Tamperelainen Camilla, 39, on oikea monitoimi-ihme: fitneksen MM-mestari, burleskitaiteilija, laulaja ja lista jatkuu vaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Tamperelainen Camilla, 39, on oikea monitoimi-ihme: fitneksen MM-mestari, burleskitaiteilija, laulaja ja lista jatkuu vaan

Julkaistu: 8.6.2018 7:04

Camilla Rauhala on tatuoija, äiti, burleskitaiteilija ja fitneksen maailmanmestari. Tämän lisäksi hän on laulusolisti Night Nurse -bändissä, jonka tähänastisen uran isoin keikka on viikonloppuna.

Tamperelaisen Camilla ”Camy” Rauhalan tarina kertoo näyttämisen halusta. Uskomattomasta sellaisesta. Se kertoo myös vahvasta heittäytymisestä.

Rauhala, 39, on fitneksen maailmanmestari, ammattitatuoija, voimanoston Suomen mestari, kansainvälinen burleskitaiteilija, kokenut harrikkamimmi ja seitsenvuotiaan pojan äiti. Hän myös toimii laulusolistina, säveltäjänä ja sanoittajana raskaaseen rokkiin keskittyvässä Night Nurse -bändissä, jonka kesän isoin keikka koittaa nyt viikonloppuna Tampereella järjestettävässä South Park -festivaalissa.

– Näyttämisen haluni on periksi antamattomuutta ja tietynlaista rajojen rikkomista, tekoja pullistelun sijaan. Tämä piirre kummunnee siitä, että olen kasvanut yrittäjäperheessä, jossa kaikki vapaa-ajatkin oltiin lapion varressa. Kun jostain kiinnostun, tartun asioihin heti. En halua olla mutkun-tyyppi, joka joutuu jälkeenpäin selittelemään saamattomuuttaan, Rauhala sanoo.

– Rakastan tätä karusellia ympärilläni. Ammatillisesti suurin intohimoni liittyy ehdottomasti musiikkiin. Night Nurse on vielä melko tuntematon bändi, mutta meistä kuullaan vielä, hän jatkaa hymähdellen.

Lohjalla kasvanut Rauhala muutti Tampereelle 1996 viestintäalan opiskelujen vuoksi. Alkuun hän työskenteli Tampere-tv:n kuvaajana ja unelmoi graafisesta alasta, kunnes huomasi, että veri veti toisaalle.

– Telkkarityö oli kivaa, mutta halusin päästä luomaan enemmän. Vuodesta 2003 alkaen olen sitten ansainnut leipäni pääasiassa tatuoimalla sekä kauneudenhoitotyöllä, hyväntuulinen rokkimimmi kertoo.

– Kaikki lähti tavallaan sattumasta. Olin saanut tatuointivälineet puolivahingossa, ja kun kaverini näkivät joitakin piirroshahmotelmiani, he sanoivat heti, että tuossa on sun homma. Keskittymiskykyni ei ole parasta A-luokkaa, mutta tatuoidessani olen joka solullani siinä hetkessä mukana.

Rauhala kertoo tykänneensä laulamisesta pienestä pitäen. Teini-ikää lähestyttäessä Rauhala perusti kaveriensa kanssa tyttöbändin, joka osallistui saman tien rockin SM-kisoihin vuonna 1994. Hän soitti rumpuja ja lauloi – Hurriganes-legenda Remu Aaltosen tyyliin.

– Soitin siihen aikaan useampaakin instrumenttia. En ollut mikään virtuoosi, mutta muusikon ura jylläsi haaveena alitajunnassa. Pian tyttöbändimme kuitenkin hajosi, kun kaikki lähtivät opiskelujen perässä muualla, Rauhala selvittää.

– Sen jälkeen en liikuttanut huuliani laulaakseni noin viiteentoista vuoteen. Kun oma poikani ehti kahden vuoden ikään, huomasin elämässäni tietynlaisen henkisen tyhjiön. Kaipasin musaa, ja siinä hetkessä päätin etsiä itselleni bändin.

–Tatuoidessani olen joka solullani siinä hetkessä mukana, Camilla Rauhala sanoo.

Vuonna 2012 Rauhala etsi muusikoita, ja pian löytyi yhtye, jolta puolestaan puuttui uutta verta. Syntyi Night Nurse.

–  Ehdin jo ensimmäisen levyn tekovaiheeseen mukaan. Biisipohjat olivat valmiina, ja ne sitten lauloin purkkiin, Rauhala kertoo.

– Sittemmin bändin sisäiset kuviot ovat menneet uusiksi, ja päävastuu biisien tekemisestä on tullut kontolleni. Juuri sitä halusinkin. Olen aivan fiiliksissä päästyäni tekemään omaa musaani.

Viime vuonna Night Nurse julkaisi ensimmäiset Rauhalan tekemät singlet. Nyt työn alla on uusi pitkäsoitto, ja sen on määrä valmistua kuluvan vuoden aikana.

– En ole mikään teoriamuusikko, vaan aika paljon nojaan siihen, että tekemällä oppii. Mulla on jatkuvasti kova halua oppia, mutta on maltettavakin. Musan tekeminen on haastavaa, joten ei ole varaa hätiköidä, Rauhala korostaa.

Tamperelainen odottaa jo kuumeisesti viikonlopun South Park -esiintymistä. Hän näkee sen olevan yksi tärkeimmistä näyteikkunoista Night Nurselle.

– Mulla on aina ollut pelkästään isoja haaveita, ja niin musankin saralla. Olen bändin kundeillekin sanonut, että mulle eivät Suomen rajat riitä. Mä näytän vielä, Rauhala summaa virnistellen.

Arki on ”jatkuvaa kaaosta”

Viime syksynä fitneksen MM-kultaa juhlinut Camilla Rauhala treenaa kahdesti päivässä, kuutena päivänä viikossa. Pari vuotta sitten hän voitti lähes kylmiltään voimanoston Suomen mestaruuden ja rikkoi useita alle 60-kiloisten SE-tuloksia.

– Ai paljonko nyt nousee penkistä? No, jonkun verran päälle 90 kiloa, Rauhala vastaa hymähdellen.

– Olen aina pitänyt liikkumisesta ja urheilusta. Ne antavat mainiota pohjaa luomistyöhönkin. Urheilu on mulle omanlaistaan huumetta.

Camilla Rauhala on ehtinyt moneen: hän on muun muassa fitneksen maailman mestari, laulaja ja burleskitaiteilija. – Mulla on aina ollut pelkästään isoja haaveita, hän kertoo.

Rauhalaa voi hyvällä syyllä kutsua tehokkaaksi monialaosaajaksi, mutta hän katsoo arkensa silti olevan ”jatkuvaa kaaosta”, johon kuuluu myös vastoinkäymisiä.

– Arjen pyörittäminen yrittäjänä ei ole taloudellisesti helppoa. On ollut pakko tehdä erilaisia valintoja, jotta voisin tulevaisuudessa viettää hieman kiireettömämpää elämää – unelmia toteuttamalla, Rauhala kertoo.

– Niinä arkipäivinä, kun teen pitkiä työpäiviä ja treenaan tiukasti, rakas poikani on isänsä luona. En halua pojan näkevän sitä, että äiti on koko ajan puhelimessa tai vastaamassa sähköposteihin. Kevyempinä päivinä ja aina viikonloppuisin laitan sitten puhelimeni kiinni ja vietän laatuaikaa poikani kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?