Salkkarit-tähteä odotti yllätys tv-tuotannossa – hauska sattuma: ”Ollaan rakennettu meidän taktiikkaa vuodesta 1995” - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkarit-tähteä odotti yllätys tv-tuotannossa – hauska sattuma: ”Ollaan rakennettu meidän taktiikkaa vuodesta 1995”

Salatut elämät -sarjan tähdet Mikko Parikka ja Sami Uotila nähdään ensi syksynä myös Fort Boyard Suomi –tosi-tv-ohjelmassa. Mukana kisassa on myös Parikan lapsuudenystävä jääkiekkoilija Siim Liivik.

6.6.2018 17:10

Syksyllä ruutuihin palaa takavuosien tosi-tv-ohjelma Fort Boyard Suomi.

Ranskan länsirannikolla sijaitsevalla linnakkeella 18 julkisuudesta tuttua kilpailijaa joutuu venymään fyysisyytensä äärirajoille ja he joutuvat kohtaamaan pelkonsa silmästä silmään.

Mukana on niin urheilijoita, tubettajia kuin näyttelijöitäkin. Kaksi heistä, Mikko Parikka ja Sami Uotila, on tuttuja suurelle yleisölle suosikkisarjasta Salatut elämät.

  • Artikkelin videolla kisailijat kertovat, mikä heitä pelottaa reissussa eniten.

Mikko Parikka tunnetaan Salkkareiden Jiri Viitamäkenä ja hän on ollut sarjassa mukana vuodesta 2010 lähtien. Uotila puolestaan astui Aki Nikkisen saappaisiin ensimmäisen kerran vuonna 1999. 2002 hän lähti sarjasta, mutta teki paluun jälleen syksyllä 2014.

Mikko Parikka on naimisissa Salkkarit-tähti Sara Parikan kanssa.­

Parikka lähtee Fort Boyardiin mukaan hyvillä mielin, mutta myös hieman hermostuneena ja pelokkaana, sillä hänellä on yksi todella paha pelko.

– Korkeat paikat. Sit se ohjelma on siinä. Se ei etene, koska mä jään sinne! Parikka nauraa.

– Se on ihan massiivinen fobia, hän kertoo.

Lapsuudenystävät Mikko Parikka ja Siim Liivik saavat joukkuetoverikseen Shirly Karvisen.­

Hauskana yhteensattumana kisassa on mukana myös jääkiekkoilija Siim Liivik, jonka Parikka on tuntenut lapsesta saakka.

– Mitäs se oli, 1995, kun me Siimin kanssa tavattiin ja mentiin samalle ekalle luokalle koulussa. Me ollaan rakennettu meidän taktiikkaa siitä asti. Eli 23 vuotta ollaan tehty kimpassa töitä tätä varten ja nyt sit lunastetaan, Parikka kertoo.

– Siim on ihan mun ensimmäisiä ystäviä ja tosi siistiä, et päästiin samaan jengiin.

Parikka ja Liivik kuuluvat kilpailussa samaan joukkueeseen ja heidän lisäkseen siinä on mukana myös vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen.

– Siis Shirly on meijän jengin vahvin lenkki. Selkeästi kylmähermoinen, fyysisesti vahva... Me tehdään vaan Siimin kanssa, mitä Shirly sanoo, Parikka kertoo joukkueen taktiikasta.

Sami Uotila on suurelle yleisölle tuttu Salattujen elämien Aki Nikkisenä.­

Fort Boyard Suomen toinen Salkkarit-tähti Sami Uotila on kisasta todella innoissaan.

– Mun mielestä tää on tosi hyvän maun kilpailu. Jengi joutuu vääntämään siellä ihan tosissaan ja kaikki on enemmän tai vähemmän peet housuissa siellä hetkittäin niitten juttujen kanssa, mutta se on kuitenkin tosi hyvän mielen huumorilla höystettyä, Uotila kertoo ajatuksiaan sarjasta.

– On kiva lähteä kokeilemaan omia rajojaan ja katsomaan, missä menee yllytyshullun tai pikaisen aivonjuoksutuksen rajat.

Kuten kaikilla muillakin kilpailijoilla, myös Uotilalla on olemassa asia, jota hän pelkää tai kammoksuu.

– Mulla on jäänyt jostain lapsuudesta trauma tällaisesta kutituksen ja ahtaan paikan yhdistelmästä. Jos joku panis mut johonkin todella ahtaaseen paikkaan vaikka pienten jyrsijöiden kanssa, niin musta tuntuu, että muutama venttiili ehkä lentäisi päästä irti. Se ois mulle se pahin mahdollinen. En tiedä, miten mä pystyisin käsittelemään sen, mies paljastaa.

– Vastavuoroisesti mua kiehtoo ajatus sellaisista tehtävistä, jos mut laitetaan vaikka johonkin korkealle veden päälle. Vaikka sillä hetkellä jännittäisi tai pelottaisi ihan hemmetisti, niin jotain siistiä siinä kuitenkin on.

Sami Uotilan joukkueeseen kuuluvat myös Roni Bäck ja Janni Hussi.­

Vaikka kyseessä on hyvän mielen kisailuohjelma, niin sen aikaisemmilla kausilla on tapahtunut myös todellisia vaaratilanteita. Toisella tuotantokaudella vuonna 2013 räppäri Jari-Pekka Hietsilta menetti tajuntansa ja tanssija-bikinimalli Anu Kiiveri puolestaan joutui käärmeen puremaksi.

Tieto näistä sai Parikan hämmentymään.

– Mä en itse asiassa tiennyt näistä, mies toteaa ihmetellen.

– Kyllähän toi siis hermostuttaa, mut mä oon itse pelannut kymmenen vuotta jenkkifutista, niin sielläkin on joskus sattunut jollekin jotain. Eihän nyt mitään voi lähtee toteuttamaan sillä tavalla, että pelkää, Parikka toteaa hetken mietintätauon jälkeen.

Uotila on samoilla linjoilla kollegansa kanssa.

– Mä ajattelen näin, että joka ikinen tehtävä, mikä tulee eteen, niin niiden kanssa pitää yrittää pitää järki jotenkin päässä. Kyllä mun mielestä turvallisuus on tärkeä juttu. Pitää vaan miettiä hetki ja jos tehtävän haluaa tehdä hyvin, niin eihän sieltä voi rypästä alas miten sattuu tai muuta. Aina sattuu kaiken näköistä, kun jotain tekee, joten en mä ala pelkäämään, Uotila kiteyttää.

Fort Boyard Suomi -kisailijat suuntaavat Ranskan länsirannikolle ensi viikolla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?