Nämä 18 suomalaisjulkkista kilpailevat hurjassa seikkailusarjassa – Fort Boyard palaa ruutuun - Viihde - Ilta-Sanomat

Nämä 18 suomalaisjulkkista kilpailevat hurjassa seikkailusarjassa – Fort Boyard palaa ruutuun

Julkaistu: 5.6.2018 9:31

Fort Boyardin kuvaukset alkavat ensi viikolla.

Takavuosien suosittu tosi-tv-sarja Fort Boyard palaa ruutuun tänä vuonna. Ohjelmassa 18 julkkista kilpailee Ranskan länsirannikolla sijaitsevassa Napoleonin rakennuttamassa linnakkeessa. Kuvaukset alkavat ensi viikolla.

10-osaisessa sarjassa kuusi kolmehenkistä joukkuetta kilpailee vuorotellen toisiaan vastaan ja lopuksi yksi joukkue voittaa linnakkeen herruuden ja tuhansien eurojen rahapalkinnon.

Linnakkeen herruudesta kamppailee kuusi joukkuetta. Sinisessä joukkueessa ovat fitness-tähti Janni Hussi, Youtube-tähti Roni Bäck ja näyttelijä Sami Uotila. Punaisessa joukkueessa ovat jääkiekkoilija Siim Liivik, näyttelijä Mikko Parikka ja entinen Miss Suomi Shirly Karvinen. Harmaassa joukkueessa ovat tankotanssija Oona Kivelä, lumilautailija Heikki Sorsa ja BB-tähti Perttu Sirviö.

Oranssissa joukkueessa ovat Miss Suomen perintöprinsessa vuodelta 2012 Sabina Särkkä, Youtube-tähti Jaakko Parkkali ja Johannes Hattunen. Valkoisessa joukkueessa kisaavat räppäri James Nikander, joka tunnetaan Mustana Barbaarina, entinen huippu-urheilija Ringa Ropo ja YleX-juontaja Alma Hätönen.

Keltaisessa joukkueessa ovat ex-Miss Suomi Heidi Sohlberg, vapaaottelija Teemu Packalén ja hänen tyttöystävänsä fitness-tähti Eevi Teittinen.

Sarjan juontavat Joanna Kuvaja ja Ile Uusivuori.

Fort Boyard – Linnake -sarja nähtiin ensimmäisen kerran SuomiTV:llä vuonna 2010. Sarja uusittiin Nelosella kaksi vuotta myöhemmin. Toinen tuotantokausi esitettiin Nelosella vuonna 2013. Nyt ohjelma nähdään MTV3:lla.

Sarja perustuu ranskalaiseen Seikkailujen linnake -formaattiin. Kyseinen ohjelma alkoi Ranskassa vuonna 1990 ja formaatti on sen jälkeen myyty useisiin maihin.

Kuvauspaikkana toimiva Fort Boyard on peräisin 1800-luvulta. Sen rakentaminen aloitettiin Napoleonin valtakaudella vuonna 1801. Linnake valmistui vuonna 1857.

Rakennelma on 61 metriä pitkä ja 31 metriä leveä. Uloimmat muurit ovat 20 metrin korkuiset.

Linnake on toiminut aiemmin vankilana.

Juttua korjattu kello 9.57: Kilpailuun osallistuu Perttu Sirviö, ei Terttu Sirviö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?