Talent-voittaja kuoli vain 42-vuotiaana – köyhistä oloista ponnistaneen laulajasensaation tarina kosketti miljoonia - Viihde - Ilta-Sanomat

Talent-voittaja kuoli vain 42-vuotiaana – köyhistä oloista ponnistaneen laulajasensaation tarina kosketti miljoonia

Neal E. Boyd nousi tähdeksi America’s Got Talent -kisasta vuonna 2008.

13.6.2018 16:08

Oopperalaulaja Neal E. Boyd on kuollut vain 42-vuotiaana, kertovat amerikkalaismediat. CNN kertoo Boydin menehtyneen sunnuntaina äitinsä luona Sikestonissa, Missourissa. Viranomaiset ovat vahvistaneet, että hän sairasti sydämen ja maksan vajaatoimintaa, sekä kärsi maksasairaudesta.

Vakuutusmyyjänä työskennelleestä Boydista tuli sensaatio hänen noustessa lavalle America’s Got Talent -kisan kolmannella kaudella. Placido Domingoa ihailleen Boydin väkevä tulkinta Nessun Dormasta löi tuomariston ja katsojat ällikällä.

Katsojien suureksi suosikiksi noussut Boyd voitti lopulta koko kisan ja aloitti uransa musiikin parissa. Miljoonan dollarin pääpotin napannut laulaja julkaisi Talent-voittonsa jälkeen albumin My American Dream, ja esiintyi muun muassa presidentti Barack Obamalle ja presidentti Bill Clintonille.

– Ääneni on suuri, aivan kuten minä, Boyd vitsaili People-lehdelle Talent-voiton jälkeen.

– Elämäni ei tule koskaan palaamaan ennalleen.

Boyd kertoi ohjelmassa eläneensä lapsuutensa köyhyydessä ja yksinhuoltajaäidin kasvattaneen hänet ja hänen veljensä. Oopperamusiikista tuli nuorelle miehelle henkireikä yläkouluikäisenä.

Hänen veljensä toi kotiin Luciano Pavarottin, Placido Domingon ja Jose Carrerasin levyn. Boyd lumoutui kuulemastaan ja rupesi harjoittelemaan laulua.

Katso alla olevalta videolta Neal E. Boydin tulkinta Somewhere-kappaleesta America’s Got Talent -kisassa:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Boydin ura hiipui Talent-voiton jälkeen ja laulaja kokeili siipiään politiikan parissa. Amerikkalaismedian mukaan hän oli palaamassa takaisin musiikin pariin ja oli parhaillaan kirjoittamassa uusia kappaleita tulevalle levylleen. Boydin oli tarkoitus julkaista uutta musiikkia ensi vuonna.

TMZ-sivusto kertoo Boydin joutuneen äitinsä kanssa vakavaan auto-onnettomuuteen keväällä 2017, josta laulaja ei ollut vieläkään täysin toipunut.

America’s Got Talent -ohjelman tuotantotiimi on esittänyt surunvalittelunsa Instagramissa Talent-voittajan läheisille.

– Olemme hyvin surullisia kuullessamme, että yksi Talent-perheestämme, Neal Boyd, on menehtynyt. Sydämemme ovat Nealin läheisten luona näinä vaikeina aikoina, Instagramissa kirjoitetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?