Emma, 25, eristäytyi kotiinsa kiusallisen vaivan vuoksi – julkaisi pysäyttävän kuvan Instagramissa: ”Näytän tältä joka ikinen päivä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Emma, 25, eristäytyi kotiinsa kiusallisen vaivan vuoksi – julkaisi pysäyttävän kuvan Instagramissa: ”Näytän tältä joka ikinen päivä”

Emma Carey joutui viisi vuotta sitten onnettomuuteen, jonka seuraukset vaikuttavat hänen elämäänsä yhä tänä päivänä.

Emma Carey kertoi Instagramissa vakavasta laskuvarjo-onnettomuudesta. Kuvituskuvan laskuvarjohyppääjät eivät esiinny jutussa.­

9.6.2018 20:08

25-vuotias Emma Carey joutui viisi vuotta sitten onnettomuuteen, joka muutti hänen koko elämänsä. Taiteilija ja sometähti kertoo nettisivuillaan, kuinka hän toteutti tuolloin pitkäaikaisen haaveensa ja matkusti kotimaastaan Australiasta Eurooppaan kolmeksi kuukaudeksi. Hän halusi seikkailla, kokea, nähdä ja tuntea.

Kun matkaa oli kulunut viisi päivää, Emma nousi Sveitsissä helikopteriin aikeenaan hypätä laskuvarjohyppy Alppien henkeäsalpaavissa maisemissa.

Emma toteutti aikeensa, hyppäsi helikopterista, tunsi vapaapudotuksen vartalossaan ja nautti. Hetken kuluttua kaikki kuitenkin muuttui, kun hän tajusi, ettei varjo auennutkaan kunnolla.

– Unelmani muuttui pahimmaksi painajaisekseni, kun vapaapudotus ei vaikuttanut loppuvan. Tunsin laskuvarjon tulevan ulos ja hidastavan meitä hieman, mutta menimme silti suoraan alas. Vaikken tiennyt mitään laskuvarjohyppäämisestä, tiesin, että se oli aivan liian kovaa, Emma kuvailee pelottavia tapahtumia nettisivuillaan.

– Seuraavaksi makasin kasvot maata vasten tajuton mies sidottuna selkääni. Kun yritin vierittää hänet pois päältäni, ymmärsin elämäni brutaaleimman ja sydäntä särkevimmän aisan. En voinut liikuttaa jalkojani. Ollenkaan.

Emman jalat halvaantuivat onnettomuudessa, sillä hänen selkäytimensä vaurioitui. The Mirror -lehden mukaan Emma ja hänen laskuvarjo-opettajansa tippuivat noin neljästä kilometristä maahan. Osittain auennut varjo hidasti pudotusta ja pelasti Emman hengen.

Hiljattain Emma jakoi Instagram-tilillään kuvan, jolla hän havainnollistaa, miten viisi vuotta sitten tapahtunut onnettomuus vaikuttaa hänen elämäänsä tänä päivänä. Hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän seisoo lyhyissä farkkushortseissa ja topissa kylpyhuoneessa. Kuvassa kaikki muu on normaalia, mutta Emman shortsit ovat haaroista märät.

Emma oppi onnettomuutensa jälkeen kävelemään uudelleen ja pystyi palaamaan lähes normaaliin elämään. Hän ei kuitenkaan parantunut täysin, vaan onnettomuus jätti hänelle vaivoja, joista osa ovat kiusallisia.

Julkaisemansa kuvan yhteydessä Emma kertoo, että onnettomuuden seurauksena hän menetti pidätyskykynsä lähes kokonaan.

– Näytän tältä joka ikinen päivä, monta kertaa päivässä. Koska pystyn kävelemään, ihmiset luulevat, että olen toipunut täysin selkäytimeni vauriosta. Mutta totuus on, että minulla on yhä monia pysyviä haittoja, joista yksi on se, että olen täysin pidätyskyvytön sekä rakkoni että suolistoni suhteen, Emma kertoo.

Asian piilottelu oli uuvuttavaa ja Emma eristäytyikin ihmisistä ja varoi päästämästä ketään lähelleen.

– Aluksi olin todella nolostunut ja yritin pitää tämän salaisuutena. En lähtenyt kotoani, koska olin todella huolissani, että ihmiset saisivat tietää. En kertonut kenellekään, miksi minun piti olla aina vessan lähettyvillä. En antanut kenenkään nähdä suojia, joita käytän. Minä juoksin pois ja piilouduin aina, kun minulle kävi vahinko.

Emma kuitenkin tajusi pian, ettei hän voinut elää koko elämäänsä piilotellen. Hän ei voinut suuttua itselleen joka kerta, kun hänelle kävi vahinko ja hän pissasi housuihinsa. Sen sijaan hän päätti puhua ongelmastaan avoimesti ja elää mahdollisimman normaalia elämää.

Emma kertoi pidätyskyvyttömyydestään ystävilleen ja kertoo heidän kaikkien nähneen vuosien aikana monet kerrat, kuinka hän virtsaa housuihinsa. Nykyään hän kertoo ongelmastaan tapaamilleen ihmisille lähes heti.

– Kerron ihmisille siitä 10 minuutin sisällä heidän tapaamisestaan. Ja nyt julkaisen kuvan pissaisista housuistani yli 100 000 ihmisen nähtäville ilman epäilystäkään, Emma kertoo Instagramissa.

Emma kehottaa kuvansa yhteydessä ihmisiä unohtamaan muiden mielipiteet, yhteiskunnan odotukset ja normaalina pidetyt asiat. Hän kehottaa tekemään niin kuin itsestä hyvältä tuntuu ja kantamaan itsensä ylpeänä.

– Jos otat elämäsi ja kaikki ”vikasi” omiksesi, ne eivät voi ottaa sinua omakseen. Se on maailman vapauttavin asia.

Emma inspiroi rohkealla esimerkillään lukuisia seuraajiaan. Näyttäviä, mustavalkoisia töitä tekevällä taiteilijalla on Instagramissa reilut 134 000 seuraajaa, jotka kehuvat naisen rohkeutta kertoa monien kiusallisena pitämästä ongelmastaan avoimesti.

– Olet niin vahva! Voisinpa olla kuten sinä, eräs nainen kommentoi.

– Mahtavaa! Kunnioitan sinua! Ihmiset tarvitsevat tällaisia tarinoita, toinen jatkaa.

– Olet uskomaton ihminen. Voit olla ylpeä siitä, kuka olet, kolmas ihailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?