Päihtynyt pokerihai laittoi käden tarjoilijan sisäreidelle ja kouri haaroista – Ilari Sahamies sai sakkotuomion - Viihde - Ilta-Sanomat

Päihtynyt pokerihai laittoi käden tarjoilijan sisäreidelle ja kouri haaroista – Ilari Sahamies sai sakkotuomion

Tuomio seksuaalisesta ahdistelusta ei ole vielä lainvoimainen.

Ilari Sahamies

13.6.2018 14:10

– Sahamies on menetellyt syytteessä kuvatulla tavalla ja siten syyllistynyt kaksi kertaa seksuaaliseen ahdisteluun.

Näillä sanoilla Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään keskiviikkona pokeritähti Ilari Sahamiehen maksamaan 60 päiväsakkoa, eli hänen tuloillaan 360 euroa. Kuten sanottua, tuomio tuli kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Sakkojen lisäksi Sahamiehen maksettavaksi jää 2000 euron korvaus tilapäisestä haitasta, 1000 euroa kärsimyksestä ja 99,99 lunastuskulut lääkärinlausunnosta.

Lisäksi Sahamiehen tulee maksaa molempien osapuolten oikeudenkäyntikulut.

Oikeus käsitteli asian toukokuun lopulla suljetuin ovin. Seuraavana päivänä oikeus julkisti kuitenkin syyttäjän haastehakemuksen, josta selvisi syytteen sisältö.

Syytteen mukaan teot tapahtuivat ravintola Groteskissa Helsingissä 1. huhtikuuta 2017. Sahamiehen epäillään ahdistelleen samaa naista kahdesti. Asianomistajan kertomuksen mukaan Sahamies oli ollut hyvin päihtynyt ja tämän silmät olivat ”seisseet hänen päässään”.

Myös naisen esimies ja Sahamiehen ravintolasta poistanut järjestyksenvalvoja arvioivat, että pokeritähti oli ollut huomattavan humalassa.

Sahamies kertoo, ettei hänellä itsellään ole muistikuvia tapahtuneesta. Asia selvisi hänelle vasta seuraavana päivänä hänen soitettuaan ravintolaan ja tiedusteltuaan sieltä poistamisen syytä.

Lue lisää: Ilari Sahamies oikeudessa ravintolatyöntekijän seksuaalisesta ahdistelusta – syyte: kouri naista haaroista ja rinnasta

Ilari Sahamies sai 360 euron sakot seksuaalisesta ahdistelusta.

Tuomion mukaan tapahtumat etenivät seuraavasti: kiireapulaisena ravintolassa toiminut nainen tarjoili humalaiselle miesseurueelle, johon ravintolan kanta-asiakkaita.

Jossain vaiheessa yksi seurueesta oli pyytänyt vettä. Kun nainen oli tullut tarjoamaan veden Sahamieheksi osoittautunut mies oli laittanut kätensä hänen alaselälleen ja sitten siirtänyt sen takapuolen yli sisäreidelle ja tarttunut kiinni haarojen välistä.

Nainen pelästyi ja meni esimiehensä puheille, joka puolestaan neuvoi menemään järjestyksenvalvojan luokse.

Nainen oli kuitenkin ollut niin järkyttynyt, ettei hän osannut niin tehdä.

Hieman myöhemmin kourinta toistui. Nainen tarjoili kahdelle miehelle ja jäi juttelemaan heidän kanssaan. Paikalle tuli Sahamies, joka otti naista niskasta kiinni ja tarttui rinnasta.

Nainen työnsi Sahamiehen kauemmaksi ja kysyi mitä tämä oli tekemässä. Sahamies vain nauroi ja totesi, että näin hän myös silittää omia tuttaviaan.

Samalla Sahamies oli ottanut toisesta miehestä kiinni ja silittänyt häntä rinnasta alaspäin. Haarojen kohdalla Sahamies oli sanonut, että ”tältä löytyy iso muna”.

Tämän jälkeen nainen oli meni järjestyksenvalvojan luokse. Sahamies sai lähteä ravintolasta.

Sahamiehen saama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Sahamies voi halutessaan valittaa siitä hovioikeuteen.

Juttua täydennetty kello 15.52. Lisätty tieto Sahamiehen maksettavaksi määrätyistä korvaussummista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?