai purkaminen.

Metsäketo ei ole tässä vaiheessa prosessia halukas kommentoimaan asiaa lähemmin Ilta-Sanomille.

Vastaajana on Ace-Production Ab.

Tuotantoyhtiön toimitusjohtaja ja Mamma Mia! -musikaalin tuottaja Johan Storgård vahvistaa asian olevan vireillä, mutta ei hänkään halua tässä vaiheessa kommentoida riitaa tarkemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mamma mia! -musikaalin ensi-ilta oli Messukeskuksen Amfi-teatterissa 4. toukokuuta.

Metsäkedon piti esittää yhtä päärooleista, mutta tilanne muuttui, kun sosiaalisessa mediassa alkoi viime syksynä keskustelu hänen käyttäytymisestään naisia kohtaan.

Kohun vuoksi Metsäketo joutui MTV:n päätöksestä jättämään kesken Tähdet, tähdet -ohjelman. Seuraavaksi oli vuorossa joutuminen ulos musikaalista.


Metsäkedolle suunniteltu Samin rooli annettiin laulaja Veeti Kalliolle.

– Pitkällisen pohdinnan ja keskusteluiden jälkeen olemme päättäneet roolitta Tomin uudelleen, tuottaja Stårgord ilmoitti viime lokakuussa julkisuuteen antamallaan tiedotteella.

Metsäketo kommentoi Mamma Mia! -potkujaan tuoreeltaan virallisella Facebook-sivullaan.

– Olen saanut tänään kuulla, että minut on suljettu pois kevääksi suunnitellusta Mamma Mia -musikaalista. Olen tästä tiedosta luonnollisesti pettynyt ja surullinen, Metsäketo kirjoitti ja jatkoi.

– Jatkan yhä vuoden loppuun asti kestävää kiertueen ja konserttien sarjaa, jonka jälkeen alan suunnitella kevääksi uusia työtehtäviä musiikin saralla. Haluan samalla kiittää kaikkia ihailijoitani siitä suuresta kannustuksesta ja tuesta, jota olen viime päivinä saanut.
Kansainvälinen menestysmusikaali kertoo äideistä, tyttäristä ja vahvoista naisista.

– Tuotannossa on nollatoleranssi kaikelle ahdistelulle. Päätöksemme kautta haluamme varmistua siitä, että musikaali on kaikille tasa-arvoinen työympäristö. Toivomme Tomille voimia elämänmuutokseen, Storgård kirjoitti tiedotteessa.

Mamma Mia! on englantilaisen Cathrine Johnsonin käsikirjoittama musikaali, joka perustuu Abban musiikkiin. Musikaalin nimi tulee Abban vuoden 1975 hitistä ”Mamma Mia”.

Musikaalin ensi-esitys oli huhtikuussa 1999.