Aikooko Lauri Ylönen puhua avioerostaan Paula Vesalan kanssa Vain elämää -sarjassa? Näin Ylönen vastaa: ”Minulla on uusi ihana puoliso” - Viihde - Ilta-Sanomat

Aikooko Lauri Ylönen puhua avioerostaan Paula Vesalan kanssa Vain elämää -sarjassa? Näin Ylönen vastaa: ”Minulla on uusi ihana puoliso”

Lauri Ylönen on yksi uusista Vain elämää -artisteista. The Rasmus -tähti pyrkii olemaan sarjassa avoin, mutta puhuu mieluummin tulevasta kuin menneestä.

6.6.2018 11:29

Vain elämää -sarjan yhdeksännen kauden osallistujat julkistettiin tiistaina. Tv-kuvaukset ovat jo parhaillaan käynnissä tutussa paikassa Satulinnassa, Hirvensalmella.

Yksi ohjelmaan osallistuvista artisteista on Lauri Ylönen, pitkän ja menestyksekkään uran sekä Suomessa että ulkomailla luonut The Rasmus -yhtyeen solisti. Ylönen kertoo, että häntä kysyttiin ohjelmaan mukaan useasti, mutta hän kieltäytyi kerta toisensa jälkeen. Nyt hän koki, että aika osallistumiseen oli oikea.

– Olen vähän tällainen ujompi henkilö. Oli haastava ajatus lähteä mukaan reilun viikon mittaisiin illanistujaisiin. Ja vielä tuntemattomien ihmisten kanssa ja että kamerat käyvät samalla, Ylönen sanoo IS:lle puhelimitse Hirvensalmelta, jonne on juuri saapunut.

– Viime vuosina olen rentoutunut jonkin verran. Voi olla, että kun olen asunut Kaliforniassa, niin olen oppinut small talkia paremmin, Ylönen nauraa.

Lauri Ylönen nappasi Vain elämää -poppoosta selfien. Kuvassa takarivissä vasemmalta alkaen Ylönen, Pepe Willberg ja Tuure Kilpeläinen. Eturivissä Evelina, Ellinoora, Anne Mattila ja Pyhimys.­

Ylösen lisäksi ohjelmassa nähdään Pepe Willberg, Pyhimys, Evelina, Tuure Kilpeläinen, Anne Mattila ja Ellinoora. Ylönen kertoo, ettei tunne muita artisteja entuudestaan lainkaan.

– Korkeintaan olemme jossain Emma-gaalassa törmänneet.

– Minua jännitti tulla tähän messiin. Nyt kun olen ollut täällä, on tuntunut tosi kivalta. Tietenkin ilmassa on tällä hetkellä tietynlainen lataus ja olo on tietämätön sen suhteen, mitä edessä on, Ylönen sanoo.

The Rasmus -tähti päätti lähteä sarjaan mukaan, koska oli kuullut tutuilta artisteilta ohjelmasta niin paljon hyvää. Muun muassa Samu Haber oli kehunut ohjelman olleen mieletön kokemus. Yksi sarjaa kehuneista oli myös Ylösen ex-vaimo, muusikko-näyttelijä Paula Vesala, joka osallistui ohjelmaan vuonna 2014.

– Paula suositteli paljon ohjelmaa aikoinaan. Hän kertoi, että kuvauksissa oli ollut kiva ja inspiroivaa.

Yksi suosikkisarjan suosion syistä on se, että tutut tähdet saattavat avata ohjelmassa elämäänsä enemmän kuin mitä he aiemmin ovat tehneet. Ylönen sanookin pohtineensa, kuinka paljon itse on valmis kertomaan tv-kameroille yksityiselämästään.

– Olen pitänyt yksityiselämääni aina aika suljettuna. Kuitenkin ohjelman luonne on sellainen, että ihmiset haluavat kuulla yksityiselämästä. Itsekin tv:stä tätä ohjelmaa katsoessa olen nähnyt, kuinka artisteista on löytynyt uusia puolia ja kuinka he ovat päästäneet lähelle itseään. Kyllä se kannustaa itseänikin olemaan avoin.

– Ei minulla mitään hirveitä salaisuuksia ole, mutta suojelen yksityisyyttäni sen takia, että siihen liittyy muita ihmisiä ja lapsia. Olen miettinyt, miten se heidän elämäänsä vaikuttaa.

Paula Vesala osallistui Vain elämää -ohjelman kolmannelle kaudelle vuonna 2014, kun hän ja Lauri Ylönen olivat vielä naimisissa. Valokuvassa pari vuonna 2009 Linnan juhlien jatkoilla ravintola Teatterissa.­

Ylönen uskoo, että mikäli keskustelu muiden artistien kanssa soljuu luontevasti, hän ei ainakaan ala itseään jarrutella.

– Olen aina ollut sellainen, että minulta saa kysyä, mitä vaan ja vastaan, mitä minua huvittaa.

Luuletko, että puhut ohjelmassa avioerostasi Paula Vesalan kanssa vuonna 2016?

– Ne on menneitä asioita. Yleensä katson aika paljon tulevaisuuteen.

– Minulla on uusi ihana puoliso ja puhun paljon mieluummin hänestä, ja meille syntyi lapsi viisi kuukautta sitten. Elämä menee eteenpäin ja ei niitä vanhoja juttuja kannata hirveästi murehtia, Ylönen sanoo.

Ylönen asuu avovaimonsa Katriina Mikkolan ja parin yhteisen pojan kanssa Los Angelesissa. Ylönen on viihtynyt kaupungissa neljä vuotta ja kertoo sen ilmapiirin tehneen itselleen hyvää. Hän kuvailee kaupungin elämäntyyliä rennoksi ja avoimeksi.

– Olen siellä niin vähemmän tunnistettu henkilö kadulla ja julkisissa tilanteissa. Olen nauttinut siitä todella paljon. Helsingissä jokainen ihminen tuntee kasvoni ja kun olen esimerkiksi kaupassa ostoksilla, niin polttavat katseet tuntuvat joskus ahdistavilta.

Lauri Ylönen ja Katriina Mikkola asuvat viisikuisen poikansa kanssa Los Angelesissa. Ylösellä on myös vuonna 2008 syntynyt poika liitostaan Paula Vesalan kanssa.­

Ylönen uskoo, että Vain elämää -ohjelman myötä häntä ja The Rasmusta nähdään entistä enemmän myös Suomessa. Hän harmittelee, että viime vuosina keikat kotimaassa ovat jääneet niin vähälle.

– Meillä alkoi tapahtua ulkomailla niin paljon juttuja ja kysyntä oli massiivista. Olemme kiertäneet ulkomailla niin paljon, että Suomi on valitettavasti laiminlyöty.

– Nyt on kiva olla taas kotikentällä. Toivon, että Vain elämää herättää vanhoja kappaleitamme henkiin, minkä jälkeen on varmasti kiva tehdä kiertueita Suomessa.

The Rasmus on yksi Suomen menestyneimmistä yhtyeistä. Alkuvuosina se tunnettiin nimellä Rasmus. Kuvassa Ylönen esiintymässä The Rasmuksen kanssa Vuohisrock-tapahtumassa Salossa elokuussa 2001.­

 

Vain elämää -sarjan 9. kausi nähdään Nelosella ensi syksynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?