Viihde

Tempparit-juontaja Sami Kuronen täyttää ensi vuonna 45 – asetti itselleen armottoman tavoitteen: ”Ei tarvitsisi häpeillä peilikuvaa”

Julkaistu:

Kuntoilun personal trainerin kanssa aloittanut radiojuontaja pyrkii treenaamaan useamman kerran viikossa ja ruokavalio meni uusiksi.
Sinkkukesää viettävällä juontajalla Sami Kurosella on meneillään kuntokuuri, jonka onnistumisen takaraja on tiukka. Kunnossa olisi tarkoitus olla tammikuussa 2019, kun mies täyttää vuosia.

– Pistin tavoitteeksi, että olisin nelivitosena elämäni kunnossa.

– Ei tarvitsisi häpeillä peilikuvaa, ja fyysinen ja psyykkinen kunto olisivat parasta, mitä se tässä iässä voi olla.

Kuronen on noussut koko kansan suosioon muun muassa Radio Suomipopin sekä Temptation Island Suomi -ohjelman juontajana. Viime syksystä lähtien Kuronen on tehnyt elämäntapamuutostaan yhdessä personal trainerin kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi tärkeä syy kuntoiluun on Kurosen 9-vuotias tytär, jonka menossa hän haluaa pysyä mukana.

Kuntoilusta on tullut Kuroselle osa arkea. Jos hän ei pariin päivään pääse treenaamaan, alkaa pinnan alla poltella. Kuronen pyrkii treenaamaan kolmesta viiteen kertaa viikossa, vähän töiden mukaan.


Ruokavalio on myös mennyt uusiksi, mutta kippojen mittailuun ja punnitsemaan hän ei ole halunnut lähteä.

– Haluan syödä normaalisti, mutta senkin rajoissa pystyy katsomaan vähän mitä syö. Arkena syön terveellisesti, jotta viikonloppuna voi herkutella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Terveellisestä syömisestä on tullut hiljalleen rutiini, Kuronen kertoo. Työmaaruokalan tarjonnasta tulee tehtyä automaattisesti parempia valintoja, eikä tee enää samalla tavalla mieli hampurilaisia, pizzoja ja karkkeja, mitä ehkä ennen tuli syötyä.

Treenailu näkyy Kurosen mukaan selvästi olossa: jaksaa paremmin ja on kokonaisvaltaisesti helpompi olla, kun kaikki osa-alueet fyysisestä kunnosta mielen hyvinvointiin pelaavat.

– Toivottavasti saan pidettyä tämän osana elämää jatkossakin, ettei se oo vaan vuoden projekti, Kuronen pohtii.


Huippukunnon saavuttaminen ei ole ainut asia, joka Kurosella on kesken. Kaikki alkoi kolmisen vuotta sitten, kun juontaja päätti erään dokumentin nähtyään kirjoittaa leikkimielisesti itselleen 50 kohdan bucket listin – eli haavelistan asioista, jotka hän haluaa tehdä ennen kuolemaansa.

Parisenkymmentä niistä hän on jo toteuttanut, kuten hurjan laskuvarjohypyn.

Seuraavaa kohtaa listallaan hän ei vielä ole päättänyt. Saavutettavana on vielä sellaisia haaveita kuten NHL-ottelun näkeminen paikan päällä tai kadulta napatun tuntemattoman ihmisen vieminen illalliselle.

– Yksi asia, mikä saattaisi toivottavasti tämän kesän aikana tapahtua, vaikka jollain festareilla, olisi että pääsisin jollain isolla areenalla soittamaan rumpuja, kun olen vanhan rumpali.

– Sitten siellä on tällaisia, kuten saata oma tytär alttarille. Siihen menee vielä toivon mukaan muutama vuosi, Kuronen naurahtaa.


Kurosen kesä menee pitkälti töissä. Kiireisenä hänet pitää muun muassa Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman kuvaukset, ja tulossa on mielenkiintoinen kausi Kuronen vinkkaa.

Hyppäys Temptation Island Suomi -ohjelmasta vähän toisenlaisiin saappaisiin käy Kurosen mukaan helposti ja on osa työtä, kuten on vaikeiden asioiden kyseleminenkin viettelyksiä täynnä olevan saaren kisaajilta.

Saaren tapahtumiin ja hänen juontajarooliinsa liittyvää arvostelua kuulee koko ajan vähemmän ja vähemmän.

–  Se (Temptation Island Suomi) on tässä vuosien aikana saavuttanut paljon kulttisuosiota, ja siitä on tullut tietyllä tavalla salonkikelpoinen ohjelma. Esimerkiksi viime kevään aikana ihmiset eivät enää häpeilleet tunnustaa, että ne katsovat sitä.

Ensimmäisellä kaudella ohjelma leimattiin Kurosen mukaan sitä näkemättä tosi-tv-roskaksi.

– Kun sille antaa mahdollisuuden niin tajuaa, että siinäkin ohjelmassa on monta tasoa.

– Sanomattakin on selvää, ettei kaikkia voi tietenkään miellyttää.


Kun Kuronen ei ole töissä, viihtyy hän hyvin kotona ja viettää mielellään aikaa tyttärensä kanssa. Yöelämässä häntä nähdään harvoin, ja Kuronen on onnellinen nykyisessä elämäntilanteessaan.

– Mulla on nyt niin paljon töitä, että olen tyytyväinen, kun saan keskittyä niihin, enkä ole tilivelvollinen kenellekään. Joka toinen viikko tytär on mun luona. Keskityn niinä viikkoina häneen ja joka toinen viikko duunijuttuihin. Tilanne on hyvä näin, Kuronen päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt