Näin Top Gun -tähdille kävi klassikkoelokuvan jälkeen: vakava sairaus, päihdeongelmia ja suosion hiipuminen – nähdäänkö heidät jatko-osassa? - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Top Gun -tähdille kävi klassikkoelokuvan jälkeen: vakava sairaus, päihdeongelmia ja suosion hiipuminen – nähdäänkö heidät jatko-osassa?

Top Gun saa jatkoa ensi vuonna ilmestyvässä elokuvassa.

5.6.2018 18:05

Kasariklassikko Top Gunin jatko-osan kuvaukset ovat alkaneet. Toistaiseksi uuden elokuvan roolituksesta ei ole tihkunut tietoa julkisuuteen. Ainoastaan se tiedetään varmasti, että myös ikonisen elokuvan jatko-osan päätähtenä nähdään Tom Cruise, 55, tutussa Pete ”Maverick” Mitchellin roolissa.

Vuonna 1986 ilmestynyt Top Gun kertoi Yhdysvaltain laivaston ilmavoimien eli käytännössä lentotukialuslentäjien eliittikoulutuskeskuksesta.

Tom Cruise oli tehnyt läpimurtonsa vuonna 1983 ilmestyneessä elokuvassa Riskibisnes. Top Gun kuitenkin vakiinnutti tähden aseman Hollywoodissa. Cruise muistetaan muun muassa toisesta kasariklassikosta Cocktail, Mission Impossible -elokuvasarjasta ja Jack Reacher -toimintaelokuvista.

Tom Cruise Maverickina.­

Cruise on myös ollut otsikoissa myrskyisän yksityiselämänsä takia. Näyttelijä on ollut kolmesti naimisissa. Hänellä on kaksi adoptiolasta liitostaan Nicole Kidmanin kanssa. Lisäksi Cruisella on tytär kolmannen vaimonsa Katie Holmesin kanssa. Vuonna 2016 kerrottiin, että näyttelijä oli tavannut Suri-tyttärensä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Holmes ja Cruise erosivat riitaisasti vuonna 2012.

Hollywood-tähti tunnetaan hartaana skientologina. Cruise tutustui skientologiaan ensimmäisen vaimonsa Mimi Rogersin kanssa.

Cruisen lisäksi myös muista elokuvan päätähdistä tuli hetkessä maailmankuuluja.

Val Kilmer, 58, tulkitsi elokuvassa Maverickin kilpailijaa Tom ”Iceman” Kazanskya. Kilmer teki Top Gun -elokuvassa läpimurtonsa. Myöhemmin hänet on nähty pääosassa muun muassa elokuvissa The Doors, Batman Forever ja Ensi silmäyksellä.

Iceman ja Maverick vastakkain.­

Viime aikoina Kilmer on ollut otsikoissa terveysongelmien vuoksi. Näyttelijä sairastui kurkkusyöpään reilu pari vuotta sitten. Hän kertoi kamppailustaan sairautta vastaan viime vuonna The Hollywood Reporterin haastattelussa. Kilmerin mukaan syöpä muutti sitä, miten hän suhtautui asioihin.

Val Kilmer vuonna 1996.­

– Olin liian vakava, Kilmer kuvaili menestyksensä huippuvuosia.

– Minä menin pois tolaltani, kun en saanut Oscar-palkintoa tai muuta tunnustusta.

Val Kilmer viime vuonna.­

Kilmeriltä ilmestyi viime vuonna kaksi elokuvaa. Hän on myös ilmoittanut olevansa halukas esiintymään Top Gunin jatko-osassa.

– Kaverini sanoivat, että se on virallista – Top Gun 2 -elokuvasta ilmoitettiin tänään. Olen valmis Tom. Minulla on vieläkin Top Gun -laattani. Hallitsen vielä liikkeet! Olen vielä iskussa.

Maverickin rakasta, Charlotte ”Charlie” Blackwoodia näytteli Kelly McGillis, 60.

Näyttelijä oli edellisenä vuonna esittänyt pientä osaa Harrison Fordin tähdittämässä elokuvassa Peter Weirin todistaja. Top Gunin jälkeen hänet nähtiin muun muassa elokuvissa The House on Carroll Street, Syytetty ja The Babe.

Kelly McGillis ja Tom Cruise.­

Tällä vuosituhannella hänet on nähty useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, mutta Top Gunin kaltaista menestysroolia ei ole näyttelijän kohdalle osunut. McGillisin tuorein projekti on netti-tv-sarjassa Stages.

McGillis on paitsi näytellyt, myös työskennellyt päihdeongelmasta kärsiville naisille suunnatussa kuntoutuskeskuksessa, People-lehti kertoo. Näyttelijä itse on kärsinyt alkoholi- ja huumeriippuvuudesta. McGillisin mukaan riippuvuuksien taustalla oli hänen kokemansa seksuaalinen väkivalta.

McGillis kertoi haastattelussa vuonna 1988, kuinka muutama vuosi aiemmin kaksi miestä oli tunkeutunut hänen asuntoonsa ja raiskannut hänet. Teosta tuomittiin 15-vuotias poika yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Syytteet toista 20-vuotiasta miestä kohtaan hylättiin. Myöhemmin näyttelijä kertoi, että hänet myös joukkoraiskattiin 12-vuotiaana.

Kelly McGillis ja Tom Cruise Top Gun -elokuvassa.­

Kun näyttelijän kotiin murtauduttiin vuonna 2016, vanhat ikävät muistot nousivat pintaan.

– Jokaisen hyökkäyksen jälkeen muutin ajatellen, että löytäisin turvallisen paikan. Niin ei tapahtunut, McGillis kirjoitti Facebookissa.

– Nyt jäljelle on jäänyt posttraumaattisen stressihäiriön aiheuttamat kauhistuttavat tunteet ja yritän vetää itseni ylös kuluttuvan masennuksen ja epätoivon syövereistä. Kaikki se taustalla ollut tuska on nyt puskenut pintaan.

McGillis on ollut kahdesti naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Näyttelijä kertoi vuonna 2009 olevansa lesbo.

Kelly McGillis vuonna 2015.­

Näyttelijä Anthony Edwards, 55, sai ensimmäisen ison roolinsa Top Gun -elokuvassa. Edwards näytteli Maverickin aisaparia Nick ”Goose” Bradshaw’ta. Edwardsia tuskin jatko-osassa nähdään, sillä hänen roolihahmonsa kuoli alkuperäisessä elokuvassa.

Anthony Edwards Top Gunissa.­

Top Gunin jälkeen Edwards näytteli kahdeksan vuotta huippusuositussa Teho-osasto-sarjassa. Edwardsin hahmo Mark Greene poistui sarjasta kahdeksannen tuotantokauden lopussa vuonna 2002.

Edwardsilla on ollut pieniä rooleja muutamassa elokuvassa kuten vuonna 2007 ilmestyneessä Zodiacissa. Hän näyttelee viime vuonna alkaneessa Kova laki -sarjan spin-offissa Law & Order True Crime: The Menendez Murders.

Anthony Edwards näytteli kahdeksan vuotta Teho-osastossa.­

Edwardsilla on neljä lasta. Hän avioitui vuonna 1994 Jeanine Lobellin kanssa, mutta pariskunta erosi vuonna 2015.

Anthony Edwards vuonna 2018.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?