Viihde

Onko tässä historian karuin keikka-arvio? Viikonloppuna Suomeen saapuva Johnny Deppin yhtye sai murskatuomion: ”Musiikki kuoli”

rac

Julkaistu:

Aftonbladetin kriitikko ei lämmennyt Hollywood Vampiresin esitykselle. Fanit kuitenkin kehuivat esitystä Twitterissä.
Johnny Deppin, Alice Cooperin ja Joe Perryn perustama rockyhtye Hollywood Vampires esiintyy Helsingissä sunnuntaina. Ennen Suomen-keikkaansa yhtye esiintyi Ruotsissa, jossa konsertti jakoi mielipiteitä. Aftonbladetin keikka-arvio on murskaava, mutta fanit kehuivat esitystä Twitterissä.
  • Yllä olevalla videolla Johnny Depp tapaa fanejaan Berliinissä 3.6.
Kriitikko Markus Larsson kirjoittaa viime illan olleen historiallinen, mutta ei hyvässä mielessä.

– Musiikki ei kuollut, kun Buddy Holly, The Big Bopper ja Ritchie Valens kuolivat lentokoneen maahansyöksyssä 1959. Musiikki kuoli Lisebergissä, Göteborgissa 6. kesäkuuta 2018, Larsson lataa.

– Ihmiset, jotka pakenevat sotaa ja nälänhätää, pysäytetään meidän rajoillamme. Mutta sen sijaan Ruotsi vaikuttaa päästävän maahan huonoa rockia kuinka paljon tahansa. Siinä tapauksessa ei ihmeellistä kyllä tarvita ollenkaan rajatarkastuksia.


Kriitikko ei meinaa löytää keikasta mitään hyvää. Alice Cooperin laulua hän kutsuu määkiväksi, Joe Perryn hän epäilee nukkuvan ja miehen on vaikea uskoa, että kapteeni Jack Sparrow’na tunnettu Johnny Depp todella laulaa David Bowieta. Parhaimmaksi asiaksi Larsson sanoo sään, sillä konsertti pidettiin ulkona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Twitterissä konserttia kuitenkin myös kehuttiin.

– Uskomaton esitys! Rakastin jokaista hetkeä.

– Teidän kaikkien pitäisi nähdä Hollywood Vampires livenä. He ovat helvetin uskomattomia.

– Paljon cover-kappaleita. Mukana joitain hyviä kuten Ace of Spades ja välillä joitain vähemmän hyviä kuten Baba O’Riley.


Depp, Cooper ja Perry perustivat Hollywood Vampiresin vuonna 2015 kunnioittaakseen vanhojen rocktähtien musiikkia. Yhtye esittää lähes pelkästään covereita rockklassikoista, joskin heillä on myös muutamia omia kappaleita.

Johnny Depp tunnetaan parhaiten Hollywood-näyttelijänä, joka nousi supersuosioon hittisarjasta 21 Jump Street 1980-luvun lopussa. Hän on tähdittänyt sen jälkeen elokuvia Cry-Baby, Saksikäsi Edward, Gilbert Grape ja Sweeney Todd: Fleet Streetin paholaisparturi. Moni muistaa hänet myös Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan kapteeni Jack Sparrow’na.

Laulaja Alice Cooperin mittava ura alkoi jo 1960-luvulla, jolloin hän lauloi samannimisessä yhtyeessä. Tuolloin mies tunnettiin oikealla nimellään Vincent Furnierina. Yhtyeen suurimpia hittejä olivat I’m Eighteen, Only Women Bleed ja School’s Out. Furnier vaihtoi nimensä virallisesti Alice Cooperiksi, millä nimellä hän on jatkanut keikkailua yhtyeen hajottua.


Cooperin soolouran tunnetuimpia hittejä ovat esimerkiksi Poison, Welcome to My Nightmare ja Department of Youth.

Joe Perry tunnetaan parhaiten Aerosmithin kitaristina ja lauluntekijänä. Vuonna 1970 perustetun yhtyeen suurimpia hittejä ovat esimerkiksi Love in an elevator, Dream On, Janie’s Got a Gun, Livin’ on the Edge ja Cryin’.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt