Tatuoija Kat Von D synnyttää ilman lääkäreitä, kasvattaa lapsestaan vegaanin ja jättää tämän rokottamatta – poikkeavat valinnat kuohuttavat - Viihde - Ilta-Sanomat

Tatuoija Kat Von D synnyttää ilman lääkäreitä, kasvattaa lapsestaan vegaanin ja jättää tämän rokottamatta – poikkeavat valinnat kuohuttavat

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.6.2018 12:03

Tatuointitaiteilija ja maailmankuulua vegaanista meikkimerkkiä luotsaava Kat Von D aikoo kasvattaa tulevan lapsensa omalla tavallaan.

Tatuoija ja meikkimoguli Kat Von D, 36, odottaa tällä hetkellä ensimmäistä lastaan. Tatuointitaiteilija paljasti viime kuussa, että hänen ja puoliso Rafael Reyes esikoinen on poika.

Kat Von D tunnetaan vaihtoehtoisesta elämäntyylistään. Hän on kertonut sosiaalisessa mediassa avoimesti ajatuksiaan raskauteen, lapsen kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyen. Hän on myös kertonut olevansa feministi, tuonut ilmi ajatuksiaan eläinten oikeuksista ja veganismista sekä vallalla olevasta kauneuskäsitteestä.

Valtavirrasta eriävät mielipiteet ovat aiheuttaneet närää somessa ja moni on arvostellut Kat Von D:n mielipiteitä kovasanaisesti.

Kuvituskuva

Nyt Kat Von D näpäyttää Instagram-tililään arvostelijoitaan ja niitä, jotka ovat kritisoineet hänen valintojaan tulevana vanhempana. Hän kertoo kasvattavansa lapsestaan vegaanin, sillä elää itsekin kaikkia eläinkunnan tuotteita vältellen. Lisäksi Kat Von D aikoo jättää lapsensa rokottamatta.

Synnytyksessään hän aikoo välttää kaikkia lääkkeitä ja synnyttää kotona ainoastaan doulan ja kätilön läsnä ollessa. Hän ei koe lääkärin hoitoa tarpeelliseksi ja haluaa tehdä asiat eri tavalla kuin valtaosa synnyttäjistä.

– Oma isäni sekosi, kun kerroin hänelle, että päätimme heivata lääkärin pois ja käyttää kätilöä sen sijaan, Kat Von D kertoo Instagramissa.

Meikkimoguli kertoo, että hänen ratkaisunsa ovat aiheuttaneet paljon ei-toivottua neuvomista ja ilkeitä kommentteja. Hänen mukaansa moni tuomitsee hänen elämäntyylinsä somen perusteella. Hän kertoo saavansa valtavasti kuraa niskaansa siksi, että kertoo valtavirrasta eriäviä mielipiteitään avoimesti.

– Ja jos et tiedä, millaista on kun koko maailma kritisoi, tuomitsee ja heittää tietämättömiä mielipiteitään ja kiroaa sinut – kokeileppa olla avoimesti vegaani Instagramissa, valita luonnollinen, lääkkeetön kotisynnytys vedessä kätilön ja doulan kanssa, ja suunnittele kasvattavasi lapsesi vegaanina ilman rokotuksia.

Kat Von D korostaa, että vaikka hän saa hurjat määrät vihakommentteja, ei niillä ole vaikutusta siihen, miten hän elämäänsä elää.

– Tiedän jo, millaista on tehdä sellaisia ratkaisuja elämässä, joita enemmistö ei tee. Joten negatiiviset kommenttinne eivät vaikuta valintoihini – oikea tutkimus ja itseni sivistäminen vaikuttavat – jota tällä hetkellä teen ahkerasti.

Kat Von D kehottaa häntä kritisoivia pitämään ajattelemattomat kommentit itsellään, sillä päätökset hänen lastaan koskien ovat vain hänen ja puoliso Reyesin.

– Tämä on minun vartaloni. Tämä on meidän lapsemme. Ja tämä on meidän raskautemme.

Lopuksi Kat Von D kehottaa painamaan ”älä seuraa” -nappia, jos kokee olevansa hänen kasvatusratkaisujaan vastaan.

Fanit näreissään

Kat Von D:n julkaisu on herättänyt Instagramissa runsaasti keskustelua. Osa kommentoijista kehuu naisen järkähtämättömiä päätöksiä ja tämän kykyä olla välittämättä negatiivisista kommenteista. Osa taas kertoo, ettei pysty ymmärtämään tatuoijan mielipiteitä.

– Minä kunnioitin sinua todella paljon ennen kuin sanoit olevasi rokotteita vastaan. Menetit juuri lojaalin asiakkaan ja fanin. Löydän varmasti vegaanisia tuotteita muualta ja luultavasti halvemmallakin. Vau. Luulin, että olit fiksumpi. Seuraan neuvoasi ja lopetan seuraamisesi kaikkialla, eräs pettynyt fani toteaa.

Myös moni muu on kommentoinut vegaanista, maailmankuulua meikkimerkkiään luotsaavan Von D:n päätöstä olla rokottamatta lastaan.

– Rokottamattomuus vaarantaa vauvat ja raskaana olevat naiset ympärilläsi. Niin tapahtuu Italiassa, jossa lapset kuolevat viruksiin, joista ei ole kuultukaan vuosikymmeniin, eräs kommentoija toteaa.

– Valintasi ovat muuten fiksuja, mutta sinun pitäisi ehdottomasti rokottaa lapsesi. Vaarannat muiden lapset, jos et tee niin.

Kat Von D ja hänen puolisonsa Rafael Reyes juhlivat häitään viime viikolla näyttävästi. Kat Von D asteli alttarille tulipunaisessa, näyttävässä mekossa. Morsiamen hääpukuun kuului punaiset ”sarvet”, erittäin pitkä huntu ja näyttävä röyhelökaulus.

Häiden juhlapaikka oli koristeltu kautta altaan verenpunaiseksi aina kakkua myöten. Hääpaikalla ”leijui” kynttilöitä aavemaisesti ja vieraat olivat pukeutuneet mustaan.

Upeat häät sisälsivät musiikkiesityksiä ja viihdykettä paikalla olleille parin läheisille ja sukulaisille.

Häiden jälkeen Kat Von D kertoi parin suuntaavaan meditatiiviselle häämatkalle salaiseen kohteeseen.

Mitä mieltä olet Kat Von D:n kasvatusratkaisuista? Kerro kommenteissa!