Viihde

Hovimuusikko Ilkka kaipailee kesäksi mökkikutsuja – lupaa olla mainio vieras: ”Teen polttopuut ja tuon omat bisset ”

Julkaistu:

Hovimuusikko
Hovimuusikko Ilkalla on kiireinen kesä edessään.
Hovimuusikko Ilkan perinteinen kesänavaus nähtiin tiistaina, kun Radio Suomipop järjesti tupaten täyden ilmaiskonsertin Helsingin Kaisaniemessä. Kesät ovat Radio Suomipopilta tutulle hovimuusikolle Ilkka Ihamäelle tyypillisesti kiireistä aikaa.

– Saa mennä kiireisenä maita ja mantuja, jos välillä pyykkiä ehtii pestä, Ilkka kertoo.

Ohjelmaan kuuluu ainakin festareita. Lisäksi hän käy omien sanojensa mukaan siellä täällä raapimassa myös hovimuusikon biisejä. Kesän ratoksi hän toivoo saavansa myös kutsuja kavereiden mökeille, jos välillä Suomea pitkin ajellessa pääsisi saunomaan. Yritän kutsua itseni paikalle, hän tunnustaa.

– Oon ihan hyvä mökkivieras, lupaan tehdä polttopuita ja tuoda omat bisset ja makkarat mukaan.


Hovimuusikko Ilkka on tunnettu näppäristä rallatuksistaan. Huumorintajuinen muusikko napsii pohjalle tunnettuja suomalaisia kappaleita, ja keksii päälle nohevat sanoitukset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiheita hän ammentaa muun muassa uutisista ja seurailee muutenkin ahkeraan, mitä maailmalla tapahtuu. Lisäksi hänet voi nähdä kirjoittelemassa muistiin ihmisiltä kuulemiaan tarinoita torikahviloissa, huoltoasemilla tai yöelämässä.

– Esimerkiksi olen nähnyt kesällä ihan uskomattomia toikkarointeja, ja niistä on saattanut tulla joku biisi.

Yksi hirveimpiä näistä on Ilkan kertomaan mukaan korvamato Aromipesä, joka liittyi Ruisrockin kolmanteen päivään.

– Ei siitä sen enempää, hän naurahtaa.


Yleensä ottaen palaute biiseistä on ollut hyvää, tai ainakaan kukaan ei tule päin naamaa haukkumaan. Myös artistit ovat pääsääntöisesti asennoituneet leppoisasti hänen variaatioihinsa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hirveen kivasti artistit ovat suhtautuneet, kun niitä bäkkäreillä tapaa. Eikä kukaan ole tullut sanomaan, ettei heidän biisiään saisi käyttää.

– Kiitos näille Suomen hienoille artisteille siitä, että huumorintaju riittää.

Onpa tätä kunnianosoitusta tultu jopa pyytämään.

– Esimerkiksi Klamydian Vesku on sanonut, että mikset sä oo vielä tehnyt versiota yhdestäkään hänen biisistään.

Jonkinlainen kuittailu kuitenkin kuuluu asiaan, sillä vaikka Ilkka ei ketään halua kiusata, pitää kipaleilla hänen mukaansa vähän sohaista. Esimerkiksi Cheekin Timantit on ikuisia on muuntunut muotoon: timantit on ikuisia, lavat on pikkuisia.

– Jare (Tiihonen) usein kysyykin, jos törmätään tuolla, että vieläkö lavat on pikkuisia. Ja mä sanon, et kyllä ne vaan on.


Mutta miten käy Klamydia-yhtyeen nokkamiehen Vesku Jokisen toiveen, kuullaanko bändin biiseistä vielä hovimuusikon versiota?

– Klamydia on hyvä bändi kesästä toiseen, kyllä mun täytyy joku biisi vielä versioida, hovimuusikko Ilkka lupaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt