Viihde

Viktorian, 26, vähäpukeiset kuvat levisivät somessa – ura opettajana päättyi tylysti: ”Vahingoitti koulun mainetta”

Julkaistu:

Tuhannet naiset ovat protestoineet opettajan saamia potkuja julkaisemalla uimapukukuvia sosiaalisessa mediassa.
Opettajana työskennellyt Viktoria Popova, 26, sai potkut sen jälkeen, kun hänestä otetut uimapukukuvat levisivät internetissä. Nyt tuhannet naiset ovat julkaisseet itsestään uimapuku- ja bikinikuvia ja kirjoittaneet aihetunnisteeksi ”opettajat ovat myös ihmisiä,” BBC uutisoi.

Popova oli opettajana Venäjän Omskissa sijaitsevassa koulussa, kun hän poseerasi pin up -tyyppisissä mainoskuvissa. Siberian Timesin mukaan oppilaiden vanhemmat raivostuivat kuvista ja lopulta Popovalle päätettiin antaa potkut, koska hänen katsottiin saattaneen koulunsa ja ammattikuntansa huonoon maineeseen.
Omskin kaupungintalo tiedotti Popovan aiheuttaneen ”peruuttamatonta vahinkoa opettajan maineelle”.

– Levittämällä kevytmielisiä kuvia internetissä edistääkseen kaupallista kampanjaa hän myös vahingoitti koulun mainetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Popova kertoi lähteneensä kuvauksiin parantaakseen itsetuntoaan eikä alunperin ollut ajatellut, että kuvat päätyisivät kenenkään muun nähtäväksi.

– Kun allekirjoitin sopimuksen mallitoimiston kanssa, en tajunnut, että kuvia voitaisiin käyttää ja ladata nettiin, nainen kertoi.

– Halusin vain, että ne säilöttäisiin kansiooni.

Mainoskuvat julkaistiin kuitenkin Instagramissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 3 000 ihmistä on kohun jälkeen julkaissut uimapuku- ja bikinikuvia kuvapalvelussa osoittaakseen tukea Popovalle.

– Me olemme opettajia, mutta me olemme myös ihmisiä, siksi meillä on oikeus näyttää erilaiselta koulun ulkopuolella ja sosiaalisessa mediassa, eräs nainen kirjoitti.

– Milloin tämä hulluus maassamme loppuu, toinen ihmetteli.
Omskin paikallishallinto on sittemmin sanonut, että Popova voisi palata opettajan työhönsä. Popova on kuitenkin saanut kohun myötä muita työtarjouksia: venäläinen mallitoimisto Puls Size Omsk on pyytänyt naista listoilleen ja uutistoimisto NGS Omsk on myös tarjonnut naiselle töitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt