Tunnettu sukunimi on ollut Joonas Loirille taakka: ”Suhde isään on nyt hyvä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tunnettu sukunimi on ollut Joonas Loirille taakka: ”Suhde isään on nyt hyvä”

Joonas Loiri sanoo, että tunnetusta sukunimestä on ollut taakkaa Suomessa. – Siksi lähdin aikoinaan ulkomaillekin, Loiri sanoo.

9.6.2018 8:00

Pitkähuiskea muusikko, ohjaaja ja dj Joonas Loiri istuu ISTV:n Tainola Show’n tuolissa ja puhuu urastaan sekä tunnetusta isästään, taiteilija Vesa-Matti Loirista.

Paljon aikaansa Berliinissä viettävä Joonas kertoo kaupungin olevan hänelle erityisen rakas ja siellä hän tekee paljon töitäkin. Joonas naurahtaa, että oli kerran menossa Berliinin pyytämään tuttua dj:tä Suomeen keikalle, mutta asiat kääntyivät iloisesti päälaelleen.

– Olin juuri tehnyt erään biisin ja hän tykkäsi siitä. Sain levytyssopimuksen, Joonas paljastaa.

Joonakselle sopimuksen tekeminen oli elämässä suuri etappi, sillä Saksassa ei tiedetty hänestä muuta kuin, että hän on hyvä työssään.

– Minulle ominta on levyjen soittaminen, tuottaminen on jäänyt taka-alalle. Mutta musiikin tekemisestä nautin myös erittäin paljon, hän maalailee.

Mutta se sukunimi.

Koulun jälkeen muun muassa San Fransiscossa, Hong Kongissa ja Shanghaissa työskennellyt Joonas, 36, lähti ulkomaille nimenomaan siksi, että Suomessa kaikki tiesivät hänen olevan Vesa-Matti Loirin poika.

– Ulkomaanvuodet muuttivat minua, sillä olin parikymppinen lähtiessäni, Joonas myöntää.

Elämä ulkomailla oli kuitenkin yksinäistä, vaikka kavereita olikin. Siitä Joonas on kiitollinen, että noiden vuosien aikana hän oppi näkemään elämää avarammin ja suhde isäänkin muuttui.

– Elämäni on nyt hyvässä mallissa, mutta olin jossain vaiheessa kolme vuotta aivan lukossa. Kuljin kuin sumussa, neljä vuotta sitten takaisin Suomeen muuttanut Joonas tunnustaa ja sanoo silloisen olotilan johtuneen monista eri asioista.

Joonas selvisi ystävien avulla, joilta hän sai paljon rakkautta.

– Toki käsittelin myös itse asioita, hän kertoo.

Joonas myöntää, että myös hänen isällään on ollut tärkeä rooli nuoren miehen elämässä. Toki Joonas myöntää, ettei aina ole ollut helppoa suuren taiteilijan poikana.

– Suhteemme on ollut vuoristorataa, mutta isästä on tullut paras kaverini ja hyvin läheinen. Hänelle voi puhua mistä vaan. Isä sanoo suoraan, jos olen lähdössä väärille jäljille.

– Nuorena en tosin häntä kuunnellut, mutta on hän pari kertaa ollut oikeassa, pisteet on siitä annettava, Joonas kehuu isäänsä.

Joonas Loiri on elämässään nyt hyvässä paikassa. Hän on onnellinen ja näkee tulevaisuuden valoisana. Joonas haluaa asua Suomessa, mutta käydä ulkomailla töissä.

– Eihän artistin tie ole helppo, mutta se on rakas. Olen aikoinani ollut isän keikoilla mukana ja nähnyt, mitä se on.

Joonas kertoo, että kun he vielä muutama vuosi sitten ajoivat jonnekin isän kanssa ja Joonas laittoi teknomusiikkia soimaan, Veskun reaktio oli täystyrmäys.

– Hän sanoi vielä pari vuotta sitten, että laita toi musa helvettiin. Nyt kun ajamme jonnekin, hän pyytää teknoa, kyseistä musiikkia soittava Joonas nauraa.

Joonas on huomannut senkin, että vaikka hänen isänsä neuvoisi avaimen onneen, ihan helppoa toisen neuvojen perusteella onnea ei ole löytää.

– Onni pitää itse tajua, ei sitä kukaan muu voi sinulle tyrkyttää. Olen oppinut löytämään onnen ja siksi minulla on nyt hyvä olla.

Katso Joonas Loirin haastattelu ISTV Tainola Show’ssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?