Viihde

Aki Tykki raottaa, millaisia vaikutuksia Vain elämää -sarjalla on Happoradiolle: ”Toihan ei ole enää mikään autuaaksi tekevä...”

Julkaistu:

vain elämää
Aki Tykin yhtye Happoradio elää murrosta. Bändi on uutta intoa täynnä.
Radio Suomipopin ilmaiskonsertissa Helsingin Kaisaniemessä kuultiin tiistaina useita Vain elämää -sarjassa vierailleita artisteja. Lukuisat sarjan biisit ovat jääneet elämään omaa elämäänsä, ja artisteja on myös nähty tiuhaan vierailemassa toistensa keikoilla.

Apulantaa ja Sunrise Avenueta Kaisaniemeen kuuntelemaan saapunut, sarjan kahdeksannella tuotantokaudella nähty Happoradion laulaja Aki Tykki toivoo, ettei kuluva vuosi ole poikkeus.

– Toivottavasti se poikii kaiken maailman yhteistyötä tulevaisuudessa.

Tähän on ainakin hyvät lähtökohdat. Intensiivisen viikon aikana ystävystyminen tapahtuu Tykin mukaan nopeaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siinä ollaan kaikki samassa kusessa, niin siinä hitsautuu yhteen. Kaikki tukee toisiaan, ja lähentyminen tapahtuu hirmu luontevasti.


Kuluvalla kaudella ohjelmaa ovat tähdittäneet Danny, Arttu Wiskari, Kasmir, Mira Luoti, Aki Tykki ja Sani. Terhi Kokkonen oli mukana kuvausten alussa, mutta hänet lähetettiin kotiin kesken kaiken.

Tykille jäi sarjan kuvauksista todella hyvä fiilis. Reissun kohokohtia olivat uudet, hyvät ystävät ja se, että on saanut tehdä musiikkia uusien tyyppien kanssa.

Ystävystyneiden artistien yhteydenpito on jatkunut myös sarjan kuvausten jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Arttu Wiskari soitti viimeksi tänään, jauhettiin vähän musiikkibisneksen koukeroista. Kasmirin kanssa ollaan käyty vähän studiossa, ja Sania nähtiin juuri keikkareissulla. Kyllä tässä on yhteen ja toiseen törmäillyt.

Sarja on perinteisesti tarkoittanut myös piristysruisketta artistien uralle. Mitä tämä tarkoittaa Happoradiolle, sen aika näyttää.

– Toihan ei ole enää mikään autuaaksi tekevä, niin kuin jotkut ekat kaudet saattoi vielä vähän ollakin, Tykki pohtii.
Tykin yhtye Happoradio elää parhaillaan isompaa murrosta. Bändi on vastikään vaihtanut levy-yhtiötä ja pari vuotta sitten remmiin astui uusi jäsen.

– Itse suhtaudun hyvin valoisasti Happiksen tulevaisuuteen, me ollaan uutta intoa täynnä.

– Me ollaan kuitenkin jo 17 vuotta vanha bändi, niin pitää vähän freesata välillä.

Nyt bändi valmistautuu tiukkaan keikkakesään. Syksyllä on luvassa uutta musiikkia, joiden parissa puuhastellessa kuluvat kesän vapaapäivät.


Omiin ikimuistoisin festarimuistoihin Tykillä lukeutuu ainakin 2014 Ilosaarirockin lauantai-illan, niin sanotussa ”kynttiläslotissa” soitettu keikka, joka oli Tykin mukaan ehkä hänen elämänsä paras keikka. Vaikka matkan varrelle on sattunut yhtä sun toista, ei runsaasti festarikokemusta hankkineelle laulajalle tule äkkiseltään mitään erityistä sattumusta.

– Koko keikkailuhan on sellaista katastrofista toiseen menemistä, se on jatkuvaa kommellusta, Tykki naurahtaa.

Vain elämää -sarjan kahdeksannen kauden päätösjaksot Nelosella torstaina ja perjantaina kello 20.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt